Gadgetzone.nl - Home

Eerste reviews iPhone (video)

 Gepubliceerd op 27.06.07 - door Robert Hagen,  


Met nog slechts een paar dagen voor de lancering van de iPhone in Amerika zijn de eerste reviews van het gehypte toestel al verschenen. Over het algemeen zijn de reviewers positief: de hype is volgens hen voor een groot deel terecht. Zo wordt de iPhone de 'meest sexy telefoon' tot nu genoemd. Geprezen worden ook de webbrowser, het hoge-resolutie scherm, het design en de stevige behuizing.

Ook zou de iPhone zeer krasbestendig zijn, blijkt het gebruik van het touchscreen-toetsenbord in de praktijk best mee te vallen (maar een 'Blackberry-killer' zal het nooit worden), is de levensduur van de batterij meer dan voldoende en worden ook onder meer visual voicemail en e-mail als positieve punten genoemd.

Maar... er zijn ook een hoop minpunten. Zo zou het besturingssysteem OS X maar liefst 700MB aan ruimte in beslag nemen, is het niet mogelijk om tekst te kopiëren/knippen/plakken, wordt A2DP niet ondersteund, kan muziek niet als ringtone worden gebruikt (zelfs geen mp3's) en is er geen Flash-ondersteuning in de internetbrowser.

Ook is er geen MMS-ondersteuning, is het niet mogelijk om video op te nemen met de camera, gaat de batterijcapaciteit al achteruit na 300-400 oplaadbeurten en zou het laden van internetsites via EDGE (de Europese versie krijgt mogelijk UMTS) extreem traag gaan. Er is geen zoekfunctie in de contactenlijst (je kan alleen scrollen) en voice-dialing is ook niet mogelijk, waardoor het bellen naar contacten 'omslachtig' zou gaan. De geluidskwaliteit bij het bellen wordt omgeschreven als 'middelmatig'. Ook de camera is uitvoerig getest. Deze levert een redelijke kwaliteit bij goede lichtomstandigheden, maar bij weinig licht zijn de foto's net zo slecht als bij de meeste cameramobieltjes.

Al met al kan dus gezegd worden dat de iPhone op aantal onderdelen uitblinkt en de hype waarmaakt, maar ook een paar forse minpunten heeft.

Hieronder een aantal reviews:

David Pogue, New York Times
Walter S. Mossberg/Katherine Boehret
Edward C. Baig, USA Today
Steven Levy, MSNBC






[engadget]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Bedrijf achter TikTok lanceert zijn eerste smartphone
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
Lenovo Z5 Pro GT eerste smartphone met Snapdragon 855 en 12GB RAM
Eerste hands-on video Ulefone Armor 3 (video)
Royole komt met 's werelds eerste opvouwbare smartphone (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (11)
27.06.2007 13:23 • Tim
JAmmer Ad2p is echt een misser. Jammer van de rest maar het was te verwachten. Ze kunnen niet alles goed doen. Dat is het nadeel van hypen iedereen verwacht zoveel en uiteindelijk is maar een deel ook echt waar. Maar dat a2dp vind ik personlijk echt een fout dat is juist een goede optie voor zoiets als de iphone. Maar ik neem aan dat met een update dit wel te regelen valt dus het zou me niet verbazen als het toch ondersteund gaat worden. Of anders net zoals bij windows mobile 5 een hack.


27.06.2007 18:23 • DDmen
wat de laaste zin al zeg het

Al met al kan dus gezegd worden dat de iPhone op aantal onderdelen uitblinkt en de hype waarmaakt, maar ook een paar forse minpunten heeft.

27.06.2007 19:10 • Hoi
Tja, stel nou dat ik er ook één van plan was om te kopen, dan schrik je hier toch wel van, aangezien een aantal standaardfuncties die eigenlijk toch wel voor zich spreken er niet bij zitten.
Maar uiteraard kan dit allemaal via firmware updates, maar dan weer een ander probleem, ik bedoel veel mensen kopen Apple spullen omdat het lekker werkt en simpel is, mja maar vaak zijn er dan ook mensen bij die niet eens weten wat een firmware is.
Natuurlijk kan dit allemaal automatisch worden geupdate bij verbinding met internet of iets dergelijks maar dan nog begrijpt denk ik velen er de ballen van

27.06.2007 19:13 • Menno
Natuurlijk is deze telefoon niet oerfect, maar met de hoeveelheid hype die dit ding heeft zou het al een prestatie zijn om aan de helft van de verwachtingen te voldoen. In ieder geval lijkt de echte vernieuwing, de interface, wel goed gelukt.

27.06.2007 19:14 • Menno
@Hoi: als het upgraden van de firmware net zo makkelijk werkt als OS X upgrades installeren zal dat echt geen probleem zijn, dat kan zelfs mijn oma nog.

27.06.2007 21:34 • bartt
gvd ik volg dit nou al bijna een jaar en enigste wat ik hier krijg op gadgetzone is een halve sekte tegen apple ipod etc. en de haat lijkt niet alleen bij de posters te zitten maar ook bij de admins gezien hoe dit artikel in elkaar is gezet.
5 zinnetjes wisselvallig positief en daarna totaal de grond in boren. en dit gaat al vanaf het begin. Ik denk dat de geloofwaardigheid van deze site een beetje afneemt met zo'n houding tegenover een product. Je komt hier voor nieuws over gadgets en hoopt dat je een objectief beeld krijgt maar dat zit er wat betreft ipod/phone producten niet in


verder prachtsite, ik kijk elke dag voor nieuwe dinge

27.06.2007 23:25 • Tim
@bartt Ik denk dat het met apple haat wel mee vlat alleen wat dit artikel wel duidelijk overbrengt is dat er te veel gehyped is waarodoor maar de helft waar is. En ik denk dat dat ook goed duidelijk gemaakt moet worden. En de gemissen zijn in dit geval toch wel even belangrijker om te weten. Wat wattie kan hebbe we allang gezien maar wat hij mist is tich belangrijk voor de mensen die hem willen maar wel verwachte datg het er op zit!

28.06.2007 00:07 • Hoi
De helft koopt het gewoon en kijkt wel wat het is meestal, de meeste gaan er niet zo diep op in en laten zich desnoods in de winkel informeren waarna ze het toch direct kopen.

Mja menno, ik heb geen ervaring met osx updates, maar wat ik iig zie is dat vele mensen iig geen updates voor hun iPod installeren( geen idee of die bestaan eigenlijk, hierbij: bestaan die?). En dan verwacht ik dat als het allemaal handmatig moet( downloade etc.) dat mensen de updates gewoon niet doen

28.06.2007 01:01 • Gisae
Mocht ik ooit nog een apple product kopen dan wacht ik wel op de iiPhone. De iiiii¡Pod is nogsteeds rommel, en de iPhone is voor verbetering vatbaar.

28.06.2007 10:05 • Tim
@Hoi Er bestaand idd ipod firmware update's. Er zijn er 2 die je eingelijk wel hadden moeten opvalln. 1 was omdat er een volume beregnser op moest van de EU. En de andere was een update die je ipod compleed naar een andere wereld hielp en Apple was toenh niet van plan dat te vergoeden.

28.06.2007 14:00 • Hoi
O ja dat vis ik niet echt op. In dat opzicht let ik niet echt op.

Maar dat zijn inderdaad updates, maar dan dus niet echt firmware updates die ook daadwerkelijk iets goeds/ een bonus installeren, zoals extra codecs, interface aanpassingen e.d.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy