Gadgetzone.nl - Home

Apple iPad: één grote teleurstelling

 28 januari 2010 17:35:07, door Robert Hagen,  


Steve Jobs introduceerde gisteravond weer eens een "revolutionair", nee, zelfs "magisch" Apple-product: de iPad. Het product zal op termijn vrijwel zeker een commercieel succes worden, mede dankzij de 'fanbase' van Apple en de 75 miljoen mensen die al gewend zijn aan een iPod touch of iPhone, maar de eerste reacties zijn lang niet allemaal positief.

Sterker nog, Apple krijgt flinke kritiek over zich heen. De iPad is door veel deskundigen en gadgetweblogs al uitgeroepen tot een grote teleurstelling. Het grootste probleem is dat de iPad voorlopig eigenlijk weinig meer is dan een grotere versie van de iPod touch. En dat is voor veel mensen een forse teleurstelling. Hieronder een lijstje met de meest genoemde minpunten op de belangrijkste technologieblogs:

1. De iPad kan niet multitasken. Dat betekent dat je maar één applicatie tegelijk kunt gebruiken. Tijdens het internetten kun je dus bijvoorbeeld niet naar muziek luisteren via een dienst als Pandora. Voor een apparaat van dit formaat en met de processor die erin zit is dit echt een misser.

2. Flash wordt, net als op de iPhone en iPod touch, niet ondersteund. Voor de iPhone/iPod is dit niet zo'n groot probleem gebleken, maar voor een apparaat dat meer in de buurt zou moeten komen van netbooks en laptops is dit toch wel degelijk een minpunt. Zo zul je op veel sites geen streaming video kunnen kijken.

3. Weinig aansluitmogelijkheden. De iPad heeft geen USB-aansluiting en geen HDMI-aansluiting. De iPad eenvoudig aansluiten op je tv om je HD video's te kijken is er dus niet bij. Voor alles zul je een adapter moeten kopen. Er is zelfs geen sleuf aanwezig voor een geheugenkaartje om het interne geheugen uit te breiden.

4. Het scherm. Allereerst is het, met een ouderwetse beeldverhouding van 4:3, geen breedbeeldscherm. Naar verluidt is het kijken van breedbeeldfilms op de iPad een teleurstellende ervaring. Ook voor gebruik als e-book reader is het scherm niet echt prettig. Een e-inkt scherm is in dat geval veel fijner. Teleurstellend is ook de dikke rand om het scherm.

5. Geen camera. De iPad heeft geen enkele camera, niet aan de voorkant voor videoconferencing en niet aan de achterkant om foto's te maken.

6. Gesloten applicatie-ecosysteem. Je kunt alleen door Apple goedgekeurde software uit de App Store van Apple installeren. Je kunt dus niet zomaar de software installeren die je zelf het prettigst vindt, zoals een andere internetbrowser.

7. Het toetsenbord. Als het gaat om tekst intikken ben je aangewezen op een virtueel toetsenbord dat we op tal van andere apparaten al hebben gezien. Niets nieuws dus en nog altijd niet prettig om mee te werken. Je kunt een extern toetsenbord aansluiten, maar wat voor voordeel heb je dan nog ten opzichte van een netbook of laptop? Ook wordt handschriftherkenning niet ondersteund.



Foto: DVICE

Toen de eerste iPhone werd gepresenteerd, was er ook direct veel kritiek op het toestel. Desondanks werd het toestel een immens succes. Apple verbeterde ook al snel het een en ander, waarna de kritiek verstomde. De iPad is een eerste-generatieproduct en zal vast en zeker nog flink worden verbeterd de komende jaren. In de huidige vorm is de iPad nog niet echt 'revolutionair' te noemen, maar wellicht verandert dat in de nabije toekomst en kan over drie jaar niemand meer zonder. Voorlopig lijkt het apparaat echter alleen geschikt voor mensen die behoefte hebben aan een grotere versie van de iPhone of iPod touch, bijvoorbeeld om 's avonds op de bank even snel op internet te surfen.

Zie ook: Gizmodo, Engadget, DVICE





zie ook Zie ook:
Apple introduceert iPad mini 3
Apple onthult superdunne iPad Air 2
'Apple komt in maart met grotere iPad'
Apple kondigt nieuwe iPad mini met Retina-scherm aan
Apple onthult vederlichte iPad Air
Apple ziet aandeel op tabletmarkt slinken



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (27)
28.01.2010 18:22 • Claws
[quote]Je kunt een extern toetsenbord aansluiten, maar wat voor voordeel heb je dan nog vergeleken met een netbook/laptop? Ook wordt handschriftherkenning niet ondersteund.[/quote] Er staat een Appel op.

28.01.2010 18:38 • anoniem
i pad is geweldig!!!!!

28.01.2010 18:40 • jeroen
hoppaaa! voordat iedereen uitbundig gaat juichen, even op de slechte dingen wijzen.
anders krijgt steve een veel te grote ego

28.01.2010 19:04 • Menno
Tsja, bij de introductie van de iPod was de reactie ook nogal lauw (slashdot zei bijvoorbeeld 'no wireless, less space than a nomad, lame...'). Diezelfde media roepen tegenwoordig dat het zo'n revolutionair product was. Natuurlijk is er een hoop op dit ding aan te merken: te weinig aansluitingen, geen camera, geen flash etc. Ook zijn al die verhalen over dat het een 'magisch' apparaat is nogal vermoeiend. Ik heb er zelf in deze uitvoering iig geen behoefte aan. Toch gaat het een enorm succes worden.

Waarom? Het ding is juist erg sterk in waar het echt om gaat: snelheid, gebruiksvriendelijkheid en batterijduur. Waar de HP Slate gewoon een toetsenbordloze laptop is, met een redelijke standaard windows 7 erop, heeft dit ding een speciaal voor het apparaat ontworpen besturingssysteem. Daardoor is elke functie makkelijk en soepel bruikbaar. Dit is het ideale apparaat om op de bank te internetten of om je vakantiefoto's op te laten zien. Ook lijkt het me ideaal om bijvoorbeeld op m'n werk alle stukken bij de hand te hebben en aantekeningen te maken.

Ik denk dat de meest mensen meer een 'traditionele' tablet hadden verwacht, met OS X erop en standaard software, ipv een iPhone XL. Van dat soort apparaten is echter al gebleken dat er weinig behoefte aan is, dat was dus helemaal een slecht idee geweest.



[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28.01.2010 19:05[/i]

28.01.2010 19:08 • jeroenps3
ik ben een grote apple fan en vind veel dingen heel goed van apple, maar vind dit toch wel een grote telleurstelling. En kan me dan ook alleen maar aansluiten bij de uitspraken van hierboven.
het is een grote ipod touch met een ibookstore erbij, nou nou fantastisch.
jammer apple, er had veel meer ingezeten denk ik zo.

28.01.2010 19:32 • ziemerink
1. De doorbraak van het digitale boek
Waar eBook readers vooral proberen oude media na te bootsen(papier), heeft Apple dat genegeerd en een hele nieuwe ervaring ontwikkeld. Dit heeft voornamelijk te maken met de interface. De iPad ligt straks in miljoenen huizen van early adaptors die allemaal met gemak boeken kunnen kopen in de Bookstore. Een groot voordeel is dat je een prachtige interactieve user experience hebt. Waar je op de huidige eBook readers voornamelijk beperkt bent tot leesboeken, kun je nu in ook prachtige visuele boeken lezen. Bij deze boeken maakt het ook veel minder uit dat het scherm licht geeft. En oh ja, we zitten toch ook dagen achter de computerschermen? Dus hoezo digitale inkt?

2. Nieuwe vormen van magazines, de opkomst van het digitale magazine
Waar het nog lastig was om kranten en magazines naar internet concepten te vertalen, wordt dit nu een stuk leuker en makkelijker. Websites zijn leuk, maar als je met zo’n user interface nieuwe concepten mag ontwikkelen voor digitale magazines en kranten, dan wordt het pas echt leuk. We zagen al prachtige voorbeelden zoals deze. Deze concepten zullen binnen de kortste keren werkelijkheid worden en het de traditionele kranten en magazine business dus erg moeilijk gaan maken(terecht als je je business model niet wil veranderen en alleen ‘defense play’ wil spelen).

3. De Ipad gaat een serieuze plek veroveren op de gaming markt
We zagen al dat de Iphone toch leuk meedeed in de gaming markt. Door de touch aanraking en de accelerometer ontstonden er dingen die men nog niet eerder had gezien. Een nieuwe gaming experience op zakformaat. Waar het nog een beetje achterbleef was dat het schermpje niet zo groot is. Nu dat opgelost is gaat gaming via de iPad toch een serieus ding worden. Bovendien is de werking tussen pappa en dochter/zoon natuurlijk ook leuk. Pappa koopt de iPad onder met een knipoog naar de kids en zeg:’kunnen jullie lekker gamen!’. En wat gaat pappa doen als de kids naar bed zijn?

4. Nieuwe applicaties door een nieuwe plek
De user interface van de iPhone gecombineerd met een groter scherm is simpelweg genoeg om nieuwe bijzondere dingen te doen. Dit gecombineerd met een nieuwe plek in het huis is extra creatief uitdagend. Wie had ooit aan een applicatie gedacht als Appie? Te gek toch? Mijn moeder is gewoon niet handig met computers. Windows is ook niet makkelijk te leren. Eigenlijk wil ze alleen lekker internetten en mailen. Een stukje entertainment zoals video’s en boeken lezen. Mijn moeder koopt niet snel een computer, maar de iPad wel. Je hoeft het namelijk niet te snappen, het klopt en het is natuurlijk.

Dit zijn maar vier redenen die ik nu kan bedenken, maar ja ik weet het zeker, de iPad is game changing en creatief uitdagend. Apple redesigned het concept van computers en creëert echt iets nieuws, passend bij deze tijd. Geweldig toch?

28.01.2010 20:56 • Pat
mmm...de iPad, zou weer een financiële injectie morgen worden voor Apple...markt is al verzadigd met Ipods en IPhones... iPad is echt een niet creatieve oplossing...next !

28.01.2010 21:05 • Techmode
Ik hoop zo dat dit zo hard gaat falen, stom ding, als dit een succes wordt heb ik elk geloof in de medemens verloren. Apple hoepel op met je crap producten, Sony E book all the way!

28.01.2010 23:56 • Willem
''de iPad kan hetzelfde wat de iPod en iPhone kunnen''. Dan hoef ik hem dus zeker niet. Want voor syncen met je PC heb je dan iTunes nodig, en ik kan geen enkel programma noemen waarmee ik net zoveel problemen heb gehad, als dat brakke iTunes.
Draaide alles lekker, komt er een update, en ja hoor, niks dan ellende. Bibliotheken kwijt, PC in de knoop, en restoren ho maar.
Voor mij in elk geval GEEN iPad.

29.01.2010 19:21 • Karel
Ik vond dit ding geweldig om te zien... al die specificaties enzo... maar nu ik dit zo lees knap ik meteen op dit ding af. Ik ben een trotse bezitter van een iTouch (2nd generation) en ik vind dat dit ding een stuk verbeterd is ten opzichte van de eerste generatie. En zo zal het natuurlijk altijd verbeterd worden, maar geloof mij... koop nooit van apple een product wat pas 1 jaar op de markt is, ze kunnen het wel beter alleen veranderen ze steeds stapje voor stapje om zo maximale winsten uit hun producten te halen... (superslim dus)

Karel

29.01.2010 19:24 • Karel
en de prijs is nog ietsjes te hoog

29.01.2010 20:56 • michel
[quote]1. De iPad kan niet multitasken. Dat betekent dat je maar één applicatie tegelijk kunt gebruiken. Tijdens het internetten kun je dus bijvoorbeeld niet naar muziek luisteren via een dienst als Pandora. Voor een apparaat van dit formaat en met de processor die erin zit is dit echt een misser.[/quote]
Multitasken kan wel je kan muziekluisteren en b.v. internetten.

[quote]2. Flash wordt, net als op de iPhone en iPod touch, niet ondersteund. Voor de iPhone/iPod is dit niet zo'n groot probleem gebleken, maar voor een apparaat dat meer in de buurt zou moeten komen van netbooks en laptops is dit toch wel degelijk een minpunt. Zo zul je op veel sites geen streaming video kunnen kijken.[/quote]
Flash is een zwaar en log programma e daarbij is Silverlight van Microsoft vele malen lichter en HTML 5 is een betere vervanging en laat de iPhone, iPod Touch en de iPad dit wel ondersteunen.

[quote]3. Weinig aansluitmogelijkheden. De iPad heeft geen USB-aansluiting en geen HDMI-aansluiting. De iPad eenvoudig aansluiten op je tv om je HD video's te kijken is er dus niet bij. Voor alles zul je een adapter moeten kopen. Er is zelfs geen sleuf aanwezig voor een geheugenkaartje om het interne geheugen uit te breiden.[/quote]
Kom op waarom wil je een HDMI aansluiting hebben op een tablet wat een onzin. En uitbreinden van het interne geheugen waar wil je het voor gebruiken???

Het is een tablet geen laptop of een desktop je moet wel reeel blijven.


[quote]4. Het scherm. Allereerst is het, met een ouderwetse beeldverhouding van 4:3, geen breedbeeldscherm. Naar verluidt is het kijken van breedbeeldfilms op de iPad een teleurstellende ervaring. Ook voor gebruik als e-book reader is het scherm niet echt prettig. Een e-inkt scherm is in dat geval veel fijner. Teleurstellend is ook de dikke rand om het scherm. [/quote]
Is jouw laptop ook 16:9???

[quote]5. Geen camera. De iPad heeft geen enkele camera, niet aan de voorkant voor videoconferencing en niet aan de achterkant om foto's te maken.[/quote]
Wat moet je met een camera??? het is een tablet en geen laptop wat weer een onzin.


[quote]6. Gesloten applicatie-ecosysteem. Je kunt alleen door Apple goedgekeurde software uit de App Store van Apple installeren. Je kunt dus niet zomaar de software installeren die je zelf het prettigst vindt, zoals een andere internetbrowser.[/quote]
We moeten nog zien wat er allemaal mogelijk is.

[quote]7. Het toetsenbord. Als het gaat om tekst intikken ben je aangewezen op een virtueel toetsenbord dat we op tal van andere apparaten al hebben gezien. Niets nieuws dus en nog altijd niet prettig om mee te werken. Je kunt een extern toetsenbord aansluiten, maar wat voor voordeel heb je dan nog ten opzichte van een netbook of laptop? Ook wordt handschriftherkenning niet ondersteund.
[/quote]
Weer zoiets jij vindt het typen op een virtuele toetsenbord niks en dan is de iPad gelijk mislukt lekker kortzichtig.


hetzelfde gezeur was er o0ok bij de iPhone geen flash, slechte camera enz.

Nu 3 jaar verder en de iPhone is een wereldwijde succes, idem met de iPod en nu de iPad.

Toen de eerste iMac uitkwam zat er geen floppydisk bij, de hele wereld schreeuwde moord en brand.

En zo zijn er meer voorbeelden op te noemen, dit zal wel een visie zijn van iemand die niks anders weet dan zijn eigen wereldje.
Schijnbaar in de leer geweest bij ene Ballmer die zei ooit en in quote...

[quote][b]iPhone has "no chance" of gaining significant market share [/b][/quote]

Hoef zeker niet te vertellen wat er allemaal gebeurd is.

30.01.2010 17:31 • Mathijs
De iPad zou het gat tussen de laptop en de iphone moeten vullen. Het gat is er nooit geweest

31.01.2010 03:22 • Kees2112
Wat een onwijs lelijk apparaat! Die rand eromheen moet weg!!

31.01.2010 16:04 • joblamie
Ik blijf het lachwekkend vinden. Ik heb inmiddels duizenden reacties gelezen over de iPad en iedereen lult maar een beetje met elkaar mee. Geen flash, geen multitasking, geen camera en dus is het maar niks, die iPad.

Ik veeg ze zo van tafel:

[b]Afwezigheid flash[/b]: Ja jammer, maar BOEIEND! Flash wordt nog maar ZO weinig toegepast en terecht. Het is zo 2004. Ik denk dat 95% procent van het internet zonder flash is. Voor mij persoonlijk is er maar 1 site op het HELE internet waarvoor ik de laptop nog pak. Voor de rest gebruik ik nu mijn mobiele telefoon en straks de iPad.

[b]Afwezigheid multitasking[/b]: Ja jammer, maar hoevaak gebruik je het in de praktijk? Apple heeft met zijn baanbrekende pushnotifications techniek denk ik een prima alternatief ontwikkeld en fantastisch geimplementeert in het iPhoneOS. Daarnaast multitasked ie prima en dat wordt vaak vergeten: Zo kun je gewoon lekker streaming radio luisteren, Safari afsluiten en wat anders gaan doen. Safari blijft op de achtergrond actief.

[b]Afwezigheid camera[/b]: Terecht afwezig. Foto's maken doe je maar met een fotocamera of telefoon. Je maakt toch ook geen foto's met je laptop? En videochatten? De laatste keer dat ik dat deed was ik 16. Als je wilt videochatten dan behoor je gewoon niet tot de doelgroep.

Dan nog de aansluitmogelijkheden: Wat wil je in godsnaam aansluiten dan?

[b]Het toetsenbord[/b]: Wat had je dan verwacht? Een fysiek toetsenbord??? Geen enkele tablet behoort een fysiek toetsenbord te hebben. Dat het een virtueel toetsenbord betreft op de iPad lijkt me daarom nogal logisch. Als het toestenbord net zo fijn is als op de iPhone, dan raakt de opmerking 'Niets nieuws en nog altijd niet prettig om mee te werken' kant noch wal, want er is juist geen enkel fabrikant die zijn virtuele toetsenbord zó goed heeft uitgewerkt.

[b]En de appstore[/b]: Ik vind dit persoonlijk juist een heerlijk systeem. Op geen enkel ander systeem had ik zo makkelijk toegang tot zoveel applicaties met zo'n duidelijk review systeem. Dit is echter puur persoonlijk en kan me best voorstellen dat mensen een meer open systeem zouden zien.

Dus tja, leuk en aardig dit artikel, maar de negativiteit is in de meeste gevallen totaal uit de lucht gegrepen en gebaseerd op zeer onrealistische en ongebruikelijke verwachtingen.

01.02.2010 16:58 • Joncho
@joblamie Je onderbouwing is puur gebaseerd op je eigen mening en gebruik, totaal subjectief. Jij mist de tekortkomingen misschien niet, maar ik en zoveel anderen wel.

En nee, ik ben geen Apple hater, ik heb zelf een MacBook Pro.

03.02.2010 10:01 • Robert
Samenvatting keynote Steve Jobs: de iPad is amazing, incredible, magical, beautiful!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1ZS8HqOGTbA[/youtube]

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 03.02.2010 10:01[/i]

03.02.2010 21:34 • Job
Ik ben zelf al lange tijd een liefhebber van de apple ipod(s, maar nu hebben ze me toch echt teleurgesteld. Ze hebben te veel gewild van te weinig.

Het is zonde want i.p.v. een te grote ipod touch/iphone clone te maken hadden/kunnen ze de wel succesvolle producten (zoals de Ipod nano, classic en shuffle die dienen voor mensen die graag kwaliteit aan muziek willen,de ipod touch en de iphone)beter en meer op focussen om die als het ware nog beter te maken!

04.02.2010 00:13 • Techmode
[quote]Job schreef op 03.02.2010 21:34:
Ik ben zelf al lange tijd een liefhebber van de apple ipod(s, maar nu hebben ze me toch echt teleurgesteld. Ze hebben te veel gewild van te weinig.Het is zonde want i.p.v. een te grote ipod touch/iphone clone te maken hadden/kunnen ze de wel succesvolle producten (zoals de Ipod nano, classic en shuffle die dienen voor mensen die graag kwaliteit aan muziek willen,de ipod touch en de iphone)beter en meer op focussen om die als het ware nog beter te maken![/quote]

kwaliteit aan muziek willen, maak jij nu een geintje

04.02.2010 10:23 • job
[quote]Techmode schreef op 04.02.2010 00:13:
kwaliteit aan muziek willen, maak jij nu een geintje [/quote]

Hoezo? Vergeleken met andere merken van MP3/MP4 is apple over het algemeen beter en ja, ze zijn wat duurden dan de meeste concurenten, vindt ik zelf ook maar het is wel de moeite waard.

09.02.2010 11:47 • Vincent
[quote]job schreef op 04.02.2010 10:23:
Hoezo? Vergeleken met andere merken van MP3/MP4 is apple over het algemeen beter en ja, ze zijn wat duurden dan de meeste concurenten, vindt ik zelf ook maar het is wel de moeite waard.[/quote]

En dit is gebasseerd op?

18.04.2010 21:48 • Techmode
[quote]job schreef op 04.02.2010 10:23:
Hoezo? Vergeleken met andere merken van MP3/MP4 is apple over het algemeen beter en ja, ze zijn wat duurden dan de meeste concurenten, vindt ik zelf ook maar het is wel de moeite waard.[/quote]

hahaha, sorry hoor ipods zijn duurder dat klopt maar ook minder in geluidskwaliteit, nooit gehoord van Iriver, Sony, ezav, iaudio of andere merken. Sorry jongen, maar kom dan iedergeval met links.

22.07.2010 10:33 • Peter Goedhart
Je kan muziek luisteren via de radio via:
http://www.ipad-webradio.com/ipad

Dan kan je gewoon in andere vensters nog internetten ... GRATIS

12.11.2010 00:13 • Schuh
Ik vind het hele artikel gezeur. De iPad vind ik zelf een geweldig apparaat. Men moet zich realiseren dat het geen volwaardige computer is, maar een pracht van een multimediading. Daar kan Microschoft bovendien een puntje aan zuigen; zeer gebruiksvriendelijk. eBooks lezen; ook prima.[u][quote]

12.11.2010 00:19 • Schuh
[quote]Kees2112 schreef op 31.01.2010 03:22:
Wat een onwijs lelijk apparaat! Die rand eromheen moet weg!![/quote]

Dom gezwets vind ik dit. JIJvindt het een lelijk apparaat. Ik vind 'm toevallig wel mooi. Niet generaliseren graag.

07.12.2010 20:24 • petra
waar kun je op je ipad nederlandstalige boeken downloaden? En hoe werkt dat precies? Heb net een ipas en heb de bookstore gedownload maar zie alleen maar engelstalige (oude) boeken.

09.12.2010 11:24 • michel
[quote]petra schreef op 07.12.2010 20:24:
waar kun je op je ipad nederlandstalige boeken downloaden? En hoe werkt dat precies? Heb net een ipas en heb de bookstore gedownload maar zie alleen maar engelstalige (oude) boeken. [/quote]
Ze zijn er wel, zo kanje b.v. Alleenop de wereld, Dik Trom, De reis om de wereld in 80 dagen, Max Havelaar, A Christmas arol, Sense and sensibility enz lezen in het Nederlands.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 09.12.2010 11:27[/i]

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy