Gadgetzone.nl - Home

'Geen Java, Firefox en VoIP op iPhone'

 11 maart 2008 23:07:40, door Robert Hagen,  


Apple verblijdde iPhone- en iPod touch-bezitters onlangs met het nieuws dat derde partijen software mogen gaan ontwikkelen voor de twee populaire apparaatjes, maar naar nu blijkt heeft het bedrijf niet over de kleine lettertjes verteld en worden concurrenten van Apple buitengesloten. In de Software Development Kit (SDK) staan strikte voorwaarden die voorkomen dat ontwikkelaars software gaan maken die zelf andere code uitvoert, zo meldt CNet.

Dit betekent bijvoorbeeld dat het voornemen van Sun om een Java-platform voor de iPhone te ontwikkelen geschrapt kan worden. Sun had meteen na de aankondiging van de SDK toegezegd Java naar de iPhone te brengen, maar lijkt daar nu al op terug te komen. "Er zijn wat vragen gerezen over de juridische mogelijkheden voor Java op de iPhone", schrijft Sun-topman Eric Klein op zijn weblog. "Die laat ik aan een ander forum, maar ik wil Java graag snel op de iPhone brengen."

Ook komen er geen iPhone-versies van webbrowsers Firefox en Opera, waarvoor allerlei plugins beschikbaar zijn, en kan er geen VoIP-software voor het toestel worden ontwikkeld. VoIP-software is wel gedeeltelijk toegestaan, maar alleen als het gebruikt wordt via Wi-Fi en niet via het netwerk van telecompartner AT&T. Apple hoopt zo vermoedelijk te voorkomen dat klanten het telefoonnetwerk volledig links laten liggen bij het bellen.

Critici menen dat Apple met deze voorwaarden zijn eigen producten en diensten wil beschermen tegen concurrenten. Zo worden gebruikers gedwongen de Safari-webbrowser te blijven gebruiken en is het zonder Java niet mogelijk om software te installeren die niet via iTunes wordt aangeboden.

[nu.nl]





zie ook Zie ook:
'Geen nieuwe iPhone of iPad op WWDC'
Firefox 4 voor Android gelanceerd (video)
Tas voor Firefox-fans
i-Talk Nano VoIP-telefoon van AMEX
Umpc Averatec geoptimaliseerd voor VoIP



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (3)
11.03.2008 23:11 • Hoi
Weer terug bij af ... als het zo moet koopt men dan maar 'gewoon' een Nokia of HTC

12.03.2008 11:38 • Techmode
Dus toch maar geen Iphone jongens. uberhaubt veel te duur en met te weinig opties. Je begint je af te vragen waarom mensen dit kopen.

12.03.2008 20:36 • Herbie
Iedereen moet het hebben ?
Een grote Hype wat te duur is, maar veel mensen willen dat niet zien.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy