Gadgetzone.nl - Home

LG G3 wordt op 28 mei gelanceerd

 27 mei 2014 19:55:43, door Robert Hagen,  


Zoals verwacht heeft LG vanavond zijn nieuwe vlaggenschip geïntroduceerd als het gaat om smartphones: de LG G3. De specificaties van het toestel waren al grotendeels bekend en daar zijn niet echt grote verrassingen bij gekomen. Wel meldt LG dat de wereldwijde uitrol op 28 mei begint in Zuid-Korea en dat de G3 verkrijgbaar zal zijn in de kleuren Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red. De prijs wordt later bekendgemaakt.



Het nieuwe, afgeronde design van de G3 wordt door LG 'Floating Arc' genoemd en moet ervoor zorgen dat het toestel comfortabel in de hand ligt en gemakkelijker te bedienen is. De behuizing is niet helemaal van metaal, maar van kunststof met aan de achterkant een metalen 'skin'. Deze zou de G3 vingerafdruk-proof maken.



Ook heeft LG de interface vernieuwd en naar eigen zeggen intuïtiever gemaakt. Zo zijn alle 'onnodige visuele elementen' verwijderd en heeft iedere functie bovendien een eigen kleur gekregen, zodat het 'een logisch overzicht' is.

De camera is, zoals al bekend was, voorzien van een 13 megapixel sensor, optische beeldstabilisatie (OIS+) en Laser Auto Focus. De Laser Auto Focus maakt het volgens LG mogelijk dat de G3 het beste moment vangt – zelfs bij extreem weinig licht - door de afstand te meten tussen het onderwerp en de camera met behulp van een supersnelle laserstraal.

Ook het proces van het maken van een foto heeft LG aangepakt. Voorheen moest bij fotograferen handmatig het onderwerp worden geselecteerd worden in het beeld en vervolgens de foto worden gemaakt. Met de G3 gaat kan dat nu in één beweging. Alleen het selecteren is al voldoende om direct de foto te maken.



De 2,1 megapixel camera aan de voorkant heeft ook enkele verbeteringen, zoals een grotere beeldsensor en diafragma voor meer licht en dus betere selfies. Daarnaast is er een unieke twist toegevoegd aan de standaard getimede 'selfie modus', de 'gesture control'. Zet de G3 neer en maak een vuist zodra iedereen er klaar voor staat, de G3 herkent dit gebaar en begint automatisch met aftellen. De armlengte is dus niet meer belangrijk.

Tot slot kondigde LG ook meteen een aantal nieuwe accessoires aan voor de G3, waaronder de al bekende Quick Circle Case. De LG Tone Infinim (HBS – 900) is een in samenwerking met Harman/Kardon ontwikkelde Bluetooth-headset en de Wireless Charger is een compacte en opvouwbare oplader met Qi-technologie.

Verder details over de LG G3 worden de komende weken lokaal bekendgemaakt.





zie ook Zie ook:
LG V40 ThinQ is voorzien van vijf camera's (video)
Jason Statham in opmerkelijke reclame voor LG G5 (video)
LG G4 met 5,5 inch Quad HD-scherm en leren achterkant gelanceerd
LG G4 wordt op 28 april onthuld
LG zet met G3 Stylus aanval in op Samsung Galaxy Note-smartphones
LG kondigt goedkopere versie G3 aan



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy