Gadgetzone.nl - Home

Samsung onthult Galaxy S 4 in New York (video)

 15 maart 2013 01:07:04, door Robert Hagen,  

Gewijzigd op 15 maart 2013 10:07:51


Na vele geruchten, uitgelekte foto's en 'teasers' van Samsung zelf was het donderdagnacht (Nederlandse tijd) dan eindelijk zover: in de Radio City Music Hall in New York onthulde de Koreaanse elektronicafabrikant de Galaxy S 4. Het nieuwe vlaggenschip in de Galaxy smartphoneserie is voorzien van een 5 inch Super AMOLED-scherm (441 ppi) met Gorilla Glass 3, een 13 megapixel camera, een 1,9GHz quad-core processor en 2GB RAM.




De S 4 draait op Android 4.2.2 en heeft een lichtere en dunnere behuizing dan zijn voorganger. Het toestel is 7,9 mm dik en weegt slechts 130 gram. Daarmee levert Samsung een prima prestatie, want de S 4 heeft een groter scherm dan de S 3 en een sterkere batterij (2.600mAh).

De Galaxy S 4 beschikt tevens over Wi-Fi 802.11a/b/g/n én 802.11ac, een 2 megapixel camera aan de voorkant, NFC, Bluetooth 4.0 en MHL2.0. De 13 megapixel camera aan de achterkant is uitgerust met een f/2.2 lens en biedt een aantal nieuwe functies. Zo is er een nieuwe dual-video mode, waarmee je tegelijkertijd video kunt opnemen met zowel de camera aan de voor- als aan de achterkant. Ook is er een Dual Video Call-mode, waarmee je kunt videobellen en tegelijk de beller kunt laten zien waar je naar kijkt.





Ook nieuw op de S 4 is Smart Pause, hetgeen inhoudt dat een videofilmpje waarnaar je aan het kijken bent automatisch wordt gepauzeerd zodra je met je ogen niet meer naar het scherm kijkt. Met Smart Scroll kun je het scherm naarboven of -beneden scrollen door het toestel simpelweg iets te kantelen, zolang je ogen op het scherm gericht zijn.





Met de nieuwe 'Story Album'-functie kun je alle waardevolle momenten automatisch opslaan in een fotoalbum. Aanvullende informatie, zoals facebookupdates, aantekeningen, locaties en informatie over het weer, worden samen met de foto's en video's verzameld en gesorteerd aan de hand van je timeline, geo-tagging informatie of een specifiek evenement.

Volgens Samsung kan de S 4 je ook helpen gezond te leven. De nieuwe 'S Health'-software registreert via sensoren je fysieke gesteldheid, de omgeving waarin je je bevindt en andere zaken die je gezondheid kunnen beïnvloeden. Ook kun je voortaan met je smartphone je gezondheidsstatus checken door het eetdagboek, work-out schema's of de slaapmonitor te gebruiken.

Je 'welzijn' wordt verder vergroot door het 'Adapt Display' dat voor de meest optimale kijkbeleving moet zorgen voor elke afzonderlijke applicatie. En 'Adapt Sound' zorgt weer voor het meest optimale geluid dat je volledig kunt afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

De Samsung Galaxy S 4 zal vanaf het tweede kwartaal in Nederland verkrijgbaar zijn in de kleuren wit en zwart en met een opslagcapaciteit van 16GB. De adviesprijs wordt 699 euro.





Samsung heeft de complete onthulling en presentatie van de Galaxy S 4 in New York overigens online gezet. Je kunt het 50 minuten durende filmpje hieronder bekijken.







zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Boris Johnson maakt selfie met Huawei-smartphone kort na toespelingen op verbod
Motorola introduceert randloze smartphone One Hyper (video)
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Alcatel lanceert betaalbare smartphone Alcatel 3X



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
17.03.2013 01:19 • Michael
Dit merk heeft alleen bestaansrecht op de televisiemarkt als je het mij vraagt. Zo'n beetje alle concepten van hun mobiele apparatuur is gejat van apple. En nu jatten ze zelfs de zogeheten vernieuwingen waar apple altijd zo goed in is ( iphone 4 naar 5 bijvoorbeeld). Erg beschamend en triest.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy