Gadgetzone.nl - Home

Rotterdam krijgt 'grootste beeldscherm ter wereld'

 12 november 2008 15:48:06, door Robert Hagen,  


In Rotterdam verrijst over enkele jaren een megascherm dat met een oppervlakte van zo'n 800 vierkante meter 'misschien wel het grootste van de wereld' wordt, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het enorme scherm wordt onderdeel van de splinternieuwe ov-terminal van Rotterdam Centraal. Het moet reizigers erop wijzen dat zij zojuist in een wereldhaven zijn gearriveerd.

"Het nieuwe station is pas in 2012 klaar, maar wij zijn met de architecten van Team CS al druk bezig met dit project," zegt Gijs Broos van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). "Wat is er mooier dan met behulp van beelden van schepen in de haven de mensen welkom te heten in een wereldhavenstad? Dit moet het podium van de stad worden."

In Rotterdam zijn maandag op metrostation Beurs door burgemeester Ivo Opstelten ook de eerste beeldschermen van City Media Rotterdam in gebruik gesteld. Op de schermen is onder meer nieuws uit de stad, reisinformatie en reclame te zien voor de wachtende reizigers. Station Beurs beschikt over 14 schermen en binnenkort hangen ze ook in negen andere metrostations. Het is de bedoeling dat uiteindelijk 17 plaatsen in de stad de schermen krijgen. Het gaat dan niet alleen om ondergrondse stations, maar ook om pleinen en gebouwen.

RET-baas Peters voorziet dat op de schermen bijvoorbeeld live-beelden van de marathon of het Zomercarnaval te zien zullen zijn. "En dat onderbroken door reclame en reisinformatie."

Overigens zou City Media Rotterdam ook graag voetbalbeelden van Feyenoord of andere clubs willen uitzenden, maar daar heeft de onderneming de rechten helaas niet voor. "We gaan wel andere leuke filmpjes brengen", aldus hoofdredacteur Oscar Steens. Volgens City Media Rotterdam moet het een 'uniek digitaal podium' worden voor alle inwoners van Rotterdam.

Op de website van het Algemeen Dagblad kun je een videofilmpje bekijken over de schermen op station Beurs.





zie ook Zie ook:
Rotterdam stijgt op jaarlijkse ranglijst innoverende steden
Gadgetwinkel Gear Factory opent eerste vestiging in Rotterdam
4G dit voorjaar beschikbaar in Rotterdam en Den Haag
Megascherm Rotterdam kost 38.000 euro per dag (update)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
11.11.2008 20:56 • RClipse
We moeten er alles aan doen om met een auto te rijden die zo weinig mogelijk uitstoot. Thuis zoveel mogelijk energie besparen. ect. ect. en dan gaan ze wel van die nutteloze schermen ophangen.
Misschien is het een beetje appels met peren vergelijken maar mijn strekking is duidelijk. Energieverspilling eerste klas!

11.11.2008 21:27 • tja
enne het nut ervan ? reclame. kom op niemand zit te wachten op reclame of ander gelul dus bespaar je de moet en verspil geen energie. "zinloos toch "

11.11.2008 21:54 • DDmen..
Tja rotterdam moet wat om bekend te blijven

Aangezien feyenoord niks meer kan

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy