Gadgetzone.nl - Home

Nintendo DSi aan pers gepresenteerd: hands-on preview

 24 maart 2009 20:52:27, door Eric Sluiter,  


Over 3 weken is het zover, dan ligt de nieuwste, dunste en lichtste telg uit de DS-familie in de winkel: de Nintendo DSi. Maar vandaag kreeg de pers al een eerste kennismaking op het hoofdkantoor van Nintendo in Nieuwegein. Het werd meteen duidelijk, deze nieuwe handheld zit werkelijk boordevol nieuwe snufjes!

Meer dan spelletjes spelen alleen
In een korte introductie laat de marketingafdeling zien welke mogelijkheden er zijn. Met de DSi kun je foto's nemen, bewerken en uitwisselen met je vrienden. Je kunt je favoriete muziek opslaan of lekker surfen op internet met de speciale DSi-Browser. Nagenoeg alle spellen voor de huidige DS zijn ook te spelen op deze nieuweling.

Opvallend: 2 camera's
De Nintendo DSi heeft 2 bewegingsgevoelige camera's waarmee een nieuwe dimensie aan het spelen van videospellen wordt toegevoegd. Hoe dat in de praktijk werkt was vandaag nog niet te zien, al speculeren sommigen over toepassingen zoals SONY Playstation met Eye-Toy heeft gedaan. Gewoon nog even afwachten dus.

De eerste camera valt direct op en zit op de bovenkant van de behuizing. De tweede camera zit tussen beide schermen in, en is gericht op de speler. Het is mogelijk om te switchen tussen beide camera's. Met de een fotografeer je de omgeving (die kijkt van jou af), met de ander vereeuwig je jezelf. Het resultaat is direct op de schermen zichtbaar.

Er zijn 11 speciale camera-effecten ingebouwd die je op je foto's kunt toepassen. Je kunt daarmee je foto naar hartelust vervormen met je stylus door willekeurig een punt in de foto aan te tippen en te verslepen. In real-time verandert de foto met jouw beweging mee. Van een leuke gezichtsfoto kun je ook een heuse Mario maken door de beroemde pet en snor aan de foto toe te voegen. Nintendo levert deze gadgets standaard bij.





Opvallend is de mogelijkheid om 2 foto's te morphen tot een nieuw geheel. In deze optie kun je nog aanpassingen maken als je meer van de ene foto wenst te zien of van de andere. Deze gimmick zie ik straks op internet een eigen leven leiden! Ben je tevreden met het resultaat? Dan stuur je je bewerkte foto's draadloos naar je vrienden. Hebben die nog geen DSi? Geen nood, je plaatst ze net zo gemakkelijk op een SD-geheugenkaart voor gebruik op je pc of Wii.

Creatief met geluid
Eerlijk gezegd weet ik nog niet hoe de mogelijkheid om ACC-gecodeerde muziekbestanden te beluisteren ontvangen zal worden. Bijna iedereen heeft inmiddels een MP3-speler, met bovendien meer opslagcapaciteit dan de DSi. Wel leuk is de mogelijkheid om met de ingebouwde microfoon iets op te nemen. Je kunt tot 10 seconden lang inspreken, opnemen en het naar eigen inzicht bewerken. Je opname wordt als kruis weergegeven, door met je stylus naar links, rechts, boven en onder te slepen verander je de toonhoogte en de snelheid van je opname. Als dat nog niet genoeg is kun je verschillende geluidseffecten toevoegen om tot een leuke nieuwe mix te komen. Op mijn vraag of zo'n persoonlijk bestand is over te zetten naar je pc of je mobiel kon de marketing manager nog geen antwoord geven.





Internetten met de DSi Shop
Nintendo geeft aan dat je op de dag van lancering de DSi Browser voor internet gratis kan downloaden. Daarmee kun je direct nieuwe software-toepassingen downloaden via de DSi Shop. Zo is er straks een toepassing waarmee je zelf geanimeerde cartoons kunt maken van je eigen tekeningen of foto's en geluidsbestanden kunt verenigen tot een klein filmpje. Ook is per direct een WarioWare-titel beschikbaar die gebruik gaat maken van de bewegingsgevoelige camera's.

Het apparaat zelf
De DSi is breder en platter dan de DS Lite. Klap je 'm open dan is goed te zien dat beide schermen vergroot zijn, zeker een goede verbetering! De Nintendo DSi is zo ontworpen dat spelers praktisch al hun bestaande Nintendo DS-titels kunnen gebruiken (ongeveer 1.000 games zijn backwards compatible), je hoeft dus niet vanaf dag één een nieuwe collectie aan te leggen.

Na een uur stoeien heb ik het idee nog maar het topje van de mogelijkheden te hebben gezien. Waar ik zelf graag nog meer informatie van zou willen zien, zijn de spellen die speciaal voor de DSi ontwikkeld worden. Het systeem is verdubbeld in vermogen, dus dat belooft veel goeds! Zeker als er dan ook nog eens gebruik wordt gemaakt van al die leuke nieuwe toepassingen die er standaard op zitten. Nintendo DSi wordt op 3 april aanstaande gelanceerd, in een witte en zwarte uitvoering. Ik plaats het met grote letters in mijn agenda.







zie ook Zie ook:
Legendarische 'Nintendo PlayStation' wordt geveild
Nintendo bereikt met Switch belangrijke mijlpaal in Europa
'Nintendo komt dit jaar met nieuwe versie Switch'
'Nintendo Switch wordt volgend jaar vernieuwd'
Nintendo kondigt WarioWare Gold aan voor 3DS (video)
Nintendo kondigt Mario Kart Tour aan voor smartphone



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
19.03.2009 17:19 • Dacia96
Ìk vind het wel een hip ding Maar kunnen de oude Ds spellen er ook op

20.03.2009 13:00 • Dacia97
ja de oude kunnen er ook op. Alleen geen gba

24.03.2009 16:00 • erin-lisa dalm
hoe duur is een nintendo dsi

24.03.2009 16:12 • Techmode
169 euro in NL

04.04.2009 14:43 • harm
je kan niet op internet

05.04.2009 19:52 • nic
de nintendo dsi is super gaaf ik ga er zelf ook een kopen
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

14.05.2009 20:31 • maaktnietuit
hai ik heb een dsi en hij bevalt helemaal super. internet doet het goed maar het is wel een hoop gedoe voor internet te krijgen en om de dsi-shop te krijgen. maar als je het eenmaal hebt is het super.
ik heb alleen wel een vraag: in de filmpjes zit er in de dsi-shop ook een tekenprogramma maar die is er in het echt niet. waar kan ik die vinden of is hij er gewoon niet.
groetjes

14.05.2009 20:34 • maaktnietuit
en ik heb nog een vraag bij de dsi-sound kun je een ballon ook verschillende vormen geven maar hoe moet dat?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy