Gadgetzone.nl - Home

Creative Zen:M versus Apple iPod video

 Gepubliceerd op 19.12.05 ,  


Van de Creative Zen:M zijn de laatste dagen al diverse reviews verschenen. Een nieuwe recensie van Everything USB is echter net iets noemenswaardiger dan al die andere, omdat de Zen Vision:M hierbij letterlijk naast de iPod video van Apple wordt gelegd.

Everything USB heeft de iPod en de Zen Vision:M met elkaar vergeleken en wat erg opvalt is dat het product van Creative een veel beter scherm heeft dan de iPod. De kleuren zijn veel helderder en het contrast is stukken beter.

De Zen Vision:M heeft echter ook wat minpuntjes, maar is volgens Everything USB wel de `most entertaining portable video player` met veel functionaliteit, een goede batterij-levensduur, goede videoprestaties en veel personalisatie-mogelijkheden.





[Everything USB]





zie ook Zie ook:
'iPod touch met 2 megapixel camera gespot' (video)
Creative introduceert ZEN X-Fi Style
Creative ZEN X-Fi2 krijgt firmware-update (video)
'Nieuwe iPod touch met camera in voorjaar 2010'
Creative introduceert ZEN X-Fi2 (video)
Demo 3D-games op Creative Zii EGG (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (14)
20.12.2005 07:30 • Patrick
Het scherm is inderdaad helderder, maar kijk eens naar de rugzak achter die dwerg. Daarvan vallen op het scherm van de Vision M alle details weg. Met zo'n scherm naar donkere scene's kijken lijkt me dan ook niet zo prettig.
Voor de rest wel leuk dat deze keer het 'beter goed gejat dan slecht verzonnen' echt op gaat.

20.12.2005 07:40 • zef
je bedoelt: de kleuren zijn overgesatureerd, en: het contrast veel te hoog.

20.12.2005 09:24 • Robert
Ik weet niet of je goed kan oordelen over de kwaliteit van een scherm via een foto ervan op een website. Lijkt me verstandiger om op de mening van degene die de review gemaakt heeft af te gaan.

20.12.2005 11:17 • DenniZ
uhm... beter goed gejat dan slecht verzonnen???? moet je is uitzoeken wie er het eerst kwam met bijv. de menu indeling waarvan vaak wordt gezegd dat creative die van apple heeft gejat... en tjah.. het ontwerp komt idd wel aardig overeen met de iPod...

20.12.2005 14:52 • Menno
De menu indeling waar creative patent op heeft gekregen is gewoon een indeling naar artiest > album > track. Dat is precies de manier waarop muziek al jaren wordt ingedeeld in platenzaken, of hoe een willekeurige mediaspeler op je computer met muziek bibliotheek werkt. Voor het MP3 tijdperk waren er CD wisselaars voor 200 CDs die zo'n indeling gebruikten voor het opzoeken van het juiste nummer.

De menustructuur van een draagbare mediaspeler op dezelfe manier indelen is natuurlijk uitermate creatief maar er patent op krijgen lijkt me nogal overdreven.

20.12.2005 17:30 • boeie
tja boeie van wie het is,maakt ook echt geen ruk uit.

27.01.2006 21:03 • de stekke
wa is nu eigelijk et beste qua beeld is het de creative buite da et iet te donker is ma is da beeld ni aan te passen? en welke extras eeft de creative eventueel meer als de IPOD

28.01.2006 18:19 • Er!k
De zen is dan iets dikker, maar wat maakt dat uit.
En een grote nadeel van die ipod, de hele systeem gaat vanzelf uit als die kouder is dan 7 graden, dat is toch ook gewoon stom

28.01.2006 18:20 • PC
MAAR WAT VINDEN JULLIE BETER IS VAN DIE 2????????

28.01.2006 20:36 • N.E.R.D.
tjah men vraag is eigelijk et zelfde als de stekke ma aangezien er ng ni een antwoord is op gegeven vraag ik et ng is he dus pls antw. want ik ging eerst een IPOD kopen ma toen zagk in een boekske de creative zen en dat leek me tg weel een vet dingske dus nu ben ik aan het twijfelen: ge kunt tg da beeld van de creative instellen qua contrast enzo of niet?
en wat zijn die extras van de zen?
is edt de moeite waart om et te kopen?
mercikes

09.04.2006 11:02 • owner
als eerste deze twee kan je niet met elkaar vergelijken ,ipod is voor de looks ziet er mooi uit , creative is voor de functionaliteit, ik heb alle twee gehad en raad eens welke ik terug heb gebracht. ja de ipod , ik zit 3 uur in de trein met 4000 nummers kwam er snel achter dat je met de creative wat makkelijker kan werken en je merkt dat je de 20 euro niet voor niets betaalt.
tuurlijk heeft de ipod ook zijn goede punten maar meer slechte punten dan de vision-m.

functie=creative vision-m
looks=ipod

trouwens creative vision zijn nu een beetje moeilijk verkrijgbaar

09.07.2006 13:49 • JTMeaster
Ik ga toch voor de iPod het contrast van het scherm is wel wat lichter maar wie stoort hem daar nu aan. iPod staat garant voor qualiteit net zoals Creative. Ikzelf het een iPod maar mijn vriend heeft een Creative Vision M. Wij zijn toch gelukkiger me de iPod dan met de Creative. De belangrijkste extra op de Creative is de radio. Maar die heeft mijn vriend nog nooit nodig gehad. Ik ga voor iPod.

17.05.2007 10:51 • Manuel
En de voice recorder. Ik gebruik hem veel bij mijn Zen Micro en ga hem bij de Zen Vision:M die ik ga kopen ook zeker gebruiken.

03.08.2007 19:24 • Michael
Mensen ik heb nu in gebruik (de creative M) en had eerst een Ipod maar die heb ik gelijk terug gebracht, echt nix vooral dat itunes is dus al nix, en met de creative ben ik nu al meer dan al tevreden, zelfs de films zijn helder, en die foto hier klopt nie echt helemaal, want ik donkere films zoals SAW3 heb ik zonder problemen kunnen bekijken, mensen ga voor de CREATIVE!!

hehe

Grtzz

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy