Gadgetzone.nl - Home

TomTom introduceert XL LIVE

 21 mei 2009 15:11:08, door Robert Hagen,  


TomTom heeft gisteren de XL LIVE geïntroduceerd. Met dit nieuwe systeem kun je LIVE Services in meerdere landen gebruiken zonder verborgen kosten of meerkosten, ook als je in het buitenland rijdt.




Met deze wereldpremière worden de LIVE Services, voorheen uitsluitend verkrijgbaar op de TomTom GO serie, volgens TomTom ook toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Bovendien breidt TomTom het gebruik van LIVE Services uit naar alle 'LIVE' landen zonder de prijs te verhogen, dus voor de huidige abonnementsprijs van 9,95 euro per maand.

"Stel je voor, een ontspannen, veilige en aangename reis als je deze zomer op weg gaat naar het buitenland, omdat je beschikt over de meest gedetailleerde en up-to-date verkeersinformatie en de beste route-informatie, die rechtstreeks naar je auto gestuurd wordt, voor een vaste prijs," zegt Corinne Vigreux, managing director bij TomTom. "Met de nieuwe TomTom XL LIVE hebben we een revolutionaire aanpak ontwikkeld die ongeëvenaarde kwaliteit en werkelijke connected navigation toegankelijk maakt voor het grote publiek, tegen een betaalbare prijs. Bovendien kunnen bestuurders die regelmatig op de weg zitten op deze manier geld en tijd besparen."





TomTom LIVE Services
De TomTom XL LIVE heeft een ingebouwde plug & play connectiviteit en wordt geleverd met een aantal waardevolle informatiediensten voor autorijders.

- TomTom High Definition Traffic voor de meest gedetailleerde en up-to-date real-time verkeersinformatie en routes, nu voor de eerste keer beschikbaar in het buitenland, voor Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Nederland.

- TomTom Veiligheidswaarschuwingen met real-time melding van flitslocaties en sharing, hetgeen betekent dat gebruikers elkaar op de hoogte kunnen houden van mobiele flitslocaties.

- TomTom Brandstofprijzen: up-to-date informatie over brandstofprijzen leidt gebruikers naar de goedkoopste tankstations langs de route of in het gebied waar ze rijden.

- Online Local Search via Google. Geeft met één druk op de knop zoekresultaten voor een bepaalde bestemming, waardoor gebruikers toegang krijgen tot miljoenen locaties, met zoekresultaten die altijd up-to-date zijn zoals restaurants en hotels.








De TomTom XL LIVE bevat ook IQ Routes. Afhankelijk van de dag van de week of het tijdstip waarop de bestuurder gaat rijden, berekent IQ Routes de meest efficiënte route voor dat moment, op basis van gegevens die afgeleid zijn van snelheidsmetingen die jarenlang anoniem gedaan zijn. De combinatie van TomTom IQ Routes en HD Traffic levert een optimale routebegeleiding. Het apparaat houdt rekening met het verschil tussen de actuele verkeersinformatie en de verwachting gebaseerd op historische snelheidsprofielen. Dat betekent dat het continue snellere alternatieve routes evalueert.

De TomTom XL LIVE IQ Routes serie heeft kaarten van 42 Europese landen **

Ook is er een gratis proefperiode voor LIVE Services voor drie maanden. Daarna kun je een maandabonnement afsluiten voor een vast bedrag van 9,95 euro per maand. Ook kun je kiezen voor een vooruitbetaald abonnement van 6 maanden (59,95 euro) of 12 maanden (99,95 euro).






Compatibiliteit voor TomTom GO x40 LIVE-gebruikers
De huidige TomTom GO x40 LIVE gebruikers ontvangen een gratis automatische upgrade waarmee ze hun LIVE Services in augustus in alle LIVE landen (het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zwitserland en Nederland) kunnen gebruiken.

Verkrijgbaarheid en prijzen
Naar verwachting is de nieuwe TomTom XL LIVE vanaf juni in de winkel verkrijgbaar. De aanbevolen verkoopprijs is 249 euro.







zie ook Zie ook:
Harley-Davidson laat productieversie elektrische 'LiveWire' zien in Milaan
TomTom biedt gratis dagelijkse kaartupdates op alle gps-systemen (video)
TomTom en ANWB gaan samenwerken
Apple gaat in zee met TomTom
Nieuwe TomTom met extra groot 6 inch scherm
TomTom Via 130/135 met Speak & Go aangekondigd



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (6)
21.05.2009 17:15 • Arjan
zo, veel info voor een nieuwsbericht voor slechts één product.

21.05.2009 20:42 • Patrick
Ik baal echt dat ik net te vroeg mijn Tom Tom one XL heb gekocht. Die rijbaan indicatie is echt zoveel handiger dan de oude weergave!

22.05.2009 15:28 • Ik
Nou ik was van plan om te bestellen die tomtom one xl iq routes, maar nu ik zie dat er in juni de xl live uitkomt, dan ga ik die maar kopen :mrgreen:

23.05.2009 00:34 • Eric
Ik had de XL IQ besteld bij het grootste online warenhuis, maar nog net in de retourperiode terug gestuurd. Toch maar even wachten op de TT Live

25.05.2009 10:34 • anoniempjes
heu voor die mensen (Patrick) enzo, rijbaanbegelijding kun je zelfs op een tomtom go 300 krijgen als je maar de juiste kaart en middelen gebruikt

25.05.2009 19:25 • Dus
TomTom moet wel gratis zaken aanbieden, alle andere merken doen het ook al.
Ze zijn allang geen marktleider meer.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy