Gadgetzone.nl - Home

Joystick om mensen mee te besturen

 Gepubliceerd op 26.10.05 ,  


Het Japanse concern NTT heeft een prototype van een afstandsbediening ontwikkeld waarmee mensen, ja je leest het goed, MENSEN kunnen worden bestuurd. Om een mens te kunnen besturen moet het 'slachtoffer' een koptelefoon op doen. Met de afstandbediening kunnen vervolgens elektrische stroompjes via de achterkant van de oren het hoofd in worden gestuurd.

De afstandsbediening schijnt, ondanks dat het een prototype is, al goed te werken. De elektriciteit die van de koptelefoon af komt oefent invloed uit op de gevoelige zenuwen in de oren die ervoor zorgen dat je in balans blijft. Door deze zelfde zenuwen wordt je duizelig als je te lang rondjes draait.

Een proefpersoon vertelt dat het een bizarre ervaring is om 'bestuurd' te worden. Je wil rechtuit lopen, maar loopt door een onweerstaanbaar gevoel naar rechts, denkend dat dat de enige manier is om in balans te blijven. 'Het fenomeen is pijnloos, maar ingrijpend. Je voeten beginnen te bewegen voordat je het weet. Ik kon zelfs mezelf besturen met de afstandsbediening in m'n hand', aldus de vrijwilliger. Het gevoel dat je krijgt zou ongeveer te vergelijken zijn met dronkenschap of slaperigheid als je griep hebt, waarbij een onzichtbare hand in je hoofd zit te rommelen.

Eigenlijk is deze afstandsbediening best beangstigend als je erover nadenkt, maar het kan ook best handig zijn. Voor mannen kan zo'n afstandsbediening zelfs een uitkomst zijn, zeker als 'ie nog verder ontwikkeld wordt. Stel je loopt in een winkelcentrum met je vrouw en je komt in de buurt van alweer een kleding/schoenenzaak: je pakt gewoon even de afstandsbediening erbij en dirigeert je vrouw rechtstreeks mee naar de Mediamarkt. En dat is nog maar een van de vele nuttige toepassingen van deze afstandsbediening.

Overigens wordt de afstandsbediening in werkelijkheid ontwikkeld voor toepassing bij computerspelletjes. De proefpersoon met de koptelefoon keek naar een racespelletje en voelde letterlijk de bochten die de auto nam. Dit zorgt natuurlijk voor een nog realistischere game-ervaring.

[Kotaku]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
17.12.2005 15:38 • wout
voor games lijkt met dit wel cool, behalve als je in een straaljager een redout krijgt of zo (of als het spel crasht met kotsen tot gevolg)

22.08.2006 23:18 • Boo

nx cooler dan dees
ik wil da ook hebbe

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy