Gadgetzone.nl - Home

Sonos introduceert ZonePlayer 120 en ZonePlayer 90

  5 augustus 2008 22:28:22, door Robert Hagen,  


Sonos, de bekende leverancier van draadloze multi-room muzieksystemen, introduceert twee nieuwe 'ZonePlayers'. Deze bieden een beter draadloos bereik dankzij de nieuwe SonosNet 2.0-technologie en een nieuw ontwerp van de versterker. SonosNet 2.0 gebruikt het Sonos mesh-netwerk en geavanceerde MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output) met drie antennes voor het verzenden en ontvangen van muzieksignalen.

Volgens Sonos zorgt SonosNet 2.0 ervoor dat alle muziek terechtkomt in de juiste kamer – ver weg of dichtbij. Dit zou resulteren in het 'perfect draadloos synchroon afspelen van muziek'. Het vergrote bereik is van toepassing op de verbinding van elke combinatie ZP120’s en ZP90’s. Bovendien is het volledig uitwisselbaar met de eerdere generaties ZonePlayers, Controllers en ZoneBridges.





Hieronder het volledige persbericht van Sonos:

ZonePlayer 120
Verbeterde stroomvoorziening, geavanceerde digitale versterker, industrieel design en topkwaliteit mechanische ontwikkeling – dat maakt de ZP120 tot de meest compacte, lichtste en krachtigste ZonePlayer van dit moment.
Sonos heeft de ZP120 voorzien van een uiterst efficiënte versterker en stroomvoorziening, in combinatie met aluminium design zonder ventilator. Dat zorgt voor een bijzonder stille werking. De ZP120 biedt 55 Watt per RMS-kanaal met 8 ohm. Met metingen van THD+N < 0.02%, 20Hz-20kHz staat de ZP120 garant voor geluidskwaliteit met minimale storing in elke kamer van het huis. Muziekliefhebbers kunnen de ZonePlayer eenvoudig aansluiten op speakers en onopvallend plaatsen op bijvoorbeeld een boekenplank, onder het bed of in een kast. De adviesprijs voor de ZP120 bedraagt 499 euro incl. btw. De ZonePlayer 120 is eveneens verkrijgbaar als onderdeel van de Sonos Bundle 150 (999 euro incl. btw).


Specificaties van de ZP120
D-klasse versterker: staat garant voor uitstekende audioweergave en is licht, compact en bijzonder energiezuinig.

- Output: 2x55W RMS (55W power into 8 ohms, TDN+N<0.02%)*.

Verbindingen speakers: speakerconnectoren.

Line-in: autodetecting RCA zorgt ervoor dat muziek van elke externe audiobron afgespeeld kan worden op alle ZonePlayers in het systeem.

Subwooferuitgang: autodetecting RCA, 80 Hz crossover.

Draadloze verbinding: SonosNet 2.0, een beveiligd AES-versleuteld MIMO peer-to-peer draadloos mesh-netwerk.

Netwerkkoppeling: via de 2-poortsswitch (10/100Mbps, auto MDI/MDIX) kunnen gebruikers Ethernet-apparaten verbinden via SonosNet.

Stroomvoorziening: AC 120/240V, 50-60Hz, switchen tussen gebruikers mogelijk.

- Afmetingen: H 8,9 cm x B 18,5 cm x D 20,7 cm.
- Gewicht: 2,3 kg.

Afwerking: aluminium behuizing die tevens zorgt voor passieve koeling.

* Beide krijgen elektriciteit via het stroomnetwerk, minimale continue gemiddelde stroomvoorziening, 22Hz-20KHZ-AES17 bandbreedte.







Sonos ZonePlayer 90
Met de Sonos ZonePlayer 90 kunnen muziekliefhebbers al hun favoriete muziek afspelen overal in huis, op alle bestaande audioapparatuur – een thuisbioscoop, versterkte speakers, een stereo installatie en meer. Het is de eenvoudigste manier om audioapparatuur te integreren in een allesomvattend multi-room muzieksysteem.

De adviesprijs voor de ZP90 bedraagt 349 euro incl. btw. De ZonePlayer 90 is eveneens verkrijgbaar als onderdeel van de Sonos Bundle 150 (999 euro incl. btw).

Specificaties van de ZP90

- Geluidskwaliteit THD+N < 0.009%, 20Hz-20kHz.
- Line-out: analoog (RCA), digitaal (optisch en coax).
- Line-out: analoog (RCA), autodetecting.

Draadloze verbinding: SonosNet 2.0, een beveiligd AES-versleuteld MIMO peer-to-peer draadloos mesh-netwerk.

Netwerkkoppeling: via de 2-poortsswitch (10/100Mbps, auto MDI/MDIX) kunnen gebruikers Ethernet-apparaten verbinden via SonosNet.

- Stroomvoorziening: AC 100-240V, 50-60Hz.
- Afmetingen: H 7,4 cm x B 13,6 cm x D 13,97 cm.
- Gewicht: 0,69 kg.

Afwerking: lichtgrijs, topkwaliteit pc.


Technische specificaties van het Sonos-systeem

- Ondersteunde audioformaten: MP3, WMA (inclusief Windows Media DRM), AAC (MPEG4), Ogg Vorbis, Audible (format 4), Apple Lossless, Flac (lossless) muziekbestanden en ongecomprimeerde WAV- en AIFF-bestanden. Geïntegreerde ondersteuning voor 44.1kHz, Extra support voor 48kHz, 32kHz, 24kHz, 22kHz, 16kHz, 11kHz en 8kHz sample rates.

- Ondersteunde muziekdiensten: downloads van elke dienst die WMA-DRM en DRM-vrije nummers aanbiedt, inclusief Amazon MP3, eMusic en meer.

- Besturingssystemen (voor opgeslagen bestanden): Windows XP SP2 of hoger, Windows Vista, Mac OS X v10.4 en v10.5 NAS-apparatuur (Network Attached Storage) die CIFS ondersteunt.

- Ondersteunt internetradio: Streaming MP3, WMA.

- Ondersteunt album art: JPEG, PNG, BMP, GIF.

- Ondersteunt afspeellijsten: Rhapsody, iTunes, WinAmp, Windows Media Player en MusicMatch (.m3u, .pls, .wpl).








Naast de ZP90 en ZP120 introduceert Sonos ook Sonos Software 2.6 voor al zijn klanten. Deze kosteloze update omvat DRM-vrije muziek ter waarde van ruim 150 euro, ondersteuning voor muziekcollecties met meer dan 65.000 nummers en nog veel meer functionaliteiten.





zie ook Zie ook:
Ikea en Sonos werken samen (video)
Sonos kondigt Playbar aan
Sonos kondigt SONOS PLAY:3 aan
Sonos Wireless Dock (WD100) voor iPod en iPhone nu verkrijgbaar
Sonos introduceert zwarte ZonePlayer S5
Sonos introduceert Controller met touchscreen



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy