Gadgetzone.nl - Home

Android aan kop in Verenigde Staten

  3 maart 2011 23:04:23, door Robert Hagen,  


Android heeft volgens onderzoeksbureau Nielsen de leiding genomen op de Amerikaanse smartphonemarkt. Het mobiele besturingssysteem van Google heeft nu een marktaandeel van 29 procent, waarmee het groter is dan de iPhone en de BlackBerry, die beide een aandeel hebben van 27 procent. De diverse besturingssystemen van Microsoft volgen op grote afstand met een marktaandeel van in totaal 10 procent.

Nielsen meldt tevens dat HTC zowel de meeste Android-telefoons als de meeste Windows Phone-toestellen verkoopt. Overigens moet bij het onderzoek wel een kleine kanttekening worden geplaatst. De cijfers gaan namelijk tot februari, de maand waarin de Amerikaanse provider Verizon begon met het verkopen van de iPhone 4.




[Electronista]





zie ook Zie ook:
Sharp keert terug op Europese smartphonemarkt met nieuwe Android-toestellen
Android-gebruikers zijn loyaler dan iOS-gebruikers
Nieuwe foto's verschenen BlackBerry met Android
Apple gaat korting geven op iPhone in ruil voor oude Android-telefoon
Google kondigt Nexus 6 met 5,96 inch scherm en Android Lollipop aan (video)
Nokia lanceert Android-smartphone X2 (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (13)
04.03.2011 16:13 • Maria
Android zal uiteindelijk winnen. Het is een open systeem in tegenstelling tot het gesloten systeem van Apple.

Het motto van Google is "don't be evil".
Het motto van Apple lijkt op "evil is our middle name".

Hoewel Apple mooie producten maakt zal dit uiteindelijk hun nek gaan kosten.

05.03.2011 00:46 • Dude
[quote]Android zal uiteindelijk winnen. Het is een open systeem in tegenstelling tot het gesloten systeem van Apple.

Het motto van Google is "don't be evil".
Het motto van Apple lijkt op "evil is our middle name".

Hoewel Apple mooie producten maakt zal dit uiteindelijk hun nek gaan kosten. [/quote]

Het klinkt logisch allemaal wat je zegt, maar Apple heeft op de één of andere manier een onverwachte truuk waarop ze onverwacht uit de hoek komen en hun 'nek' weten te redden...

05.03.2011 00:48 • Dude
[quote]Het klinkt logisch allemaal wat je zegt, maar Apple heeft op de één of andere manier een onverwachte truuk waarop ze onverwacht uit de hoek komen en hun 'nek' weten te redden...[/quote]
Het moest:

Het klinkt logisch allemaal wat je zegt, maar Apple heeft op de één of andere manier vaak een onverwachte truuk achter de hand waarop ze onverwacht uit de hoek komen en hun 'nek' weten te redden...

zijn.

05.03.2011 15:23 • Haha
Apple hoeft niet te winnen het is net als vroeger. Osx vs. Windows. Alleen is windows ervangen door android. Apple maakt kwalitatief betere en mooiere producten het werkt allemaal net ff beter maar het blijft een bedrijf dat naar kwaliteit streeft en google doet dat dus niet. Zij willen alleen maar winnen en zo veel mogenlijk nieuwe producten lanceren in een jaar.


05.03.2011 16:15 • Techmode
[quote]Haha schreef op 05.03.2011 15:23:
Apple hoeft niet te winnen het is net als vroeger. Osx vs. Windows. Alleen is windows ervangen door android. Apple maakt kwalitatief betere en mooiere producten het werkt allemaal net ff beter maar het blijft een bedrijf dat naar kwaliteit streeft en google doet dat dus niet. Zij willen alleen maar winnen en zo veel mogenlijk nieuwe producten lanceren in een jaar. [/quote]

wat een schijt opmerking van een fanboy. Hoezo maakt apple kwalitatief betere producten? dan andere producten of mooiere??? En het streeft naar kwaliteit, volgens mij naar winst of omzet?? En google doet dat niet?? waarom niet?? En google lanceert zoveel producten in een jaar? google???

06.03.2011 10:15 • Marc

Nou laten we 1 ding voorop stellen alsjeblieft.
Apple maakt betere producten..
(met haha eens)

06.03.2011 13:09 • Techmode
[quote]Marc schreef op 06.03.2011 10:15:
Nou laten we 1 ding voorop stellen alsjeblieft.Apple maakt betere producten..(met haha eens)[/quote]

ga toch fietsen, argumenten????

06.03.2011 16:35 • Marc
Alles wat ze maken is een succes door marketing..
Maar Ook omdat ze nog nooit een slecht product op de markt hebben gezet.!

Het werkt sneller, werkt altijd, het is overzichtelijker, ..

maar niet ik veel heb verschillende computers, laptops, en vooral heel veel telefoons gehad..

En de conclusie is dat ze gewoon elke keer goede producten hebben..

En ik denk inderdaad dat ik even ga fietsen, want het is echt mooi weer vandaaG!

07.03.2011 00:59 • Techmode
[quote]Marc schreef op 06.03.2011 16:35:
Alles wat ze maken is een succes door marketing..Maar Ook omdat ze nog nooit een slecht product op de markt hebben gezet.!Het werkt sneller, werkt altijd, het is overzichtelijker, ..maar niet ik veel heb verschillende computers, laptops, en vooral heel veel telefoons gehad..En de conclusie is dat ze gewoon elke keer goede producten hebben..En ik denk inderdaad dat ik even ga fietsen, want het is echt mooi weer vandaaG! [/quote]

Hun succes is één al marketing. Hoe defineer je een slecht product? Dat het niet goed verkoopt, dat het geen fouten bevat? Neem aan het laatste, maar de iphone had ook problemen met her bereik, dus nooit een slecht product kan je dus ook niet zeggen. En de mate waarin apple het op de markt zet, dan mag je dat wel verwachten.

Nou jippie een mac pc? Wat kun je ermee, behalve dan foto bewerken? Je hebt veel telefoons gehad welke dan, waarom zijn ze beter. Ik durk te wedden dat een htc even goed of beter is dan een iphone.

Nogmaals wat versta je onder een goed product? dat werkt waar je het voor gekcoht hebt? Nou dat hebben andere bekende merken ook wel.

inderdaad het was vandaag lekker weer

08.03.2011 08:41 • Randomguy
Hier ben ik het volkomen mee eens .
Dat jullie nou een bepaalt product beter vinden hoeven jullie nog niet als jehova getuigen iedereen proberen te overtuigen.
Best dat jullie dat beter vinden maar ik geef de voorkeur aan android.

08.03.2011 12:23 • Bert H
[quote]Haha schreef op 05.03.2011 15:23:
Apple hoeft niet te winnen het is net als vroeger. Osx vs. Windows. Alleen is windows ervangen door android. Apple maakt kwalitatief betere en mooiere producten het werkt allemaal net ff beter maar het blijft een bedrijf dat naar kwaliteit streeft en google doet dat dus niet. Zij willen alleen maar winnen en zo veel mogenlijk nieuwe producten lanceren in een jaar. [/quote]

Ik kan je bijne helemaal gelijk geven. Alleen whet woord "betere" zou voor "duurdere" vervangen moeten worden. En mooier is -zoals we allemaal weten- en kwestie van smaak.

Apple verdient inderdaad bewondering. Niet alleen voor hun produkten, maar vooral omdat zij de kopers van Apple produkten de indruk weten mee te geven dat niet alleen die produkten, maar ook zijzelf, als kopers, bijzonder zijn.

08.03.2011 15:54 • Patrick
[quote]Apple verdient inderdaad bewondering. Niet alleen voor hun produkten, maar vooral omdat zij de kopers van Apple produkten de indruk weten mee te geven dat niet alleen die produkten, maar ook zijzelf, als kopers, bijzonder zijn[/quote]

Hahahahahahaha dat is echt grappig. dat ook zij als koper bijzonder zijn. Kom op zeg! Als je dat als Apple koper nog steeds gelooft, dan ben je wel bijzonder naïef! Apple maakt goede producten, net zoals HTC, Samsung of SE goede producten hebben. Apple is echter vaak als een van de eersten met een interface die verrot goed in elkaar zit. Dat is de kracht van Apple in mijn ogen op het moment. Niet het feit dat hun spullen nu zo bijzonder goed in elkaar geschroefd zijn. Waarom wachten we anders nog steeds op een witte iPhone, hadden we ontvangstproblemen, barstte vroeger het scherm van ik dacht een iPhone of iPod enz. enz.

08.03.2011 20:05 • Dude
Ach.. in mijn ogen maakt Apple mooie en goede producten. Waarin hun vaak verschillen met anderen merken is dat ze hun product pas op de markt brengen als het ook echt 100% werkt zoals ze wouden dat het ging werken, en zoals ze zich voorgesteld hadden. Dat is iets wat andere merken vaak niet doen, die brengen producten die half af zijn op de markt en 6 maanden later komt er een keer een update ofso.
Maar dan bijvoorbeeld het antenne ''fiasco'', was voor Apple echt een grote blunder, omdat ze ook gewoon te snel wouden.

Over Android VS Ios. Persoonlijk vind ik ze allebei goed. Ze kunnen in principe hetzelfde maar doen het beide op hun eigen manier.
Welke dan beter is is puur persoonlijk, en kan een eeuwige discussie zijn.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy