Gadgetzone.nl - Home

iPhone in Europa bij Vodafone

 Gepubliceerd op 27.06.07 - door Robert Hagen,  


De iPhone van Apple zal in Europa verkrijgbaar zijn bij Vodafone. Er gingen al een tijdje geruchten dat Apple een voorkeur zou hebben voor Vodafone, een van de grootste telecomproviders van Europa. Volgens anonieme bronnen zouden Apple en Vodafone op enkele details na akkoord zijn. Het toestel zal ongeveer 500 euro gaan kosten, in combinatie met een abonnement.

De iPhone wordt in december in Europa verwacht. Aanstaande vrijdag gaat de verkoop in de VS al van start. Daar werkt Apple samen met provider AT&T.

[Bright]





zie ook Zie ook:
Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Realme X2 Pro nu ook in Europa verkrijgbaar
Redmi Note 8T gelanceerd in Europa
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
Oppo lanceert RX17 Pro in Europa



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (26)
27.06.2007 12:22 • Robbert
500 euro met abonnement vind ik toch nog vrij prijzig, vooral als je bedenkt dat de 'apple' markt geen zakenmensen of ouderen zijn maar over het algemeen een jeugdig publiek. Derhalve lijkt mij dit een erg hoge prijs en zoals bekend hoef je het voor de specs ook al niet te doen. Ben benieuwd.

27.06.2007 12:34 • Hoi
Sjonge wat een enorme afzetterij.
Als je vanuit gaat dat een veel kleiner bedrijf het voor rond de €300 het wss( hopen we toch) op de markt gaat brengen.

Maar ik verwacht wel dat het goed gaat lopen. Ik hoor her en der rondom mijn omgeving al dat ze er één gaan halen/ krijgen.

27.06.2007 12:37 • Tim
Is dit trouwens geen kopel verkoop? en mag het zomaar?

En de pprijs is idd erg hoog en ik heb fodavone nooit de goedkoopste gevonden dus dat word ook nog een sduur bellen

27.06.2007 12:46 • varik
Tim? het kan aan mij liggen maar volgens mij word er veel vaker een profider aan een toestel gekoppelt. kijk naar t-mobile met de mda, vodafone met sommige toestellen en orange heeft ook een aantal toestellen die hun teken dragen.

27.06.2007 16:41 • Hoi
ja maar kom op, €500 vind ik echt belachelijk. Het is toch wel bewezen dat de productie van dit soort apparaten nou echt niet zo veel kost. dan is het dus dik €500 + € minstens 20 p/m neem ik aan, want aangezien Vodafone niet echt cheap is, zal de maandprijs daar niet van verschillen

27.06.2007 18:25 • DDmen
zeer prijzig alleen vodafone heeft wel de beste netwerkdekking in nederland

27.06.2007 23:27 • Tim
@Varik T-mobile is geen koppel verkoop die brengen namelijk de telefoon zelf op de markt. Dit is koppel verkoop opdat 2 verschillende bedrijven samenwerken. En zo samenwerken dat geen enkele andere cuncurrent in dit geval ander provider dit toestel kan aanbieden.

28.06.2007 01:17 • Max
Volgens mij heeft Hi en KPN de beste dekking, maar dat terzijde. 500 Euro is belachelijk veel geld! Beter die SonyEricsson met 8 gig als je fan bent van zo'n muziektelefoon.

P.s. al zou ik standaard Vodafone hebben, dan nog nam ik geen gsm met zo'n lelijk tekentje erop zoals bijvb. bij de Palm Treo's. LELIJK dat soort logo's!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28.06.2007 01:18[/i]

28.06.2007 01:48 • Martijn
Voor 100 euro heb je een MP3 speler met meer kwaliteit dan een iPod/iPhone ooit zou hebben.

Voor 0 euro heb je een telefoon met meer specs bij een abonnement naar keuze.

En dan heb je eigenlijk alles al zo'n beetje opgesomd wat de iPhone te bieden heeft. Iets met deze specs en prestatie mag 50 euro bij release kosten.. Dus ga er maar vanuit dat je 450 euro voor de hype betaald.

En na alle zogenaamde innovatieve functies van de iPhone meerdere malen zijn ontkracht en de waarheid alleen maar onpraktisch is.. Koopt toch geen mens het meer? Met uitzondering dan van de mensen die zich perse willen bewijzen dat ze een apple-fan zijn en zichzelf tekort doen door mee te doen met de hype?!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28.06.2007 01:48[/i]

28.06.2007 10:09 • Andy
Jeetje mensen wat een kortzichtigheid. Het gaat niet sec om futures en mogelijkheden. Het is daarnaast meer dan een hype. Veel mensen die voor Apple kiezen, kiezen hiervoor omdat ze geloven in de kwaliteit en innovatie. Daarnaast is het een prachtig apparaat om te zien. Niks bewijzen of opscheppen, meet het idee van achter de producten van een fabrikant staan. Ik ontken niet dat iphone een ware cult is, maar dat maakt het niet minder mooi.

Van afzetterij is sowieso geen sprake. Een fabrikant brengt een luxe artikel op de markt en vraagt daar een prijs voor. Vraag/aanbod genereert de prijs. Hoe kun je nu spreken over afzetterij als wijzelf dit er met z'n allen voor WILLEN betalen. Er is een grote afzetmarkt: niet voor niks.

Niemand dwingt je tot het kopen van de iPhone, als je het niks vind doe je het toch gewoon niet, ipv argumenten verzinnen waarom het zo'n K** ding is.

Sorry, moest ik ff kwijt!

28.06.2007 12:23 • Martijn
[quote]Het gaat niet sec om futures en mogelijkheden.[/quote]

Het probleem is juist dat je daar wel voor betaald.

[quote]Veel mensen die voor Apple kiezen, kiezen hiervoor omdat ze geloven in de kwaliteit en innovatie.[/quote]

Deze mensen zullen het er dus mee eens zijn dat de iPhone en de iPod buiten die categorie vallen.

[quote]Hoe kun je nu spreken over afzetterij als wijzelf dit er met z'n allen voor WILLEN betalen.[/quote]

Het word de mensen door de strot geduwd van "Kijk dit je wil hier alles wel voor betalen!" of "Voor 500 euro moet hij wel goed zijn toch?!" Nou nee de arrogantie om een dergelijk onder de maat apparaat aan te bieden als luxe apparaat werkt maar ik noem het afzetterij.

[quote]Als je het niks vind doe je het toch gewoon niet, ipv argumenten verzinnen waarom het zo'n K** ding is.[/quote]

Als iedereen zijn mond moest houden hier over alles wat hij/zij niet kocht werd het hier erg stil! Men geeft hier kritiek op hardware/gadgets, beargumenteerd zijn/haar mening en zo ontstaan er verhelderende discussies. En het mooie daaraan is juist dat iedereen het niet altijd met elkaar eens is of je juist zelf op andere gedachten komt over een product.[b] Helder?[/b]

28.06.2007 12:35 • Andy
Ja meneer, sorry.

28.06.2007 13:57 • Hoi
Ja naar mijn idee is wat Andy zegt ook wat onzin.
Ik kan nu eigenlijk hetzelfde opsommen als wat Martijn. Paar toevoegingen dan maar.

Bij citaat 1: wat Martijn zegt je betaald daar voor ja, maar volgens is toch echt gebleken dat juist een aantal o zo simpele functies ontbreken die van dagelijks gebruik/ toepassing kunnen zijn.

Citaat 2: Ze geloven inderdaad in de kwaliteit en inovatie, mja kwaliteit valt dan deels al af en innovatie, ja daar verdienen ze een halve prijs mee, waarom? nou omdat er toch wel producten die dit al hadden maar niet op zo een grote schaal en sowieso niet al te goed liepen.

Citaat 3: nou ik betwijfel het, van de meest bekende mensen op de site zullen er misschien 1 of 2 zijn die het misschien overwegen gok ik.
En wijzelf allen willen dit juist niet betalen, daar gaat het nou juist om

Citaat 4: Het is niet verzinnen van argumenten, uit de specs komt toch duidelijk naar voren dat Apple behoorlijk goed de consument kan voorliegen, echt heel goed.

De iPod is van goede kwaliteit( zijn betere! :mrgreen: ) maar zover wij allen weten is het niets meer dan een product die lekker veel kost, maar niet al te veel levert

28.06.2007 16:08 • Vincent
Wat een belachelijke prijs voor een telefoon.. Ok hij ziet er echt super uit en zal behoorlijk inovatief zijn, maar 500,- + een Duur abbo!! In US gaat hij volgens mij samen met een Abbo van 60 Dollar in de maand waar je vervolgens 2 jaar aan vast zit. Niet echt iets om naar uit te kijken, ben blij als de concurentie soortgelijken telefoons op de markt gaan brengen. Deze prijzen maken voor mij de keus eenvoudig.

28.06.2007 17:17 • Menno
Andy, je hebt helemaal gelijk. De gebruikerservaring is veel belangrijker dan specificaties. De tot nu toe verschenen reviews zeggen allemaal dat dit de eerste smartphone is die echt handig in het gebruik is en dat is toch waar het om gaat, lekker boeiend dat je niet kan MMSen, geen video's kan opnemen of dat de camera geen 5 megapixels heeft.

Let btw maar niet op azijnzeikers als Martijn, hij zou ook nog wat te zeuren hebben als de iPhone wel alle mogelijke functies had en hij er een gratis kreeg.

Verder wordt niemand gedwongen om dit ding te kopen, als je 'm te duur vindt koop je 'm dus gewoon niet.... lang leve de vrije markt.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 28.06.2007 17:18[/i]

29.06.2007 01:47 • Hoi
Wij houden gewoon niet van afzetterij, niks gezeik.
Je krijgt gewoon te weinig voor die enorme som die je slechts betaald voor het apparaat zelf

29.06.2007 10:52 • Olah
Als het toestel nog € 500.- moet gaan kosten met abo,zou ie dus los rond de € 830.- euro gaan kosten,maar zoals Vodafone nu ook doet met de N95,zal ie in een gelockte uitvoerig komen en gaat er nog een kleine € 130.- vanaf,dus 370 en dan met een € 35.- abo.Neem je dan nog eens een Zorgeloos internet bundel dan gaat er nog een € 70.- vanaf......dus komen we al op € 300,- Ben benieuwd of Vadafone me rekensom zo gaat volgen.......

29.06.2007 12:23 • Robert
@ Menno:

[quote]Andy, je hebt helemaal gelijk. De gebruikerservaring is veel belangrijker dan specificaties. De tot nu toe verschenen reviews zeggen allemaal dat dit de eerste smartphone is die echt handig in het gebruik is en dat is toch waar het om gaat, lekker boeiend dat je niet kan MMSen, geen video's kan opnemen of dat de camera geen 5 megapixels heeft.[/quote]
Dit is jouw mening en die van Andy, en van een hoop andere Apple-fans. Mij interessert het totaal niet dat de iPhone zo makkelijk in gebruik is. Ik vind een mobieltje van Sony Ericsson ook heel makkelijk in gebruik en dan heb ik persoonlijk liever wel al die extra functionaliteit die de iPhone niet heeft. Iedereen heeft zijn eigen wensen en voorkeuren. Als mensen de iPhone willen kopen moeten ze dat vooral doen, niks mis mee, het is zeker een mooi, innovatief toestel. En ik begrijp ook dat mensen van de Apple-producten houden. Maar het gaat mij een beetje te ver als mensen gaan roepen dat de iPhone de enige gebruiksvriendelijke en innovatieve telefoon ter wereld is. Alsof ze alle andere telefoons die verkijgbaar zijn in de wereld al hebben uitgeprobeerd. Grote onzin. Een telefoon is toch vooral om te bellen en dat is bij elk mobieltje doodeenvoudig. De iPhone scoort voor mij punten met zijn internetbrowser, mediaspeler en dat visual voicemail (hoewel ik voicemail nauwelijks gebruik). Maar ik neem genoegen met een qua functionaliteit wat geavanceerdere telefoon die in jullie ogen minder gebruiksvriendelijk is. En ik ben ervan overtuigd dat in de zeer nabije toekomst mobieltjes op de markt komen met nog betere internetmogelijkheden (mede dankzij een beter display). Oh en by the way, de iPhone is geen smartphone, dus moet je hem ook niet vergelijken met 'ingewikkelde' smartphones.

Trouwens, die hoge prijs voor de iPhone is inderdaad wel enigszins te rechtvaardigen. Het is wel degelijk een innovatief toestel met door Apple zelf ontwikkelde software. Het is niet 'zomaar' een telefoontje. Het is alleen wél begrijpelijk dat er mensen zijn die zo'n bedrag er niet voor over hebben omdat ze nou eenmaal andere wensen hebben. Dus mensen, zowel de Apple-haters als de Apple-fans, niet meer zeuren!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 29.06.2007 13:13[/i]

29.06.2007 13:43 • DDmen
Max Vodafone heeft d beste netwerkdekking geloof me kpn is ook zeer goed maar vaak als je ergens overdenkt loopt kan hij geen verbinding krijgen.

En over de IPhone Doordat de abbo zo duur wordt wordt het nog maar de vraag of Iphone het gaat maken.
Vodafone is namelijk niet dom dus ze vragen er veel voor pas na nader inzien van het toesten dus ongeveer een halfjaartje zal de prijs zeer langzamerhand omlaag gaan.

voor de reast is de Iphone naar mijn meing beter dan de nokiaN95

29.06.2007 21:26 • Martijn
Wauw zware kritiek! Ligt het zo gevoelig? Ik bedoel "azijnzeikers als Martijn"?
[quote]
hij zou ook nog wat te zeuren hebben als de iPhone wel alle mogelijke functies had en hij er een gratis kreeg.[/quote]
Verassing! Ik ben niet bevooroordeeld over een merk. Ik zeik ook echt niet alles af. En mijn kritiek (en die van vele anderen) duidt juist op het feit dat hij NIET bepaald gratis is en NIET alle mogelijke functies heeft.

Alle respect als iemand anders denkt over de potenties van dit apparaat maar laten we het vriendelijk houden tegenover elkaar.


Even terugkomen op wat DDmen zei.. Netwerk dekking zegt niet veel meer tegenwoordig. Elk netwerk heeft vrijwel overal verbinding op enkele verlaten gebieden na en in die enkele gebieden vallen dan ook elk netwerk weg. Wat mij verteld is, is dat elke GSM antenne verspreid over Nederland werkt als een "Universal Range Extender". Logischerwijs zou dat betekenen dat onafhankelijk van je netwerk, je signaal word doorgestuurd. Goed hoe het helemaal werkt weet ik ook niet, het is mij door een Orange medewerker verteld maar volgens mij heeft je telefoon met het type antenne meer te maken met je berijk dan je provider. *Zeg het me als ik er naast zit

30.06.2007 12:51 • Ossy
€500,- met een abonnement dat is echt veel te duur, als je de iphone via [url=http://cgi.ebay.nl/NIB-Brand-New-Apple-iPhone-8GB-8-GB-AT-T-w-reciept_W0QQitemZ280129817399QQihZ018QQcategoryZ64355QQrdZ1QQcmdZViewItem]eBay[/url] koopt heb je voor iets maar als €600,- een simlockvrije iphone.

30.06.2007 13:05 • Robert
[quote]€500,- met een abonnement dat is echt veel te duur, als je de iphone via eBay koopt heb je voor iets maar als €600,- een simlockvrije iphone.[/quote]
Hoe weet je dat 'ie simlockvrij is? Volgens mij is 'ie dat namelijk niet en kan dat ook niet.

30.06.2007 18:41 • Ossy
Ik heb al bij verschillende iphone's unlocked zien staan. Kijk [url=http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300126003171&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR4_PCN_BIX&refitem=280129817399&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget]hier[/url] maar eens bij features.


30.06.2007 19:22 • Techmode
snap de hele hype niet, ziet er wel mooi uit. maar 500 euro met abonnement vindt ik echt te veel. Tegenwoordig kun je soortgelijke telefoons voor 130 euro plus abonnement kopen. maar daar gaan we weer begint weer te lijken op de ipod gezeur.

02.07.2007 13:47 • Freez
Inderdaad daar gaan we weer. We gaan in Nederland (en heel Europa) de hele discussie die in de VS al gewoed heeft nog eens dunnetjes overdoen.

De iPhone is zeker niet de beste, geweldigste en meest kunnende telefoon ooit gemaakt.

Ik heb een Nokia N95, die slaat qua hardware de iPhone met gemak. Met een 5MP camera en een extra camera, een ingebouwde GPS, Bluetooth A2DP voor hifi headsets en een memory card slot biedt het ding veel meer mogelijkheden.

En toch vind ik de iPhone interessant. Apple gaat niet over 'zoveel mogelijk features'. Het succes van Apple is het versimpelen en veraangenamen van functies en het perfectioneren van 'hoe' het apparaat de dingen doet die het doet. Het doet inderdaad niet alles.

Als ik de video's op de Apple site bekijk, dan heeft Nokia het nakijken. Een hoop hardware in een doosje stoppen is één ding. Het aan elkaar knopen en bruikbaar maken is lastiger. Dat geldt natuurlijk niet voor technofreaks zoals op deze site, maar veel 'normale' mensen gebruiken de meeste functies van hun telefoon niet omdat het hen te ingewikkeld is.

Voorbeeldje: als ik in de N95 een adres heb ingevoerd bij een contact, dan kan ik niet met een enkele druk op de knop naar dat adres navigeren. De hardware van mijn superdeluxe telefoon kan dat wel, maar de software van de Contacten weet stomweg niet dat er een navigatie is ingebouwd. Dat soort dingen.

Apple laat op het gebied van de user interface zien hoe het moet. Hun hardware is zeker niet 'uniek' te noemen (een Mac is tegenwoordig net een PC) maar het werkt allemaal zoveel soepeler. En juist omdat de telefoon niet 'alle' functies heeft, blijft hij overzichtelijk.

Het meest positieve dat dit allemaal gaat opleveren is dat fabrikanten als Nokia en Sony ook eens wat harder gaan lopen om echt te innoveren in de gebruikerservaring. Met alleen chips in een doosje red je het niet meer.

Overigens denk ik dat de iPhone voor Europa een 3G versie zal zijn, omdat Vodafone nergens EDGE gebruikt. Daarmee krijgen we in Europa dan direct versie 2. Zou leuk zijn!

04.07.2007 01:00 • OebiDoebi
iBook 2001 gekocht €750 (oude voorraad), 2mnd terug verkocht voor €300. iMac begin 2002 gekocht €1400, ook 2mnd geleden verkocht €750. Macbook pro terug gekocht €1700! Dus €650 "bijleggen" en 6 jaar lang geen geouwehoer, soms upc bellen. Maar ja m'n telefoon doet het wel gewoon. Restwaarde/gebruikersgemak/€500?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy