Gadgetzone.nl - Home

Motorola onthult Android-smartphone Moto X (video)

  1 augustus 2013 22:06:40, door Robert Hagen,  


Na weken van speculaties en geruchten heeft Motorola donderdag eindelijk zijn nieuwste Android-smartphone onthuld: de Moto X. De specificaties van dit toestel vallen wellicht net niet onder de noemer 'high-end', maar Motorola komt wel met enkele interessante innovaties. Zo bevat de Moto X niet alleen een 1,7GHz dual-core Snapdragon S4 Pro-processor en een quad-core Adreno 320 videoprocessor, maar ook twee aparte processors waarmee alle sensoren worden aangestuurd en het herkennen van stemgeluid ('contextual computing processor' en 'natural language processor'). Dit alles bij elkaar wordt het X8 Mobile Computing System genoemd.




Ook heeft Motorola ervoor gezorgd dat je het uiterlijk van de Moto X volledig aan je eigen wensen kunt aanpassen tijdens het bestellen via internet. Via de online 'Moto Maker' kun je zelf een kleurencombinatie bedenken, waarbij je kunt kiezen uit twee kleuren voor de voorkant (wit of zwart), 18 kleuren voor de achterkant en 7 kleuren voor accenten (rond de cameralens en de volumeknopjes). Later komen hier nog verschillende houtmotiefjes bij. Tot slot kun je ook nog een 'signature' op de achterkant zetten, bijvoorbeeld een e-mailadres voor als je je telefoon bent verloren.

Ook innovatief is het 4,7 inch AMOLED-scherm met HD resolutie (720p). Dit is een zogeheten Active Display, waarbij het mogelijk is om slechts een bepaald aantal pixels te laten oplichten. Zo licht automatisch de klok op als je de Moto X oppakt, of verschijnen alleen bepaalde notificaties in beeld. Dit komt natuurlijk de levensduur van de batterij ten goede.





Middels de nieuwe 'Touchless Control'-functie kun je de Moto X volledig bedienen met alleen je stem. Hiervoor wordt de speciale 'natural language processor' benut, die ervoor zorgt dat de Moto X continu kan 'luisteren' of je hem een opdracht geeft. De functie staat in verbinding met Google Now en je kunt er onder meer een alarm mee instellen, een routebeschrijving mee opvragen, het weer mee checken en zoeken op internet.

De Moto X biedt tevens een ClearPixel camera met 10 megapixel RGBC-sensor die Full HD video kan opnemen en betere foto's bij slechte lichtomstandigheden moet kunnen maken. Ook biedt het toestel een 2 megapixel frontcamera die eveneens in Full HD kan opnemen, 2GB RAM, 16GB/32GB opslagcapaciteit,
Bluetooth 4.0, Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, GPS, GLONASS en NFC.

In de Verenigde Staten is de Moto X vanaf eind augustus verkrijgbaar voor 199 dollar (16GB), maar dan wel met een 2-jarig abonnement erbij. De 32GB-versie gaat dan 249 dollar kosten.




[Phone Arena]





zie ook Zie ook:
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Motorola introduceert randloze smartphone One Hyper (video)
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Alcatel lanceert betaalbare smartphone Alcatel 3X
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Iconische Motorola RAZR maakt comeback als peperdure smartphone (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy