Gadgetzone.nl - Home

Vier tips voor aanschaf van slimme apparaten

Ministerie van EZK start campagne 'Doe je Updates'

 22 november 2019 12:21:00, door Robert Hagen,  


Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is een campagne begonnen om consumenten te stimuleren slimme apparaten, zoals op afstand in te stellen verlichting, smart tv's, digitale deurbellen en speelgoed met internetverbinding, beter te beveiligen. De campagne, genaamd 'Doe je Updates', zou nodig zijn omdat maar weinig Nederlanders iets aan beveiliging van hun slimme apparaten doen.

Steeds meer Nederlanders maken gebruik van 'slimme' apparatuur zoals smart tv's, fitnesstrackers, met internet verbonden speelgoed en intelligente thermostaten. En met de feestmaanden voor de deur zullen nóg meer mensen dat doen. Maar weten we ook hoe we ermee om moeten gaan?

Slimme apparaten


Slimme apparaten vaak niet beveiligd


Volgens recent onderzoek uitgevoerd door Kantar Nederland en bijvoorbeeld een rapport van toezichthouder Agentschap Telecom is er nog veel te winnen, zeker op het gebied van beveiliging. Voor de meeste slimme apparaten geldt dat de helft van de gebruikers deze niet hebben beveiligd. Met de campagne 'Doe je Updates' wil het ministerie van Economische Zaken en Klimaat consumenten stimuleren om hun slimme apparaten beter te beveiligen, bijvoorbeeld door software-updates altijd direct uit te voeren.

Software-updates


Leg je een groep Nederlanders de stelling voor dat slimme apparaten beveiligd moeten worden, dan is een ruime meerderheid (87%) het daarmee eens. Toch gebeurt dit lang niet altijd. Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft van de gebruikers van slimme apparaten deze hebben beveiligd.

Uit hetzelfde onderzoek komt ook naar voren dat Nederlanders die hun apparaten wel beveiligen, dat vooral doen door regelmatig software-updates uit te voeren. Die bevatten naast nieuwe functies vaak ook de laatste patches voor zwakke plekken in de software. Daarmee zijn software-updates essentieel voor alle slimme apparaten.

Tips voor het aanschaffen van slimme apparaten


Bij aankopen voor de feestdagen is het goed om te weten of een slim apparaat goed beveiligd kan worden. Vier tips waar je bij de aanschaf op kunt letten:
  • Check of het apparaat automatisch updates krijgt. Zo niet, ga na of updates mogelijk en makkelijk uit te voeren zijn.

  • Ga na hoe lang na aankoop de fabrikant de beveiliging van het apparaat ondersteunt.

  • Ga na welke gegevens het apparaat opslaat en of die veilig worden bewaard.

  • Informeer vooraf of de leverancier garanties biedt en bereikbaar is voor vragen over het product.

De beveiliging, kwaliteit en mogelijkheden van een slim apparaat kunnen invloed hebben op de prijs. Vaak zullen apparaten die op alle punten optimaal scoren ook wat duurder zijn. Op doejeupdates.nl zijn meer tips te vinden voor het beter beveiligen van slimme apparaten.

zie ook Zie ook:
'Apple-producten gaan gemiddeld ruim vier jaar mee'
Messless Charger laadt vier gadgets tegelijk op
Elsevier komt met gids voor digitale apparatenReageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy