Gadgetzone.nl - Home

Samsung: betaalbare OLED-tv's vanaf 2009/2010

 22 april 2008 18:38:40, door Robert Hagen,  


Woo-Jong Lee, een marketingbobo van Samsung, verwacht dat er vanaf 2009/2010 betaalbare OLED-tv's in de winkel staan. Het gaat dan om middelgrote en grote schermen. Ook zullen tegen die tijd monitoren en laptops met OLED-displays worden uitgerust. Samsung is al flink bezig met OLED. Naar verwachting produceert het Koreaanse concern in 2009 al 3 miljoen OLED-panelen. In 2010 wordt dat aantal verdubbeld.

Dankzij die grote aantallen kunnen vanaf 2009 de kosten omlaag, waardoor OLED-schermen betaalbaar(der) worden. Denk dus nog maar eens goed na of je die nieuwe lcd-tv wel wilt aanschaffen. Straks zit je ermee opgescheept en heeft de buurman een superieure OLED-tv...




[Engadget]





zie ook Zie ook:
LG breidt productie oled-tv's uit en verlaagt prijzen
LG heeft primeur met eerste OLED-tv's in Benelux
Samsung: komende 10 jaar nog geen 3D-tv zonder bril
Samsung: 3D-tv zonder bril voorlopig toekomstmuziek
LG's eerste 32 inch OLED-tv's debuteren in 2012
'Binnen twee jaar 37 inch OLED-tv's'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (6)
22.04.2008 19:36 • Martijn
Ze zullen de ontwikkelingskosten wel moeten vergoeden of het is puur marketingtechnisch zodat LCD nog even verkocht word.. Maar OLED tv's zijn goedkoper in productie per stuk dan LCD tv's! En het ziet er tig keer mooier uit!

22.04.2008 20:05 • David
OLED gaat het niet redden, mensen zijn net aan het overstappen naar LCD/Plasma. Daarnaast zien de schermen er beroerd uit, veel te dun, aansluitingen extern en zijn de formaten veel te klein.

22.04.2008 20:52 • Martijn
LOL de voordelen zijn juist dat schermen dunner kunnen zonder op de kwaliteit in te leveren (zoals LCD dat doet) en schermpjes moesten nu allemaal nog groot zijn om FULL HD weer te kunnen geven, met OLED kan je keuken tv-tje het! Er gaat inderdaad wel geschreeuw komen van mensen die in de hedendaagse aanbiedingen trappen en toch nog LCD hebben gekocht maar die mensen streven ook niet naar kwaliteit en zullen wachten tot OLED betaalbaar word omstreeks 2010.

23.04.2008 14:27 • Ewald
Ja, buiten als u TV kapot was 3 maand geleden :p. Nuja, eer LCD effectief betaalbaar word en niet zoals de beginperiode van LCD zal het nog 2-3 jaar zijn.

OLED is wel ee npakje knapper dan LCD hoor david en je verliest geen kijkhoek, dus ik denk dat de mensen er andenrs gaan over denken. LCD heeft ook een tijdje halt gehouden voor het begon te verkoepn.

15.05.2008 07:29 • Ronald
[quote]David schreef op 22.04.2008 20:05:
OLED gaat het niet redden, mensen zijn net aan het overstappen naar LCD/Plasma. Daarnaast zien de schermen er beroerd uit, veel te dun, aansluitingen extern en zijn de formaten veel te klein. [/quote] Ik denk juist dat LCD en plasma het in the long run niet meer gaan redden. Beeldkwaliteit, contrast en snelheid zijn beter dan LCD. Ook ziet zwart er als 'echt' zwart uit. Het energie verbuik ligt een stuk lager. Ik denk juist dat veel mensen die van oled weten liever wachten met het aankoop van een nieuwe tv .

10.08.2008 12:47 • Machiel
Het ziet ernaar uit dat oled een succes gaat worden.
Zeker voor grotere computerschermen voor laptops en bureaucomputers.
Als de verversingstijd ook heel hoog is is dit uitermate geschikt voor computerspelfanaten.
Ik zou daar beslist geld in willen investeren.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy