Gadgetzone.nl - Home

Apple wint rechtszaak: Samsung mag Galaxy Tab 10.1 niet meer verkopen in EU

  9 augustus 2011 21:13:29, door Robert Hagen,  


Samsung mag na een voorlopige uitspraak van een Duitse rechter de Galaxy Tab 10.1 niet meer verkopen in bijna de gehele Europese Unie. De Koreaanse elektronicafabrikant werd onlangs aangeklaagd door Apple omdat de Galaxy Tab inbreuk zou maken op diverse patenten. Een soortgelijke rechtszaak leidde eerder al tot een verkoopverbod in Australië. In Nederland heeft Apple Samsung eveneens voor de rechter gesleept. Woensdag en donderdag dienen hier twee zaken.

Als Samsung besluit om toch door te gaan met het verkopen van de Galaxy Tab 10.1, dan moet het bedrijf een dwangsom betalen van een kwart miljoen euro per dag. Het verkoopverbod is echter nog niet definitief. Er moet eerst onderzocht worden of Samsung met zijn tablet de iPad van Apple heeft gekopieerd. De voorlopige uitspraak was nodig omdat een mogelijk importverbod anders pas na de lancering van de Galaxy Tab 10.1 zou komen. De tabletcomputer zou in Nederland binnen twee weken op de markt komen.

De komende zaak in Nederland gaat onder meer over de vermeende schending van octrooien door Samsung van de iPad, iPad 2 en de iPhone. Een woordvoerster van de Haagse rechtbank stelt overigens dat Samsung op zijn beurt ook Apple voor de rechter gaat slepen.




[NU.nl]





zie ook Zie ook:
Nieuwe tablet Teclast met 11,6 inch scherm
Pixel Slate is Googles eerste Chrome OS-tablet (video)
Xiaomi kondigt tablet Mi Pad 4 Plus aan
Chuwi start crowdfundingactie voor tablet Chuwi Corebook
'Nieuwe tablet ASUS krijgt 12-core processor'
Na betaalbare smartphones nu ook goedkope tablet van Honor



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (9)
09.08.2011 22:27 • Remco
Een woordvoerster van de Haagse rechtbank stelt overigens dat Samsung op zijn beurt ook Apple voor de rechter gaat slepen.

BOYS WILL BE BOYS..... Wat jij kan, kan ik ook...
Tja, wie heeft gelijk. In AZIE zijn ze gek op kopieren. Geld dat nu ook...
Alles kopiƫr je toch in het leven. je geeft er alleen je eigen invulling en verbetering aan.
Geld dat ook voor een elektronisch iets als de Galaxy Tab?

09.08.2011 23:41 • Dennis A.
Ik weet nou niet wat ik er van moet denken. Ik vind de Galaxy Tab 10.1 best wel veel op de iPad lijken. Maarja is het nou een invulling en verbetering (gekopieerd dus) of geheel anders? Ik las trouwens ook dat Apple een patent heeft voor touchscreen apparaten. Dat als je scrolt tot het einde en door scrolt, maar omdat de lijst stopt, en je laat los dat het dan weer terug schiet. Dat zie je nu ook overal. En het scrol balkje wat alleen tevoorschijn komt als je scrolt... al die patenten worden ook al gebruikt dus what's the big point?

10.08.2011 00:28 • Kenneth
Is dit niet gewoon simpel weg:
Pakken wat je pakken kan?
Oftewel: naaien wie je naaien kan?

10.08.2011 15:51 • 115641
Rottende Apple

Heel zwak dit. En de consument is er weer de dupe van, want die wordt de keuzevrijheid ontnomen. Valt me tegen dat de rechtsgang hier in mee gaat.

De patentoorlog gaat veel te ver door aangezien er op de meest onbenullige dingen een patent wordt aangevraagd.

11.08.2011 02:48 • Meagain
Maarja hoe kan dit mogelijk zijn, hoe kan je ooit patent hebben op dingen als dit of dat mag niet vierkant zijn of als je door scrolt dat dit of dat gebeurt.... Erg vreemde wereld ze moeten die patenten veel soepeler maken sterkers nog als je het mij vraagt is galaxy tab veel goedkoper en veeeeel beter/mooie kwaliteit... Erg zonde dat deze weg moet zucht..

18.08.2011 14:02 • galaxy s2
Ik ben erg blij dat hij in nederland wel uitgebracht mag worden want hij is beter en goedkoper


18.08.2011 19:52 • Ruud
Helemaal terecht deze rechtzaak en ik hoop dat Apple wint. Het moet maar eens over zijn met dat schaamteloos kopieer gedraag. Mooi hoor als je miljoenen uitgeeft om een product te ontwikkelen en iemand maakt het dan na (ook al verbeter je dan een paar punten) net zo erg als illegaal muziek downloaden. uiteindelijk is de consument de dupe, bedrijven zullen niet snel veel geld in een uniek product stoppen als het toch maar nagemaakt wordt.

22.08.2011 04:06 • Switch
haha RUUD zou de enkels likken van de ontwerpers van apple voor een gratis firmware update hoezoe zielig men die patent chit moet uitschijden apple is gewoon jaloers omdat samsung iets verbeterd heeft waar apple zelf niet aan gedacht heeft die 2 moeten gewoon gaan samen werken en nee ik kies geen partij ik heb een apple macbook en een samsung tv dusja :S

15.09.2011 16:25 • Jazzzzyjefffff
Ben het eens met switch, snap al die heisa niet. uiteindelijk proberen ze allemaal de consument uit te kleden en maken ze dingen simpelweg 'verbeterbaar' zodat ze een half jaar later weer een G of een S of een R uitvoering kunnen lanceren die ook weer over de toonbank sjeest!!! vraag me trouwens wat anders af. zag op [url]http://www.interactievetv.nl[/url] dat je dat tegenwoordig ook op je ipad kan ontvangen, maar is er een mogelijkheid dat dat ook op android oid kan? of is dat ook weer een monopoly dingetje?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy