Gadgetzone.nl - Home

Kaspersky: marktaandeel Android groeit tot 80 procent

 17 februari 2011 19:53:29, door Robert Hagen,  


Eugene Kaspersky, de man achter de bekende antivirussoftware van Kaspersky Lab, verwacht dat Android op termijn een aandeel van 80 procent zal hebben in de markt voor mobiele besturingssystemen. De overige 20 procent wordt verdeeld tussen Apple, RIM en Microsoft. Kaspersky meent dat de situatie is te vergelijken met die op de markt voor computers.

"Ik denk dat als Apple, BlackBerry en Microsoft hun strategie niet snel veranderen, we binnenkort hetzelfde landschap hebben op het gebied van mobiele besturingssystemen als op het gebied van computers", aldus Kaspersky.

De markt voor computers werd in de jaren tachtig gedomineerd door Microsoft en IBM. Volgens Kaspersky gaan Google en Qualcomm hetzelfde doen op de markt voor smartphones.

Uiteraard zijn de uitspraken van Kaspersky slechts speculaties, maar gezien de continu toenemende groei van Android zou hij wel eens gelijk kunnen krijgen.




[Mobile-review]





zie ook Zie ook:
Sharp keert terug op Europese smartphonemarkt met nieuwe Android-toestellen
Android-gebruikers zijn loyaler dan iOS-gebruikers
Nieuwe foto's verschenen BlackBerry met Android
Apple gaat korting geven op iPhone in ruil voor oude Android-telefoon
Google kondigt Nexus 6 met 5,96 inch scherm en Android Lollipop aan (video)
Nokia lanceert Android-smartphone X2 (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (6)
17.02.2011 20:04 • zzz
android is top,wm7 is weer helemaal iets anders tov de oudere wm versies,ios is goed maar afgezaagd

18.02.2011 11:32 • Gisae
Iedereen zijn eigen voorkeur toch?
Android is top
WP7 is top
ios is top
WebOS is heerschend


18.02.2011 12:48 • Patrick
Als meneer Kaspersky zich eens bezig ging houden met het verbeteren van zijn eigen software in plaats van zich bezig houden met orakel spelen dan hebben een hoop meer mensen er wat aan. Ik ben jaren een trouw gebruiker van de Kaspersky pakketten geweest, maar dit jaar is dat toch echt voor het laatst. Kaspersky wordt links en rechts ingehaald door (gratis) alternatieven.

Daarnaast, 80% marktaandeel in de mobiele markt wil nogal wat zeggen. Android is goed bezig, maar je krijgt toch ook steeds vaker te horen dat het OS soms wat chaotisch is of teveel op techneuten gericht is. Ze zullen vast nog wel groeien, maar ik denk niet dat ze 80% marktaandeel krijgen.

18.02.2011 14:48 • Maria
Het is te hopen dat hij gelijk krijgt, want dan zal de industrie begrijpen dat wij consumenten uiteindelijk geen behoefte hebben aan gesloten systemen, zoals dat van apple.

18.02.2011 19:19 • Marc
Het is niet te hopen dat hij gelijk krijgt, want dan krijgen we netzoals als bij windows klote systemen fouten, en krijgen we allemaal reclame
Nee hoor geen android voor ons

20.02.2011 18:03 • Peter Pan
Het is wel te hopen dat hij gelijk krijgt, omdat een toekomst waarbij apple de markt domineert en iedereen dicteert wat ze mogen en aan de apple moeten betalen, een toekomst is waar ik liever niet aan denk.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy