Gadgetzone.nl - Home

Eerste elektrische passagiersvliegtuig maakt succesvolle testvlucht (video)

 12 december 2019 16:11:35, door Robert Hagen,  


In Canada heeft voor het eerst een succesvolle testvlucht plaatsgevonden met een elektrisch vliegtuig dat passagiers kan vervoeren. Het vliegtuigje, 'eBeaver' genaamd, van Harbour Air moet vanaf 2022 commerciële passagiersvluchten gaan uitvoeren.

De eBeaver is een zwaar gemodificeerde versie van de Havilland DCH-2 Beaver, ontworpen in 1946. Er zit een 750 pk elektrische motor van Magnix in en het bereik is ongeveer 100 mijl (160 km). Het is niet 's werelds eerste elektrische vliegtuig, maar wel de eerste die personen kan vervoeren. In een DHC-2 Beaver is plaats voor zes passagiers.

Het bereik van 160 km lijkt wellicht niet veel, maar het is meer dan voldoende om in Canada bijvoorbeeld tussen de steden Vancouver en Victoria (93 km) te vliegen. Met het vliegtuig duurt dat een half uurtje, terwijl je er anders meer dan vier uur over doet.



Uiteraard biedt elektrisch vliegen nog meer voordelen. Zo kost het opladen van de accu slechts ongeveer 10 tot 20 dollar aan elektriciteit, terwijl een 'gewoon' vliegtuig rond de 300 dollar aan brandstof per uur verbruikt. Daarnaast zijn bijvoorbeeld onderhoudskosten lager en is er veel minder infrastructuur nodig om te kunnen tanken (er zijn eigenlijk alleen opladers nodig).

Ceo en piloot Greg McDougall van Harbour Air stelt al dat met de eBeaver geschiedenis is geschreven. En ook ceo Roei Ganzarski van Magnix is lyrisch over het vliegtuigje. "Wij bewijzen dat goedkope, milieuvriendelijke, commerciële elektrische luchtvaart in de zeer nabije toekomst realiteit kan zijn", aldus Ganzarski.

[bron]





zie ook Zie ook:
Japanse supermarktketen Lawson opent eerste kassaloze winkel
Eerste trailer Avengers: Infinity War (video)
Vespa komt in 2018 met zijn eerste elektrische scooter
Eerste elektrische tandenborstel zonder batterijen op Kickstarter
Eerste huis met zonnedakpannen in Zeeland (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy