Gadgetzone.nl - Home

Apple kondigt iPhone 5S met 64-bit A7-processor aan

 10 september 2013 20:01:33, door Robert Hagen,  

Gewijzigd op 10 september 2013 20:34:59


Apple heeft dinsdag, zoals verwacht, naast de iPhone 5C ook de iPhone 5S aangekondigd. De geruchten over een goudkleurig model blijken te kloppen: er komt een donkergrijze (space grey), een zilverkleurige en een goudkleurige iPhone 5S. De behuizing is gemaakt van aluminium en binnenin is de nieuwe 64-bit A7-processor te vinden. De nieuwe processor is twee keer zo snel als zijn voorganger en de grafische prestaties zijn eveneens verdubbeld. De 5S ondersteunt OpenGL ES 3.0 en kan overweg met grafisch zeer intensieve games.




Ook heeft de iPhone 5S een nieuwe camera met een 15 procent grotere sensor, een uit 5 elementen bestaande F2.2-lens, een autofocus matrix-functie en een dual-led flitser waarvan elke led zijn eigen kleurtemperatuur heeft. In iOS 7 zitten tevens enkele nieuwe camerafuncties. Zo kan onder meer automatisch uit een serie foto's de scherpste worden geselecteerd. Ook is er nu (digitale) beeldstabilisatie, continu-opname met 10 opnamen per seconde als je de knop ingedrukt houdt, een slow-motionfunctie met 120 fps in 720p-resolutie en een panoramafunctie waarmee je 28 megapixel panoramafoto's kunt maken.





Een andere nieuwe functie op de iPhone 5S is Touch ID, een vingerafdrukscanner op de homeknop voor extra beveiliging van je smartphone. De sensor is zeer geavanceerd en om de knop heen zit een metalen rand die detecteert of je de vinger op de knop hebt, zodat je de knop niet hoeft in te drukken. De scanner is sterk geïntegreerd in iOS 7 en kan onder meer worden gebruikt om bijvoorbeeld aankopen te doen in iTunes. Desgewenst kun je meerdere vingerafdrukken inscannen en mocht je je druk maken om je privacy: de afdrukken worden niet opgeslagen op de servers van Apple of in iCloud.

De iPhone 5S zal verkrijgbaar zijn met een opslagcapaciteit van 16GB, 32GB en 64GB. Het toestel moet vanaf 20 september verkrijgbaar zijn.











zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
11.09.2013 10:28 • RobPeters
iPhone 5S ziet er superslick uit, die vingerafdrukscanner is ook heel gaaf gedaan.

De iPhone 5C echter, dat ziet er uit alsof het gemaakt is voor verwende kindjes op de kleuterschool (ok, misschien is dat dan ook wel de doelgroep ) . Denk toch dat ik over ga stappen op zo'n kek Androidtoestel[url=http://www.iphone5kopen.nl].[/url] als ik het zo zie, ook met dat ze je privacygegevens "mogen delen als het in belang van nationale veiligheid" is..

11.09.2013 12:00 • suat
nou begrijp ik waarom de apple aandeel in waarde daalt elke keer......de aziatische fabrikanten doen t gewoon beter....klaaaaar....met alleen een onderdeeltje te veranderen denken ze dat ze hun markt aandeel kunnen behouden zo.....nee dus.....klanten verwachten altijd ze overrompelt worden door een TOTALE INOVATIEVE TOESTEL.....niet alleen 1soort onderdeeltje en/of software.....

11.09.2013 13:25 • 115641
Apple kan helaas niet meer hun eigen hype bijbenen. Ze hebben het merk en toestel als iets goddelijks neergezet waardoor mensen nu ook steeds verwachten dat er iedere keer iets goddelijks te wachten staat. Helaas is dit niet het geval en zijn het steeds slechts kleine veranderingen.Ik denk dat het merk nu wel een lagere waardering gaat krijgen bij de yuppen en niet meer gezien gaat worden als een mode/status item.

11.09.2013 20:48 • Michiel
Eenmaal een goed product, is de vraag moet je drastische veranderingen aan brengen?
Ik denk dat Apple goed bezig is, het verfijne van iets goeds... Ik ben dan ook jaren iPhone gebruiken van de 3G-3GS en al een jaar de 5. Ben ik te vreden wat Apple neerzet. Goede ondersteuningstermijn, degelijk apparaat, en buiten alles Functieneel! En dat laatste is essentieel, je kan wel alles willen met je telefoon maar is het handig? Daarom een logische en verwachte stap de IPhone 5S. Het grootste is misschien wel de chip, 64bit goed genoeg om een pc te zijn. Ik zeg een dockingstation met eraan een beeldscherm een muis en toetsenbord en Apple kan de volgende grote stap maken.

14.09.2013 12:35 • Kris
Ik heb ook afgewacht op prezentatie van nieuwe iphone.
Met de hoop dat ze een 4,3 of 4,5 inch scherm krijgen.En NFC en dat ik nu makkelijker kan fotos delen via verschilende devices, maar helaas mocht het niet zo zijn.
Ik ga nu toch echt voor de sony xperia z1.

16.09.2013 10:15 • Michael
Ik snap je keuze softwarematig wel hoor. Maar waarom wilt iedereen ineens zo'n joeperd van een scherm. Het is gewoon onpraktisch om een halve tablet aan je oor of in je broekzak te zetten. En daarnaast is de Z1 in scherm wel iets minder. Neemt niet weg dat design weer schitterend is.

Het formaat van de iPhone is PERFECT als je het mij vraagt wat ze hier moeten doen is de rand elimineren. Maar de maat behouden

22.09.2013 16:21 • muisje88
kan overweg met grafisch zeer intensieve games.
Mijn sony xperia s ook zoals Real Racing 3 en Theme Park
volgend jaar neem ik de opvolger van de z1 die natuurlijk nog beter is dan de eerste generatie high end camera Phone van sony.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22.09.2013 16:24[/i]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy