Gadgetzone.nl - Home

Preview Cowon S9 Curve (video)

 11 december 2008 20:58:06, door Robert Hagen,  


Cowon kondigde onlangs de S9 Curve aan en inmiddels is het eerste videofilmpje op YouTube verschenen waarin het apparaatje wordt gedemonstreerd. De S9 heeft een geheel nieuwe interface en is onder meer uitgerust met een 3,3 inch AMOLED-touchscreen (16 miljoen kleuren), 8GB/16GB geheugen, FM-radio, Bluetooth met A2DP en G-sensor.






[CNET]





zie ook Zie ook:
Cowon J3 officieel aangekondigd
Cowon J3 in aantocht
Cowon V5 HD nader bekeken (video)
Nieuwe mediaspeler Cowon speelt HD-video af
Cowon geeft D2 een upgrade



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (16)
12.12.2008 09:06 • Martijn
Oeh een iRiver concurrent! Wat mij dan een beetje tegenvalt zijn de dingen die zo overduidelijk gekopieerd zijn van de iPhone. Opzichzelfstaand is dat helemaal niet erg maar dit is het dan net niet. Je moet het hele scherm over bewegen om een item naar beneden te gaan in een menu, de switch naar coverflow is houterig en als hij er doorheen scrolled is het ook vrij statisch.

Ach het scherm is leuk.

12.12.2008 18:49 • zz
@martijn:tjah
dit is dan de wet van de remmende voorsprong,de technologieen die apple heeft neemt cowon over en bouwt deze verder uit(niet in dit geval)maar het is niet dat apple het eerst aankwam met een touchscreen en zijn mogelijkheden dat cowon een "wanna be iphone is".

de cowon s9 is volgens mij eleganter,het is ook kleiner:voor sommigen is dit een voordeel voor sommige een nadeel(vanwege 0,2inch kleiner scherm),het heeft een amoled scherm(wat de batterijduur van dit apparaat drastisch veranderd(tot 40uur)
Het heeft ook bluetooth(handig),Deze heeft ook UMS

Wat ik spijtig vind over dit apparaat is dat ze geen wifi heeft,het nogal duur is(om een apparaat zonder wifi te zijn)en waarschijnlijk zullen er niet zoveel accessoires uitkomen zoals voor de ipod touch.

De cowon heeft echt een overheerlijk design maar niettemin zou ik toch voor een ipod touch gaan.(vanwege het gebrek van wifi+apps)misschien dat er andere mensen zijn die mij kunnen overtuigen om dat niet te doen

12.12.2008 20:51 • Yash
de 8GB gaat 189 euro kosten

13.12.2008 13:12 • Lucas
@ Yash, weet je ook waar?

Bij mp3spelers.nl staat de 8GB nu voor EUR 229....

14.12.2008 17:48 • ties2002
ik heb het niet nodig. heb een mooie tel+mp3 waar ik meer dan tevreden mee ben

14.12.2008 20:38 • Martijn
[quote]zz schreef op 12.12.2008 18:49:
@martijn:...het is niet dat apple het eerst aankwam met een touchscreen en zijn mogelijkheden dat cowon een "wanna be iphone is"...[/quote]

Lees mijn bericht eens wat beter.

19.12.2008 13:57 • TFM
Ten eerste: De Cowon D2 was de eerste echte MP3 speler met een volwaardig touchscherm, dus laten we niet gaan zeggen dat Cowon Apple clones produceert.

Ten tweede: je hoeft niet eens verstand te hebben van muziek om te horen dat er een gigantisch geluidskwaliteit verschil is tussen ieder Apple produkt (ja, ik scheer ze hier over 1 kam), en ieder Cowon produkt. Begrijp me niet verkeerd, iPod spelers klinken prima, en zeker beter dan mobiele telefoons die niet eens een DAC chipset geimplementeerd hebben en dus alles softwarematig doen, maar je kunt het echt niet vergelijken met een Cowon.

Mijn D2 klinkt overduidelijk warmer en complexer dan mijn Macbook Pro, die normaal gesproken bekend staat als een laptop met prima audio kwaliteit, aanzienlijk beter dan een iPod.

Google maar op de bedrijven Wolfson en BBE... Ja, dan zie je inderdaad dat zelfs de modernste IPods de lowest end Wolfson chip gebruiken, in tegenstelling tot de Cowon spelers die de highest end hebben die voor PMP's gemaakt is.

En zie ook dat de laatste audio enhancement software van BBE (BBE+) op de S9 staat, wat sprongen beter is dan SRS WOW en dat soort mikmak.

Ten derde, Cowon heeft haar interface als UCI opgezet dus iedereen die verstand heeft van actionscript development kan deze Flash interface aanpassen, iets compleet anders er van maken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit de deuren opent voor Flash ontwikkelaars om talloze G-Sensor apps in Flash te bouwen.

Kortom, als je weinig anders te melden hebt dan "uhhh ipod clone uhhh kutding dus" verdiep je dan in hemelsnaam iets meer in wat de markt te bieden heeft.

19.12.2008 22:23 • Martijn
OMG daar wil iemand ff zijn D2 verdedigen zeg. Wauw je kent de bekentste audiochips.. *klap klap. Nu ff chill he.

[quote]TFM schreef op 19.12.2008 13:57:
Ten eerste: De Cowon D2 was de eerste echte MP3 speler met een volwaardig touchscherm, dus laten we niet gaan zeggen dat Cowon Apple clones produceert.[/quote]

Waarom willen mensen dat toch altijd zo graag lezen? Dat zeg ik helemaal niet!

[quote]Ten tweede: je hoeft niet eens verstand te hebben van muziek om te horen dat er een gigantisch geluidskwaliteit verschil is tussen ieder Apple produkt (ja, ik scheer ze hier over 1 kam), en ieder Cowon produkt.[/quote]

Apple's MacBooks, iMac's, Mac Pro's enz hebben nog altijd een vele malen betere output dan de Cowon spelertjes. Jij noemt dat warmer, ik noem dat verkleuring. En ook al ben ik er nog geen fan van, de laatste generaties iPod is de output enorm verhoogt en is er meer aandacht besteed aan strakker geluid door grotere koptelefonen omdat mensen de standaard dopjes toch vaak aan de kant doen. Ze gebruiken geen bleedin' edge omdat het geen merk is dat zich toespits op de enkele audiofiel.


Niemand hier zei uuuuh ipod clone tegen je dierbare merkje dus in hemelsnaam verdiep jij je nou eens in het feit dat verschillende spelers ook verschillende doelgroepen hebben!

20.12.2008 10:30 • Maus--
[quote]Martijn schreef op 19.12.2008 22:23:
OMG daar wil iemand ff zijn D2 verdedigen zeg. Wauw je kent de bekentste audiochips.. *klap klap. Nu ff chill he.Waarom willen mensen dat toch altijd zo graag lezen? Dat zeg ik helemaal niet!Apple's MacBooks, iMac's, Mac Pro's enz hebben nog altijd een vele malen betere output dan de Cowon spelertjes. Jij noemt dat warmer, ik noem dat verkleuring. En ook al ben ik er nog geen fan van, de laatste generaties iPod is de output enorm verhoogt en is er meer aandacht besteed aan strakker geluid door grotere koptelefonen omdat mensen de standaard dopjes toch vaak aan de kant doen. Ze gebruiken geen bleedin' edge omdat het geen merk is dat zich toespits op de enkele audiofiel.Niemand hier zei uuuuh ipod clone tegen je dierbare merkje dus in hemelsnaam verdiep jij je nou eens in het feit dat verschillende spelers ook verschillende doelgroepen hebben![/quote]

Ik denk dat je de doelgroepen niet als probleem mag zien. Ik ben het 100% eens met de bewering dat Cowon nou eenmaal betere mp3spelers maakt. Van Apple en Cowon heb ik nagenoeg ALLE mp3spelers gehad, en er is 1 ding wat me gigantisch stoort bij apple.. dat het zo on-ge-lo-fe-lijk SAAI is om te beluisteren. Er zit geen beleving in. Zelfs niet met mijn onbetaalbare in-ears. Als je gigantisch van muziek luisteren houdt, koop je Cowon. Als je liever een cool schaap (lees:meeloper) wilt zijn dat zijn vrienden moet showen wanneer er weer een nieuwe iPod uit is, koop je lekker zo'n wit prulletje. Vergeet de legendarische Cowon X5L niet, met een batterij duur van 35 uur! Deze speler is ondertussen 4 jaar oud, en was toen zijn tijd al ver vooruit!

20.12.2008 15:34 • Menno
Tsja, zo kan je ook zeggen dat Cowon spelers alleen worden gekocht door zure audiofielen die Dark Side Of The Moon de beste plaat ooit vinden omdat ie zo geweldig is opgenomen, maar dat zou net zo'n domme generalisatie zijn....

20.12.2008 21:13 • Manuskate
Lekker belangrijk allemaal, wie was eerst met dit of dat... Heb nu een D2 en die is top! Heb ook de Q5w gehad maar die produceerde meer warmte als geluid! Hoop dat deze S9 weer eens een winnaar wordt. Note: Jammer dat deze speler niet meer alle formats afspeelt (oa geen avi). En 8 uur video vindt ik ook niet baan brekend eerder normaal/standaard. Voor 200 euro is het te doen(Q5W 600 euro!!!! (maar dan met verwarmingsfunctie, om je tostie warm te houden)

20.12.2008 21:31 • zz
nou martijn ik ben dan niet de enige die het verkeerd leest...

02.01.2009 17:51 • bjarne
waneer komt die uit
bedankt alvast

10.01.2009 12:26 • Controllerboy
Is al lang uit alleen in ons apenland nog moeilijk te vinden ! ziet er super speler uit, van super merk. Koop ik onmiddellijk als ik weer wat meer geld tot mijner beschikking heb.

03.05.2009 15:47 • John
De Cowon is de iPod ver vooruit, degene die echt het geluid waarderen missen de wifi echt niet.

09.08.2009 18:01 • s9freak
Ik heb de Cowon S9 nou al een tijdje. Je zet er een volledige film op zonder enige converting naar een bepaald formaat of iets, daar komt het prachtige scherm nog bij wat op dit moment toch het beste scherm is voor een mp3(mp4) speler is, het is zonder enige verkleuring te bekijken onder elke hoek.
De geluidskwaliteit is niet gelogen en echt erg mooi.
als je in bed ligt met een volledig seizoen op je s9 en geen zin om uit bed te komen is dit toch echt de beste mp4 speler, met een batterijduur van nmaar liefs 58 uur met muziek en 11 uur voor films.
hierbij komen ook de leuke spelletjes die er via updates later bij zijn gekomen die gebruik maken van de G-sensor.
De speler is voor zover ik weet te koop bij Mediamarkt, ik heb er een goede deal uit weten te slaan voor de 16gb versie voor €198
als je de mp3 speler voor 239 euro ziet kan je zeggen tegen een verkoper dat het bij de mediamarkt vlakbij de lijnbaan, in Rotterdam voor 219 euro te koop staat.
Verder.... waarom zijn al die funties nodig op een MEDIASPELER funties zoals internet of Wifi.
De S9 komt ver boven de Ipod touch familie uit.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy