Gadgetzone.nl - Home

Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)

 21 februari 2019 00:28:44, door Robert Hagen,  


Samsung lanceert in Europa op 3 mei de langverwachte Galaxy Fold, een 'opvouwbare' smartphone. Dat heeft de Koreaanse elektronicafabrikant woensdag bekendgemaakt. De Galaxy Fold is voorzien van een groot, flexibel 7,3 inch Infinity Flex AMOLED-scherm aan de binnenkant en een tweede, 4,6 inch AMOLED-scherm aan de buitenkant.

Samsung Galaxy Fold


Het opvouwbare hoofdscherm heeft een resolutie van 1.536 x 2.152 pixels, terwijl het kleinere scherm een resolutie heeft van 840 x 1.960 pixels en een beeldverhouding van 21:9. Het grote scherm is volgens Samsung uiteraard uitvoerig getest en zou zeker 200.000 keer opgevouwen moeten kunnen worden. Als je de telefoon gemiddeld honderd keer per dag openklapt, zou je hem daarmee zeker vijf jaar zonder problemen kunnen gebruiken.



De Galaxy Fold beschikt over een 64-bit octa-core processor (het exacte type is nog onbekend), 12GB werkgeheugen en 512GB UFS 3.0 opslaggeheugen. UFS 3.0 zou twee keer zo snelle leestijden bieden als UFS 2.1, dat momenteel in de meeste andere smartphones wordt gebruikt.

Samsung Galaxy Fold


De batterij heeft een capaciteit van 4.380 mAh en is verdeeld over de twee 'delen' van de telefoon om het gewicht gelijkmatig te verdelen over het toestel. De Galaxy Fold ondersteunt draadloos opladen, evenals Wireless PowerShare, waarmee je andere apparaten kunt opladen. Een van die 'apparaten' zijn bijvoorbeeld de nieuwe Galaxy Buds (draadloze oordopjes) die Samsung vandaag eveneens aankondigde.

Uiteraard is de Galaxy Fold ook voorzien van de nodige camera's. De hoofdcamera bestaat uit drie lenzen met één 16 megapixel en twee 12 megapixel sensors. Deze zijn onder meer goed voor groothoekfoto's (123 graden), optische beeldstabilisatie en een variabel diafragma van f/1.5 tot f/2.4. In een hoek van het 'tablet'-scherm is een dubbele selfiecamera te vinden met een 10 megapixel dual-pixel f/2.2 camera en een 8 megapixel f/1.9 RGB dieptecamera. Tot slot is er ook nog een zesde camera voor als de Galaxy Fold is opgevouwen. Deze frontcamera heeft een 10 megapixel dual-pixel sensor en f/2.2 lens.

Samsung Galaxy Fold


De Galaxy Fold is verder uitgerust met twee AKG-speakers en heeft een dikte van 17 mm (opgevouwen) of 6,9 mm (opengevouwen). Het toestel zal verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, te weten 'Cosmo Black', 'Space Silver', 'Martian Green' en 'Astro Blue'. De prijs ten slotte, wordt een stevige 1.980 dollar.

Samsung Galaxy Fold





zie ook Zie ook:
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Samsung toont verticaal opvouwbare 'clamshell'-smartphone
Samsung gebruikte stockfoto om camera Galaxy A8 aan te prijzen
Samsung toont opvouwbare smartphone (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy