Gadgetzone.nl - Home

Nikon introduceert D3s

 14 oktober 2009 10:49:56, door Robert Hagen,  


Nikon heeft de D3s geïntroduceerd. Deze spiegelreflexcamera is gebaseerd op de veelgeprezen Nikon D3, maar biedt betere mogelijkheden om te fotograferen bij weinig licht en nieuwe creatieve opties voor multimediafilmopnamen. De D3S is voorzien van een geheel opnieuw ontworpen beeldsensor met 12,1 megapixels effectief.

Dankzij het grote oppervlak per pixel, met een volledig gewijzigde interne structuur, kan de D3s beelden vastleggen bij lichtomstandigheden waarbij dit volgens Nikon tot voorheen voor onmogelijk werd gehouden. Dankzij een ISO-bereik van 200 tot 12.800 met zeven stops, kunnen foto's en films worden gemaakt bij zeer weinig omgevingslicht, met minimale in-camera processing, zodat scherpte en details behouden blijven. De Nikon D3S is dan ook de eerste camera die drie aanvullende niveaus voor ISO-versterking biedt, tot maximaal Hi-3 (met een ongekende maximale 102.400 ISO-equivalent).





HD-films in FX-formaat
De D3s voegt een nieuwe dimensie toe aan de huidige trend om films te maken met een digitale spiegelreflexcamera. Door gebruik te maken van de creatieve scherptediepte-effecten van de grote FX-formaat sensor en de voordelen van NIKKOR-objectieven met een groot diafragma, zou het mogelijk zijn om creatieve HD-films van een nog hogere kwaliteit te maken. De D-movie-functie van de D3s werkt direct en intuïtief en is berekend op een hoge productiviteit, aldus Nikon.

De 720p films worden vastgelegd met 24 beelden per seconde (bps) in motion-JPEG met de mogelijkheid van stereogeluid. De bestandsindeling biedt daarnaast de unieke 'Save Selected' optie waarmee de gebruiker rustig kan filmen, wetende dat een belangrijk moment in de film ook als foto kan worden opgeslagen.

Autofocus is aangepast voor filmopname
Nikons veelgeprezen 51-punts Multi-CAM3500 AF-systeem met vijftien zeer gevoelige kruissensoren kan volledig naar wens worden ingesteld en is eenvoudig te gebruiken. Hiermee zijn gebruikers in staat om snelbewegende onderwerpen gemakkelijk te volgen. Het D3s AF-systeem met contrastdetectie is ook aangepast aan het gebruik van autofocus tijdens filmopname en live view.

Beeldsensorreiniging
Als reactie op uitgebreide feedback van professionele fotografen is de D3s uitgerust met een nieuwe functie voor beeldsensorreiniging. Deze functie genereert trillingen met vier verschillende frequenties om zo de statische stofophoping op het optische laagdoorlaatfilter van de beeldsensor te verminderen. Deze functie is geïmplementeerd zonder dat dit van invloed is op de zoekerdekking van 100%.

Volledige flexibiliteit
De D3s biedt drie alternatieve 'crop' standen, die allen automatisch in de zoeker worden weergegeven. De fotograaf heeft daarmee de keuze uit 5:4 (30x20), 1,2x (30x20) en DX (24x16). De nieuwe 'crop' stand is ontworpen als een praktische combinatie van objectiefvergroting en een iets kleinere bestandsgrootte.

Quiet mode voor geruisloze opnamen
De D3S is voorzien van een nieuwe stille ontspanstand waarin de fotograaf het geluid dat wordt veroorzaakt door het neerklappen van de spiegel kan verminderen. Deze stand is ideaal voor wildlife fotografie en in andere situaties waarin het onderwerp kan worden afgeleid door het sluitergeluid (zoals in theaters, musea, maar ook tijdens golfwedstrijden). Ook deze innovatie is een reactie op praktische feedback van fotografen die Nikon camera's uit de D3-serie gebruiken.

Verbeterde opties voor actieve D-Lighting
De D3s biedt maar liefst vijf opties voor Active D-Lighting voor het fotograferen van onderwerpen met een hoog contrast. Naast de nieuwe instelling 'Automatisch' hebben gebruikers de keuze uit vier handmatige niveaus: Extra hoog, Hoog, Normaal en Laag.

Nabewerking in de camera
Een ander hulpmiddel voor het verhogen van de productiviteit zijn de nieuwe opties voor RAW-verwerking in het retoucheermenu van de D3s. De volgende beeldinstellingen kunnen rechtstreeks worden toegepast op RAW(NEF)-bestanden in de camera: JPEG-compressie, Formaat, Witbalans, Belichtingscorrectie, Picture Control, Ruisonderdrukking, Kleurruimte en Vignetteringscorrectie. Met deze opties kunnen fotografen hun foto's sneller nabewerken zonder dat ze daarvoor een pc met Capture NX2 nodig hebben.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Nikon D3s is verkrijgbaar vanaf 27 november 2009 voor een verwachte adviesverkoopprijs van 5.399 euro.





zie ook Zie ook:
Nikon lanceert actioncam KeyMision 360
Nikon lanceert camera met 83x optische zoom
Nikon introduceert Android-camera Coolpix S810c
Nikon introduceert systeemcamera Nikon 1 V3 (video)
Nikon D5300 is Nikons eerste spiegelreflexcamera met Wi-Fi
Nikon komt met superkleine compactcamera Coolpix S02



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
14.10.2009 13:26 • Arjan
Da's nogal prijzig.

15.10.2009 12:52 • Peter
Valt wel mee.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy