Gadgetzone.nl - Home

'Sony lijdt 100 dollar verlies per verkochte PS3'

 Gepubliceerd op 30.06.05 ,  


Sony zal ongeveer 100 dollar (bijna 83 euro) verlies lijden per verkochte PlayStation 3, ondanks de vrij forse prijs van zo'n 400 dollar (ruim 330 euro). Dat verwacht zakenbank Merrill Lynch.

Volgens Merrill Lynch bedragen de productiekosten voor een PlayStation 3 circa 500 dollar. Sony gaat de PS3 naar verwachting voor zo'n 400 dollar verkopen, dus wordt er rekening gehouden met een verlies van ongeveer 1,2 miljard dollar in het eerste jaar na de lancering.

De hoge prijs is wellicht een groot nadeel voor Sony. Tegen de tijd dat de PS3 wordt gelanceerd, heeft Microsoft al een jaar lang de Xbox 360 verkocht voor een prijs van waarschijnlijk 299 dollar.

Sony verwacht echter dat de prijs geen enkele invloed zal hebben op de verkoopaantallen. 'Of consumenten een product duur of goedkoop vinden, hangt af van de balans tussen de aantrekkingskracht en de prijs. Onze doelstelling voor de PS3 is om consumenten te laten denken 'Ik ga meer uren werken om er een te kunnen kopen'. We willen dat mensen voelen dat ze hem willen hebben, ten koste van alles', zegt Ken Kutaragi van Sony.

'Nintendo verkocht zijn 16-bit systeem voor 114 dollar en wij verkochten de eerste PlayStation voor 364 dollar. De pers zei dat dat te duur was, maar het werd een enorme hit. Het zelfde verhaal was er vorig jaar voor de PlayStation Portable. De Game Boy Advance is een handheld spelcomputer en kost 91 dollar. De PSP kost 229 dollar. Mensen stonden echter 's nachts in de rij om er een te kopen en op de dag van de lancering was de PSP uitverkocht. Het hangt af van of mensen het willen en uiteraard heb ik er vertrouwen in dat de PS3 een product is dat mensen zeker willen hebben', aldus Kutaragi.

[ployer]





zie ook Zie ook:
'Sony PlayStation 4 laat nog lang op zich wachten'
'Sony snijdt in specs NGP om met 3DS te concurreren'
Sony heeft 50 miljoen PS3's verkocht
'Sony werkt aan twee nieuwe modellen PS3'
'Sony PSP2 krachtiger dan Xbox en iPhone'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (2)
27.07.2005 11:57 • Patric
Waar blijft dat ding..... lol

28.07.2005 22:55 • ppaddo
Las laatst ergens dat dat ding in het beging "te duur voor snelle acceptatie bij de consument" zou worden. Te duur lijkt me dan wel meer dan 400 euro...Deze uitspraak lijkt me dan ook twijfelachtig...

En oh ja, door ons fijne belastingstelsel mag je gerust 400 dollar gelijk stellen aan 400 euro (zo niet meer)

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy