Gadgetzone.nl - Home

Creative onthult touchscreenmediaspeler Zii EGG (video)

 28 juli 2009 20:37:05, door Robert Hagen,  


Creative heeft eindelijk zijn eerste portable mediaspeler met touchscreen onthuld: de Zii EGG. Het apparaat beschikt over een 3,5 inch touchscreen met een resolutie van 480 x 320 pixels en multi-touch. De Zii EGG draait op het zogeheten Plaszma-platform, dat is gebaseerd op Linux, en is voorzien van een internetbrowser.




Het Plaszma-besturingssysteem is open source, hetgeen betekent dat iedereen kan meewerken aan het verder ontwikkelen van het systeem. Daarnaast kan het gemakkelijk vervangen worden door een ander systeem, zoals Android. Een voor de Zii-chip geoptimaliseerde versie van Android is zelfs al op het apparaat geïnstalleerd.





De Zii EGG heeft een krachtige grafische processor aan boord, die onder meer 720p en 1080p video kan weergeven via HDMI. Het apparaatje ondersteunt ook OpenGL ES en is uitgerust met 32GB geheugen, Wi-Fi, Bluetooth 2.1+EDR, een geïntegreerde GPS-ontvanger, een rotatiesensor, een SDHC-kaartslot (voor nog eens 32GB extra geheugen) en de X-Fi audioprocessor van Creative.





Opvallend is dat de Zii EGG ook over twee camera's beschikt: een 'HD-capable' camera aan de achterkant om foto's mee te maken en een VGA-camera aan de voorkant voor videoconferencing.

De Zii EGG zal waarschijnlijk niet door Creative zelf op de markt worden gebracht, maar is vooral bedoeld als ontwikkelplatform voor andere fabrikanten. Naar verluidt gaat een pakket met de Zii Plaszma Starter Kit en een Zii EGG 400 dollar kosten.



[dapreview.net, Electronista]





zie ook Zie ook:
Creative introduceert ZEN X-Fi Style
Creative ZEN X-Fi2 krijgt firmware-update (video)
Creative introduceert ZEN X-Fi2 (video)
Demo 3D-games op Creative Zii EGG (video)
Creative lanceert Zen MX



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
28.07.2009 22:04 • D.c
Android!

29.07.2009 09:41 • michel
inderdaad D.c. met Android, de rest lijkt een beetj eop de iPod Touch.

Ziet er welleuk uit trouwens

29.07.2009 14:38 • Patric
Gaaf!
Het lijkt wel dat ze dit ontwikkeld hebben als OEM apparaat en niet om zelf uit te brengen wanneer ik de Zii site zo lees. Zou het lonen on voor 399 dollar een ontwikkelaars versie te kopen? Is een mooie prijs voor zo'n apparaat! Zie ik ze hier in NL nog niet voor in de winkels liggen.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy