Gadgetzone.nl - Home

Sony introduceert Cyber-shot-camera's met 3D Sweep

  8 juli 2010 13:01:20, door Robert Hagen,  


Sony komt met een drietal nieuwe compactcamera's, de T99, WX5 en TX9. De laatste twee kunnen avchd-filmpjes opnemen in 1080i-resolutie en schieten tevens 3D-panorama-foto's die je via een hdmi-uitgang op een 3D-televisie kunt bekijken. De twee toestellen beschikken over een nieuwe 'Superior Auto'-functie, een 12,2 megapixel Exmor R CMOS-sensor, respectievelijk 5x en 4x optische zoom en een nieuwe 'Defocus'-functie.




De Defocus-functie is vooral voor portretfoto's en houdt in dat er snel achter elkaar twee foto's worden gemaakt, die vervolgens worden gecombineerd in één foto. Het resultaat is dat je een foto hebt met een scherp onderwerp en een onscherpe achtergrond, iets dat te vergelijken zou moeten zijn met portretfoto's die gemaakt zijn met een spiegelreflexcamera. Voor verdere verbetering van portretfoto's is ook nog een 'Soft Skin'-functie bedacht, die kleine rimpels en huidoneffenheden wegwerkt.





De WX5 en de TX9 zijn ook de eerste camera's met de nieuwe Sweep Multi Angle-functie, waarmee de camera zeer snel 15 beelden opneemt. De uiteindelijk samengestelde afbeelding wordt weergegeven in '3D-stijl' en het onderwerp is dan te bekijken vanuit verschillende hoeken door de camera te bewegen of te kantelen. Sensoren in de camera detecteren hoe de camera driedimensionaal wordt bewogen en door het scrollen door de volgorde van de 'Multi Angle'-frames is de foto te bekijken op het lcd-scherm. Deze functie werkt ook als de camera is aangesloten op een gewone televisie. Als de camera dan wordt gekanteld, is het onderwerp vanuit verschillende hoeken te bekijken op de televisie.

Met een optionele onder water-case voor de Cyber-shot TX9 kun je panoramafoto's maken tijdens het snorkelen of duiken. Door de onder water Sweep Panoramafunctie te selecteren, past de camera de witbalans aan voor 'heldere, natuurlijke resultaten onder water'.





Cyber-shot T99
Deze zomer komt ook de stijlvolle Cyber-shot T99 op de markt. Deze camera is er in verschillende kleuren, waaronder roze, groen en paars en beschikt tevens over functies als Sweep Panorama (onderwater) en 720p HD video-opname. Ook heeft deze camera, die voorzien is van een 14,1 megapixel sensor en 4x optische zoom, de nieuwe Soft Skin-functie.

De adviesprijzen zijn 320 euro (WX5), 400 euro (TX9) en 250 euro (T99).





zie ook Zie ook:
Sony's gebogen camerasensor kan voor goedkopere lenzen zorgen
Sony kondigt full-frame systeemcamera Alpha 7/7R aan (video)
Nieuwe systeemcamera Samsung NX300 kan 3D video opnemen
Sony introduceert Cyber-shot RX100 met 20,2 megapixel sensor
Sony introduceert spiegelreflexcamera Alpha 57
Sony onthult stijlvolle Cyber-shot TX200V



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy