Gadgetzone.nl - Home

Nintendo wil met DSi concurreren met iPhone

 21 maart 2009 16:49:02, door Robert Hagen,  


Nintendo wil met de DSi, DS Shop en DSi Ware meer gaan concurreren met de iPhone, iPod touch en de App Store. Dat beweren 'bronnen uit de entertainmentindustrie'. Tijdens de Nintendo Developer Conference in Londen zou Nintendo ontwikkelaars hebben verzocht om verschillende kleinere titels, waaronder games en 'non-gaming' applicaties, uit te brengen voor de DSi.

Een van de genoemde bronnen stelt dat Nintendo er alles aan gelegen is om de eerste keuze te blijven voor ontwikkelaars die vernieuwende games willen maken en op zoek zijn naar manieren om geld te verdienen. De DS en DSi zijn op dit moment de populairste platformen voor handheld gaming, maar smartphones worden steeds krachtiger en geschikter voor het spelen van games.

[Elctronista]





zie ook Zie ook:
Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild
Nintendo bereikt met Switch belangrijke mijlpaal in Europa
'Nintendo komt dit jaar met nieuwe versie Switch'
Civilization VI nu ook te spelen op iPhone (video)
'Nintendo Switch wordt volgend jaar vernieuwd'
Nintendo kondigt WarioWare Gold aan voor 3DS (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (20)
21.03.2009 21:50 • Techmode
Iphone is geen concurrent voor de psp en ds. Iphone is op games gebied niks. helemaal niks. Mensen kopen echt geen iphone om games te spelen, en vooral ook niet als mobiele telefoons. Alleen levenloze mensen met te veel geld kopen een Iphone.

22.03.2009 01:40 • Menno
Misschien moet je de volgende keer eerst even nadenken voor je iets doms zegt .
Ondertussen zijn er 30 miljoen levenlozen met teveel geld die een iPhone of iPod Touch hebben (die draaien hetzefde OS dus ook dezelfde games). Dat worden er alleen maar meer. Ter vergelijking: van de PSP zijn in veel langere tijd 50 miljoen stuks verkocht, als het zo doorgaat zal dat dus binnen niet al te lange tijd worden ingehaald.
De hardware is ook lang niet slecht, zeker zo snel als de DS en met een touchscreen en een accelerometer. Voor de iPhone zijn dan ook een paar prima games die niet op een ander platform mogelijk zouden zijn, zoals bijvoorbeeld Ronaldo. De kwaliteit van de meeste games is idd nog niet echt te vergelijken met de DS of PSP, maar de potentie is er zeker. Alle reden dus voor Nintendo en Sony om zich zorgen te maken.

22.03.2009 01:53 • Techmode
Oke, lees jij dan wat beter. Zeg ik dan iets doms. metal gear touch is een troep game. En de meeste games op de iphone zijn van slechte kwaliteit en gezien de gameplay video's zijn ze te erg voor woorden. Tevens kopen deze mensen een Iphone voor mobiele telefoon en niet als handheld. Waar je een ds of psp voor gaat aanschaffen. Tevens noem je rolando. AKA loco roco kloon, en loco roco gameplay is gewoon perfect. EN zit er in iedergeval veel beter uit dan rolando.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22.03.2009 01:54[/i]

22.03.2009 10:35 • Menno
Zoals ik al zei, de kwaliteit van de meeste games is idd nog niet echt fantastisch. Maar de mogelijkheden zijn er zeker:
- nu al 30 miljoen potentiele klanten, als het zo doorgaat zijn er over een jaar meer aparaten met iPhone OS in omloop zijn als dat er PSPs verkocht zijn.
- de hardware is goed genoeg voor fatsoenlijke games.
- via de app store is het erg makkelijk om je games te verkopen, niet voor niks dat nintendo met iets soortgelijks gaat komen.

Natuurlijk zal de DS een beter apparaat blijven als console, maar simpele casual games (denk aan dingen als bejeweled, brain training, wario ware, simpele puzzel- of platformspelletjes) kunnen ook prima op de iPhone. Veel mensen spelen alleen dat soort dingen, waarom zou je dan nog een DS kopen als het net zo goed op de iPhone kan?

Er is dus een enorme markt, het kan niet anders dan dat daar ook goede games voor gaan komen. Dat afdoen met "Iphone is op games gebied niks. helemaal niks" getuigt niet van een enorm inzicht .

Overigens gaat dit artikel er volgens mij helemaal niet over dat Apple een DS concurrent wil zijn, maar de Nintendo wil dat er op de DS meer 'gewone' programma's komen.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22.03.2009 10:36[/i]

22.03.2009 21:40 • Techmode
Dus je ziet de 30 miljoen mensen allemaal als klanten, de meeste zullen een spelletje spelen voro tussendoor, maar zal de kwaliteit niet uitmaken voor deze mensen. Tevens zullen echte gamers deze iphone niet aanschaffen. Tevens heb je over simpele casual games, maar de meeste trailers van de iphone zijn niet simpele casual games.

De hardware van de Iphone is zelfs krachtiger dan de Nintendo ds. Maar het gaat niet hoe krachtig het ding is maar de games. En een nadeel voor de iphone is dat de echte toppers voor de psp en de ds afkomstig zijn van inhouse studio's van nintendo en SONY. Omdat apple geen eigen studio's heeft is het afhankelijk van de kwaliteit van de games van anderen. En kijk maar naar de wii, waar de kwaliteit van nintendo top is maar de rest is niet om aan te zien. En ik ben bang dat dat ook bij de iphone gebeurd. En omdat de mensen die games willen spelen, die niet zullen aanschaffen.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 22.03.2009 21:42[/i]

23.03.2009 13:21 • DS-er
Ik heb een DS en speel alleen Tetris en Mario Kart. Bijna alle handheldgebruikers gaan geen telefoon kopen om games te spelen. Een iphone wil men wel maar, die zijn veel te duur.

23.03.2009 15:00 • ties2002
kom op menno... pak hem aan

23.03.2009 17:34 • zz
gamen op een iphone is niet zo evident.In het begin lijkt dit allemaal leuk en interessant door het touchscreen maar later gaat het feit dat de iphone alleen maar touch is je belemmeren om vlot een game te kunnen spelen.De iphone heeft ook geen design om een spelconsole te zijn...

23.03.2009 19:13 • mm
ik heb een ipod touch met real soccer 09 en hero of sparta (ook nog andere maar swat) Die Hero of sparta heb ik een een nacht uit gespeeld om dat deze zo leuk was. En dat voetbal spel speel ik zo wat elke busreis. Handig er aan is dat je tegelijkertijd muziek kunt beluisteren wat met de DS niet kan. (correct me if i am wrong). Ook het internet gebruik in veelvuldig op school. Dit zal je volgens mij niet zo snel doen met een DS.
conclusie: De DS moet nog heel wat doen om een echte concurrent te worden van de apple Iphone/ipod touch.
Reacties altijd welkom (commentaar niet)

23.03.2009 20:37 • Menno
@Techmode: nee niet allemaal, maar ik schat dat toch wel minstens 30% zo af en toe een spelletje wil spelen. Het is iig best een berg potentiele klanten en dat worden er alleen maar meer.
Ook zijn de games voor de iPhone veel goedkoper (ze kunnen ook goedkoper omdat je geen fysieke distributie met daarbij komende kosten hebt), wat impuls-aankopen bevordert.
Mijn punt is ook niet dat het nu al zo geweldig is, maar dat met zo'n grote potentiele markt en zo'n makkelijk distributiekanaal het haast niet anders dan dat straks vrijwel alle grote studio's ervoor gaan ontwikkelen, kwaliteit kan dan niet uitblijven. Dit geldt niet alleen voor de iPhone maar ook bijvoorbeeld voor Android als dat wat verder is.
Apple is met de IPhone eigenlijk gelukt wat Nokia al jaren probeert net N-gage.

@DS-er: maar wat als je al een telefoon had gehad waar die games op draaiden? Had je dan nog een DS gekocht? Telefoons worden steeds krachtiger, waar je vroeger nog een aparte camera, MP3 speler en draagbare spelcomputer had zit dat nu allemaal in je telefoon als je geen extreem hoge eisen hebt.

@zz: de formfactor is idd niet ideaal (dat heb je altijd met multifunctionele apparaten) maar ik vind het toch niet slecht. Het zal me niks verbazen als er accessoires op de markt gaan komen die dit verbeteren.

23.03.2009 21:40 • Techmode
[quote]Menno schreef op 23.03.2009 20:37:
@Techmode: nee niet allemaal, maar ik schat dat toch wel minstens 30% zo af en toe een spelletje wil spelen. Het is iig best een berg potentiele klanten en dat worden er alleen maar meer. Ook zijn de games voor de iPhone veel goedkoper (ze kunnen ook goedkoper omdat je geen fysieke distributie met daarbij komende kosten hebt), wat impuls-aankopen bevordert.Mijn punt is ook niet dat het nu al zo geweldig is, maar dat met zo'n grote potentiele markt en zo'n makkelijk distributiekanaal het haast niet anders dan dat straks vrijwel alle grote studio's ervoor gaan ontwikkelen, kwaliteit kan dan niet uitblijven. Dit geldt niet alleen voor de iPhone maar ook bijvoorbeeld voor Android als dat wat verder is.Apple is met de IPhone eigenlijk gelukt wat Nokia al jaren probeert net N-gage.@DS-er: maar wat als je al een telefoon had gehad waar die games op draaiden? Had je dan nog een DS gekocht? Telefoons worden steeds krachtiger, waar je vroeger nog een aparte camera, MP3 speler en draagbare spelcomputer had zit dat nu allemaal in je telefoon als je geen extreem hoge eisen hebt.@zz: de formfactor is idd niet ideaal (dat heb je altijd met multifunctionele apparaten) maar ik vind het toch niet slecht. Het zal me niks verbazen als er accessoires op de markt gaan komen die dit verbeteren.[/quote]

Af en toe een spelletje, zoals de meeste mensen met de wii ook even spelen en dan kiezen voor simpele spellen. Daarom zullen ontwikkelaars niet zoveel moeite hoeven doen om iets te ontwikkelen. Tevens als het zo goedkoop wordt, krijg je teveel games. Waardoor mensen niet meer weten wat ze moeten kopen. En zoals de wii veel games crap zijn en een paar worden dan wel superspellen. Deze heeft ook een grote afzetmarkt maar de games komen daarvoor niet. De meeste topgames zijn van nintendo, waar sony ook zorgt voor de meeste topgames voor de psp. Waar de iphone afhankelijk is van andere partijen. Tevens is de prijs van de ipod touch en iphone te hoog. Daarom zullen naar mijn mening mensen die echt spellen willen spelen voor de psp en DS gaan.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 23.03.2009 21:42[/i]

23.03.2009 21:58 • mm
Apple wil een premium shop maken voor top spellen

24.03.2009 09:51 • samsam77
uiteindelijk ben je toch duurder uit met de DS en PSP spellen, maar de premium shop gaat daar ook verandering in brengen bij apple. en met de 90 dagen niet goed geld terug garantie kan je elke crap spel gratis spelen niks gewonnen niks verloren

24.03.2009 10:13 • ties2002
Voor mensen die al een iPhone hebben is het goedkoop om er op te gaan gamen. Zij zullen merken dat het gebruik van de accelerometer erg vernieuwend is voor een mobiel toestel.

Het is onwaarschijnlijk dat mensen de iPhone kopen puur en alleen om spellen te spelen. Toch denk ik dat wanneer gaming op de iPhone verder ontwikkeld wordt, dit wel een deal-maker zal zijn voor twijfelende mensen.

Zoals MM al aangaf met het spelen in de trein of bus, zullen er een hoop mensen zijn die het gemak van een mobiele telefoon waar je op gamen erg kunnen waarderen.

Ook zal dit in de kosten schelen aangezien je mobiele telefonie, internet en games in een apparaat hebt. Iets wat de DS niet heeft.

24.03.2009 18:53 • michael
kijk ik spreek als trotse bezitter van een ipod touch 2g. ik kan je vertellen dat sommige games wel degelijk mooier zij n dan een ds. want dat is hier de vergleijking en psp owned op handheld gebied nog steeds. als je mensen die een super product levenloos noemt zeg je inderdaad iets doms. want hoeveel dsjes zijn er verkocht en in laten we zeggen 5 jaar. ( alle gens dus ) en hoeveel ipod touch en iphones zijn er verkocht in 1.5 jaar. en daarbij vergelijk je appels met peren. een ipod touch is een mediaspeler een iphone een mediaspeler met belfunctie. een ds is een 2erangs spelcomputer met gameboy kwaliteit. daarbij heb je het ook nog over verschillende leeftijdsgroepen, de meeste kleine meisjes hebben een ds en de groep jongeren en werkenden een i touch of phone

26.03.2009 17:29 • anju
maar je zult vast wel verstelt staan als je ziet hoe de dsi zich verkoopt ik krijg er ook een !

28.03.2009 08:17 • calvin
vet cool ik koop hem als hij in nederland is op 3 april :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

30.03.2009 11:00 • ties2002
Ik denk dat een hoop mensen de DS kopen door die BrainTraining die je er bij kan kopen, niet wetende dat je die voor een hoop consoles kan krijgen

14.04.2009 19:35 • anoniem
dit gaat echt helemaal nergens over

20.04.2009 20:01 • nikswajijwilwete
zitten jullie nou ercht te discuseren over wat het beste is?? iedereen heeft zn eigen mening dus gwn stoppen

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy