Gadgetzone.nl - Home

Steve Jobs gispt Google en Adobe

  2 februari 2010 00:07:59, door Robert Hagen,  

Gewijzigd op 2 februari 2010 00:10:46


Steve Jobs heeft tijdens een bijeenkomst met Apple-medewerkers hard uitgehaald naar Google en Adobe. Dat meldt het Amerikaanse Wired op basis van een anonieme bron die het toespraakje van de Apple-topman bijwoonde. Jobs hekelde Google naar aanleiding van de recente lancering van de Nexus One.




"Vergis je niet, zij willen de iPhone afmaken. Wij zullen dat niet laten gebeuren", zou Jobs hebben gefoeterd. Een medewerker wilde overgaan op een ander onderwerp, maar Jobs wilde nog één ding kwijt: "Die 'don't be evil' mantra [van Google] is bullshit." Deze uitspraak werd ontvangen met gejuich.

Ook over Adobe is Jobs niet te spreken. Bekend is dat zowel de iPhone als de nieuwe iPad geen Flash ondersteunen, een veel gehoord punt van kritiek. Volgens Jobs is Adobe echter lui. "Ze hebben zo veel potentie om interessante dingen te doen, maar dat weigeren ze. Ze doen niets met de aanpak van Apple, zoals Carbon. Apple ondersteunt geen Flash omdat het zo 'buggy' is", sneert hij. "Als een Mac crasht dan komt dat meer dan eens door Flash."

Volgens Jobs heeft Flash bovendien zijn langste tijd gehad en zal het over een tijdje door niemand meer worden gebruikt. "De wereld stapt over op HTML5", aldus de Apple-baas.

Dat de wereld overstapt op HTML5 kan kloppen, zo stelt Wired, maar ook Google weet dit. Onlangs kwam het bedrijf al met een HTML5-versie van Google Voice die gebruik maakt van de Safari-browser op de iPhone, waarmee een blokkade van Apple voor een Google Voice-applicatie omzeild wordt. Volgens Google zijn web-based applicaties de toekomst en niet de mobiele apps van Apple (en Googles eigen Android). En juist HTML5 zal de ontwikkeling van die web-based applicaties ten goede komen.

[Wired, via De Telegraaf]





zie ook Zie ook:
Echtpaar gescheiden vanwege foto op Google Street View
Google presenteert smartdisplay Home Hub (video)
Google introduceert zelfrijdende fiets in Nederland (video)
Google onthult nieuw logo (video)
Verander je tv in een Chrome-pc met de Google Chromebit-dongle
Apple steunt nieuw boek over Steve Jobs en bekritiseert biografie Walter Isaacson



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
02.02.2010 02:24 • Techmode
oke, zo reageert apple dan als ze weten door google vernederd gaan worden. Ach ik maal er niet om, beter dood dan levend.

02.02.2010 08:21 • Patrick
ik zal wel een ouwe zak worden maar wtf is "gispt"? Ik moest eigenlijk direct denken aan de hippe Gispen meubels, maar blijkbaar is het toch een normaal nederlands [url=http://www.woorden.org/woord/gispen]woord[/url]. Weer wat geleerd!

Voor wat betreft his Steveness. Zouden dit dan de eerste tekenen van zijn aftakeling zijn? Hoewel ik dat "don't be evil" ook met een flinke korrel zout neem, is zijn eigen bedrijfje nou ook niet bepaald brandschoon qua houding. Zo lang mogelijk gebreken aan je producten ontkennen, bewust producten produceren waar je zelf onderdelen niet aan kan vervangen enz enz.

Typisch een gevalletje pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet!

02.02.2010 12:35 • jaj
Ik vind dat er iemand nieuw aan de leiding moeten komen staan. Ze kunnen nog zo veel meer uit de kast halen maar ze doen het gewoon niet. Volgens mij komt dat toch een beetje door die steve. Ze zouden hun visie eens een beetje moeten bijschaven.

02.02.2010 13:48 • 115641
Apple gaat richting grootmoedswaanzin. Vond het altijd een geweldig bedrijf, maar nu ben ik zwaar teleurgesteld in ze. Geweldige marketing van producten, maar de daadwerkelijke toegevoegde waarde(hardwarematig)is er al lang niet meer en ondertussen ondergeschikt aan andere producenten. Het is enkel de golf bevaren van een gecreeerde hype waar alle mensen/kuddedieren in trappen.

02.02.2010 15:50 • zzz
zwaar uithalen naar flash .... er zullen ALTIJD sites met flash blijven,tegen dat er geen flash meer op de aarde is,bestaat APPLE al mischien niet meer.

02.02.2010 16:59 • Menno
Het is natuurlijk niet erg netjes om zo uit te halen naar bedrijven waar je toch beter mee zou moeten samenwerken, maar voor wat betreft Adobe heeft ie natuurlijk gewoon gelijk. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ze hun belangrijkste mac applicaties hadden geport naar intel, en het is ze nog steeds niet gelukt om een fatsoenlijke flash player te bouwen. Het kan ook haast niet anders dan dat het een enorm log bedrijf is.
Laten we ook vooral hopen dat met de komst van HTML5 flash grotendeels overbodig zal worden, het is de hoogste tijd dat daar een opvolger op basis van open standaarden voor komt.

03.02.2010 12:06 • michel
Het is een anonieme bron,hoe betrouwbaar moet ik dit nemen.

Apple en Google zjn goede vrienden volgens mij, en Adobe daar hebben ze gelijk in flash is log en achterhaald.

Ik denk dat hij weer gelijk zal krijgen Flash zal vervangen worden door een andere en betere variant zoals Silverlight en/of HTML 5.



10.02.2010 21:57 • iPrut
Apple begint steeds meer een "me, myself and I" bedrijf te worden, en gaat volledig voorbij aan wensen van de gebruiker....
Gefeliciteerd Steve, mooi staaltje customer care !

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy