Gadgetzone.nl - Home

Freecom voorziet harde schijven van labels

 22 juli 2010 12:58:09, door Robert Hagen,  


Freecom heeft woensdag een 'nieuw concept' voor het verzamelen en ordenen van gegevens op meerdere externe harde schijven geïntroduceerd met de 'Mobile Drive CLS'. Dit is een compacte, 2,5-inch externe harde schijf die je kunt voorzien van een label dat overeenkomt met de inhoud op de schijf. Het CLS-concept, dat staat voor 'Collect, Label & Store', maakt het volgens Freecom eenvoudiger om je gegevens te ordenen omdat je ze kunt sorteren en archiveren op verschillende schijven, die je kunt categoriseren met een set van acht gekleurde, aanpasbare labels.




De Mobile Drive CLS is ontworpen in samenwerking met de Belgische ontwerper Sylvain Willenz en heeft veel dezelfde kenmerken als de Mobile Drive XXS van Freecom, die de Red Dot Design 'best of the best' Award, de iF Design Award en het Henry Van der Velde Label voor innovatie heeft gewonnen. De mobiele schijf meet slechts 10,9 x 7,9 x 1,3 cm en is door het ontbreken van een ventilator fluisterstil. De nauwsluitende rubberen behuizing zorgt voor minder trillingen en betere grip.

Volgens Axel Lucassen, Managing Director bij Freecom, hebben veel mensen inmiddels meerdere externe harde schijven in huis. "Meestal is de inhoud die op deze schijven wordt opgeslagen zeer gevarieerd, omdat gebruikers al hun bestanden, van films en muziek tot belangrijke zakelijke documenten, moeten opslaan en er back-ups van moeten maken. Dit kan al snel leiden tot een informatie-overload: door de grote variatie aan gegevens die op deze schijven worden opgeslagen kan het heel lastig worden snel bepaalde bestanden, muzieknummers of video's te vinden."

Met de nieuwe Mobile Drive CLS kun je dus verschillende typen bestanden van elkaar scheiden en opslaan op verschillende harde schijven die van een duidelijk label zijn voorzien. Optioneel is ook nog een USB-dock met drie poorten verkrijgbaar, zodat je meer schijven tegelijk op je computer kunt aansluiten. Zo heb je bijvoorbeeld tegelijkertijd toegang tot alle drie de schijven die volstaan met hun muziek, foto's en films.





Als extra service kun je de schijf beschermen tegen crashes met de Freecom Data Recovery Service. Voor 29,95 euro kun je het apparaat registreren, waarna Freecom bij een onverhoopte crash alle gegevens op de schijf binnen twee weken herstelt en zonder verdere kosten weer teruggeeft. De dekking duurt drie jaar.

De Mobile Drive CLS is verkrijgbaar met een capaciteit van 250GB, 320GB, 500GB, 640GB en 750GB. De adviesprijzen beginnen bij respectievelijk 79, 89, 109 en 129 euro. De prijs van de 750GB-versie is nog niet bekend. De USB-dock zal verkrijgbaar zijn voor 17,95 euro.





zie ook Zie ook:
Freecom introduceert mobiele harddisk voor opnemen tv-programma's
Freecom lanceert externe harddisk met tv-aansluiting
Freecom komt met 's werelds platste portable harddisk
Freecom kondigt eerste harddisk met USB3.0 aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
23.07.2010 18:16 • the Franpire
Zit men daar bij freecom nou pompeus te doen over het toevoegen van gekleurde stickers??

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy