Gadgetzone.nl - Home

LG lanceert 's werelds eerste 21:9 ultrabreedbeeld monitor

  9 november 2012 23:09:15, door Robert Hagen,  


Tv's met een beeldverhouding van 21:9 bestaan al een tijdje, maar monitors met een dergelijk scherm waren er kennelijk nog niet. Tot nu toe dan, want LG zegt 's werelds eerste UltraWide Monitor monitor te hebben gelanceerd. De in augustus dit jaar al aangekondigde LG EA93 is voorzien van een 29 inch ips-scherm (2560 x 1080p) dat met de beeldverhouding van 21:9 ongeveer dezelfde verhoudingen heeft als een bioscoopscherm. Dit is niet alleen leuk voor het kijken vsan films, maar biedt nog meer voordelen.




Zo is het superbrede scherm in vier afzonderlijke delen op te splitsen, hetgeen een uitkomst kan zijn voor grafische designers. Die gebruiken vaak twee monitors om hun materiaal goed naast elkaar te kunnen vergelijken. Nu kunnen ze op één scherm vier dingen naast elkaar bekijken. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de kleuren op de vier 'schermen' exact hetzelfde zijn en er geen rand tussen zit. Op de EA93 kun je tegelijk twee computers aansluiten via Dual Link-up.

Uiteraard kan het 29 inch scherm ook volledig worden benut om meerdere documenten tegelijk open te hebben of om bijvoorbeeld een groot aantal kolommen in Excel tegelijk te kunnen bekijken.

De EA93 biedt verder ondersteuning van MHL, zodat games en video's vanaf je smartphone op het grote scherm kunnen worden weergegeven, en is voorzien van onder meer twee 7W speakers, twee hdmi-poorten (waarvan één met MHL), een DVI-D Dual x1-aansluiting, een Display Port en drie USB3.0-poorten. De prijs is nog onbekend.




[Akihabara News]





zie ook Zie ook:
HBO laat je zelf volgorde van nieuwe serie 'Mosaic' bepalen (video)
LG laat flexibel oled-scherm in actie zien (video)
Overzicht 1 aprilgrappen 2014 (video)
Nieuwe led-lamp LG knippert als je gebeld wordt
LG Hom-Bot is ergste nachtmerrie voor vuil (advertorial)
LG maakt muziek met huishoudelijke apparaten (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
14.11.2012 14:46 • Menno
Grappig, maar 1080 pixels in de hoogte is toch echt te weinig om serieus op te werken. Een 27 inch 2560x1440 scherm lijkt me een stuk praktischer.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy