Gadgetzone.nl - Home

iPhone ook voor Vodafone-klanten

 19 juli 2008 12:54:09, door Robert Hagen,  


Vodafone Nederland heeft een manier gevonden om het exclusieve contract tussen T-Mobile en Apple met betrekking tot de iPhone 3G te omzeilen. De telecomprovider biedt bezitters van een iPhone de mogelijkheid gebruik te maken van zijn netwerk middels een speciale Vodafone-simkaart.

Volgens Vodafone willen veel klanten de iPhone 3G hebben, maar zien zij een min of meer gedwongen overstap naar T-Mobile niet zitten. "We willen de mensen die zelf willen kiezen, die mogelijkheid geven", aldus een woordvoerster. De speciale Vodafone-simkaart werkt alleen in een simlock-vrije telefoon.

[nu.nl]





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (21)
19.07.2008 18:22 • Syl.The.Boy
Ja, dan zou je eerst je iPhone 3G simlock-vrij moeten maken wat tot op heden nog [b]niet[/b] mogelijk is. En als het [b]wel[/b] mogelijk is, is het illegaal. Misschien dat ze het in de toekomst wel legaal kunnen doen.

19.07.2008 20:08 • Techmode
ze hebben het toch kunnen omzeilen, dan is het toch legaal of niet?

19.07.2008 20:25 • Gisae
Als je de iphone simlockvrij maakt kan je er toch elke simkaart in stoppen?

19.07.2008 21:11 • Syl.The.Boy
[quote]Techmode schreef op 19.07.2008 20:08:
ze hebben het toch kunnen omzeilen, dan is het toch legaal of niet? [/quote]
Oh ja, da's waar ook.

19.07.2008 21:13 • Syl.The.Boy
[quote]Gisae schreef op 19.07.2008 20:25:
Als je de iphone simlockvrij maakt kan je er toch elke simkaart in stoppen?[/quote]

Ja, dat klopt. Als Vodafone slim is maken ze hem alleen simlock-vrij voor hun provider.

20.07.2008 13:05 • Max
Sim-vrij impliceert dat alles erin kan, dus het ligt hier complexer.

Ik meen dat een toestel wat gesimocked is tegen Europese wetgeving ingaat. De toestellen mogen zo wel worden aangeboden, maar het moet ook zo zijn dat de consument de unlock code mag aanvragen.
Maar er is wel een verschil tussen je sim unlocken, of je firmware hacken.

En dat is nu juist wat hier speelt. Vandaar dat je mogelijk een speciale simkaart nodig hebt, om dit toch te omzeilen op een LEGALE manier.

Maar dan nog spelen verkochte rechten hier een rol, maar misschien voorziet de wet daar niet in. Niet elk contract wat wordt gemaakt is conform de wet 100% rechtsgeldig.

20.07.2008 13:31 • michel
@ Syl.The.Boy, de iPhone is in België en Zwitserland simlock vrij.
Prijzen.......
- België 8Gb €512,- & 16Gb €615,-

- Zwitserland 8Gb €322,- & 16Gb €384,-
Maar heb je gen last van jailbreaken enz. bij de volgende update gewoon updaten en het werkt nog steeds.



20.07.2008 19:18 • Davidov
Sneaky van Vodafone

20.07.2008 19:42 • Patrick
Het is inderdaad de bedoeling van Vodafone dat je in Belgie, Italie of Zwitserland een (simlockvrije) iPhone koopt en die dan komt showen in je lokale Vodafone winkel. Je IMEI nummer wordt genoteerd en dan pas kan je gebruik maken van dit speciale abonnement. Als Vodafone constateert dat je binnen 2 maanden twee keer met die simkaart in een ander toestel belt, wordt het abonnement duurder.
Er is dus niets speciaals aan de simkaart, noch aan de iphone. Het speciale hieraan is dat je een speciale korting van Vodafone krijgt.

Ik weet niet of veel mensen hier in gaan trappen. Vodafone heeft het snelste umts netwerk, maar helaas is de iphone niet zo snel. Daarnaast moet je visual voicemail missen bij Vodafone. Tenslotte kan je met je buitenlandse toestel IEDERE provider gebruiken. Vodafone is nou niet bepaald voordelig (maar wel erg goed), dus ik verwacht dat een hoop mensen een andere provider zullen kiezen.

20.07.2008 20:00 • Max
Als dat zo is, is dat een enorme aantasting van je privacy en bovenal conform de wet een issue. Je abonnement kan onmogelijk duurder worden afhankelijk van welk toestel je gebruikt. Stel nu dat je vanuit noodgevallen, je simkaart moet versteken, dan zou je de lul zijn. Vaag verhaal...

Even nader opgezocht:

Vodafone biedt dus een specifieke simkaart (lees abonnement) aan, die alleen in combinatie met de een simlock-vrije Iphone wordt aangeboden. Deze combinatie zou concurrerend zijn t.a.v. de totale prijs van een T-Mobile abo inclusief Iphone. Ofwel, die losers van Vodafone willen meesurfen op een hype en in mijn opriek riekt dit naar prijsdiscriminatie. Immers, afhankelijk van het soort toestel, is een bepaald abonnement verkrijgbaar. dat zou ongeacht welk toestel dan ook moeten gelden wil je niet prijsdiscriminerend bezig zijn.
T-mobile zal wel snel bezwaar aantekenen en Vodafone zal een contract met Apple wel op hun buik kunnen schrijven in de toekomst.

Maar in essentie ben je dus met een goedkoop abonnement van een andere provider i.c.m. een simlockvrije Iphone even ver. Alleen Vodafone biedt een 'speciale' simkaart aan en roept dat vooral hard in de pers zodat simpele zieltjes daar op af komen. Bah!

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 20.07.2008 20:13[/i]

21.07.2008 08:06 • Patrick
[quote]Max schreef op 20.07.2008 20:00:
en in mijn opriek riekt dit naar prijsdiscriminatie. Immers, afhankelijk van het soort toestel, is een bepaald abonnement verkrijgbaar.[/quote]

Dat is toch heel normaal in Nederland. Als jij je abonnement afsluit dan krijg je een Nokia 3310 "gratis" terwijl je dat zelfde abonnement met een N95 afsluit, je tig honderd euro moet bijbetalen. Enige verschil nu is dat niet het abonnement de stabiele factor is, maar het toestel.
Het is inderdaad weinig spectaculair, maar Vodafone heeft wel een goede marketingmachine achter zich staan! Alle grote websites hebben het er over!

21.07.2008 14:29 • Max
@ Patrick

Je hebt mijn punt geloof ik niet helemaal begrepen...

Of ik nu een 3310 of een N95 neem, daarbij kan ik welk willekeurig abonnement nemen.

Neem ik nu een N95 en wil ik dat Iphone abonnement, kan dat dus niet. Ofwel, alleen DAT abonnement is beschikbaar voor de Iphone.

EN dat kan nomaliter bij welk ander abonnement dus wel...

Dat jij het toestel omwisselt voor het abonnement is bizar. Want het abonnement is het contract, niet het toestel. Het toestel staat zelfs los van het abonnement dannwel contract, want dat gaat in principe in samenwerking met de telefoonwinkel. De provider doet niet anders dan per abonnement een bepaald bedrag 'teruggeven' wat per direct een korting is op je nieuw toestelprijs.

Hopeijk begrijp je het nu.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21.07.2008 14:31[/i]

21.07.2008 15:19 • Patrick
@Max, ik begrijp je prima. Ik zeg dan nu ook dat niet het abonnement de "vaste" factor is, maar het toestel. enfin, lekker nutteloze discussie. Uiteindelijk kunnen we alleen maar concluderen dat Vodafone een hele slimme draai aan de iPhone hype heeft gegeven!

22.07.2008 15:40 • Max
Jahaaaaaaaaaaa maar het toestel mag nooiiitttt de vaste factor worden. Het contract wordt ondersteund door een mobieltje en hier is dat andersom. Waardoor je toch echt prijsdiscriminatie krijgt. En als dat niet zo is, dan hang ik mijn master Accountacy wel aan de wilgen.

En je zegt dat je het begrijpt, maar je poneert toch duidelijk dat het allang zo gaat en normaal is. Nou niet dus!

Of ken jij plaatsen waar je afhankelijk van je mobielkeuze een bepaald abo bij kunt krijgen? Volgens mij is het echt overal andersom.

De enige reden dat Vodafone dit trucje kan doen, is omdat het bewuste toestel niet daar kan worden gekocht en in theorie dus de aankoop van zo'n abonnement een bewuste keuze van de consument is. Vodafone zal dus erg moeten oppassen met reclame maken hiervoor. Dat is overigens heel iets anders dan dat een CEO hier een uitspraak over doet en de pers hier mee aan haal gaat. Wat dus is gebeurd.

26.07.2008 12:18 • Patrick
Ik zeg niet dat mijn redenatie "normaal" is. Ik heb hem inderdaad nog nooit gezien.
Het principe is echter niet zo bijzonder Of je nou A bij B krijgt of B bij A, dat is toch niet zo schokkend. Maar ik zou het hier graag bij willen laten. Want als we met "titels" gaan gooien, gaat de discussie meestal nergens meer over. En daarnaast ben ik wel een beetje gehecht aan mijn verworven titels.

30.07.2008 17:36 • Will
@Syl.The.Boy:
Oh jawel hoor, je kan je T-Mobile iPhone gewoon legaal simlockvrij maken. Je moet alleen een bak geld aan T-Mobile betalen. Zoek maar op bij de T-Mobile iPhone-voorwaarden.

Als Vodafone bij hun abonnement ook deze unlockkosten zou betalen, zou werkelijk een fantastische stunt zijn.

30.07.2008 20:08 • Patrick
@Will,

Het is de bedoeling dat je een unlocked model uit het buitenland (Belgie bijv.) aanschaft,

31.07.2008 16:41 • Max
@ Patrick:

Naja, A bij B of andersom is weldegelijk een issue hoor.

Maar ik wil je dan wel vragen of je nog een voorbeeld van zoiets kunt poneren, want je hebt het erover dat het vaker voorkomt, maar ik wil dan ook wel voorbeelden zien ook.

Nogmaals, een gsm toestel kopen en afhankelijk van dat type er een bepaald abonnement bijkrijgen is echt niet de normale gang van zaken. Je zou dus X kopen en daar een BINDEND CONTRACT BIJKRIJGEN....

Sorry maar je redenatie is volstrekte onzin.

Datgene waar jij je handtekening voor nodig hebt, krijg je bij een aankoop.

Dat is hetzelfde als eerst een verzekering nemen en dan er een auto bijkrijgen/nemen.

Sorry maar het gaat toch echt andersom...


[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 31.07.2008 16:43[/i]

31.07.2008 16:56 • Max
"Prijsdiscriminatie is het vragen van verschillende prijzen voor gelijke producten aan verschillende afnemersgroepen"

Dus stel je hebt een vergelijkbaar toestel als de Iphone, laten we zeggen een Diamond of wat er dan ook in de buurt komt, zelfs een toestel met dezelfde verkoopprijs kan ook, en daarvoor worden verschillende prijzen gevraagd in de abonnementsvorm. Dus als jij een Iphone hebt, ben je beter af dan persoon X die een ander toestel heeft met eenzelfde waarde als de Iphone.

Het is toch niet zo heel complex om te begrijpen dat de ene wel die korting krijgt en de ander niet. En dat met een toestel die nog niet eens van Vodafone zelf komt. Dan discrimineer je toch gewoon de mensen die niet een Iphone hebben?? Zelfs mensen die een duurder toestel hebben gekocht (bv een Nokia E90) en ook nog eens bij Vodafone zelf, die krijgen dan niet die korting??? Waanzin!

01.08.2008 10:47 • Patrick
Het zit je blijkbaar wel heel erg hoog he? Om een einde te maken aan dit oeverloos gezwets...

MAX JE HEBT HELEMAAL GELIJK, HOE KON IK ZO DOM ZIJN OM DIT TE TIKKEN? JE HEBT MIJN OGEN GEOPEND. VANAF NU HANG IK AAN JE LIPPEN! IK KAN NIET WACHTEN OP JE VOLGENDE REACTIE!

[i]ja, dat mag sarcastisch gezien worden. waar mensen zich niet allemaal in vast bijten zeg[/i]

PS, Misschien een idee om aan "normaal" taalgebruik te gaan doen. Ik snap prima wat je bedoelt, maar het staat zo dikdoenerig...
Alleen mensen die graag interessant gevonden willen worden gebruiken woorden als "poneren". Mensen die interessant ZIJN hebben dat niet nodig...


09.09.2008 22:07 • juutje
stomme vraag.. maar ik ben niet zo technisch aangelegd..ik wil graag een N82 maar ik bel veel en sms veel..en eigenlijk spreekt het Iphone abonnement 500 mij het meest aan. Kan deze combi dan? En zo nee..waarom niet?

Groetjes Juut

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy