Gadgetzone.nl - Home

Horloge van een half miljoen dollar

 23 februari 2008 16:22:10, door Robert Hagen,  


De Zenith El Primero Zero-G Multi-Dimensional Tourbilon is geen horloge dat is versierd met goud, diamanten en andere edelstenen, maar toch kost het niet minder dan een half miljoen dollar(!). 'Waarom is de prijs dan zo hoog?', vraag je je wellicht af. Omdat het horloge volgens de fabrikant met speciale technologieën zo is gemaakt dat de zwaartekracht geen effect heeft op de nauwkeurigheid.

Dankzij allerlei ingewikkelde technieken, waar onder meer een ingebouwde gyroscoop bij komt kijken, wordt het klokje altijd horizontaal gehouden. In combinatie met een aantal andere hightech technoligieën zorgt dit ervoor dat het horloge extreem nauwkeurig is.

Maar bovenstaande is natuurlijk niet het enige dat de prijs opdrijft. Voor het horloge, dat uit 294 onderdeeltjes bestaat, zijn ook allerlei peperdure en speciale materialen gebruikt, zoals verschillende lagen saffierglas, koolstofvezel, aluminium en titanium. Het horloge is (onder meer) bestand tegen extreme temperaturen en is waterdicht tot een diepte van maar liefst duizend meter. Mocht je geïnteresseerd zijn: op de website van het Zwitserse Zenith kun je nog veel meer lezen over dit bijzondere horloge.




[DVICE]





zie ook Zie ook:
Horloge Pebble met e-paperscherm vanaf 23 januari leverbaar (video)
Gc Sport XXL Blackout-horloge met matzwarte 'autolak'
VEA komt met gsm-horloge voor sporters (video)
Nieuw horloge Fossil kan tweets weergeven
Garmin introduceert GPS-horloge met touchscreen (video)
Casio-horloge met Bluetooth onthuld



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
24.02.2008 01:30 • christian
... en als extraatje is hij ook nog eens spuuglelijk !!

24.02.2008 02:01 • Martijn
Een half miljoen later sta je daar met je lelijke zero-g machine.. "Ja maar ik ben wel PRECIES op tijd!" NERD!

24.02.2008 04:54 • Max
Bull, het horloge is voornamelijk zo duur omdat het een Tourbilion is. Dat houdt in dat niet zoals bij een automaat, waar het rotortje binnen de cirkel van de automaat draait, hier de buitenzijde binnen de cirkel om het hart draait. Dat is een geweldig complexe techniek en er zijn wereldwijd maar een paar mensen die zoiets dergelijks kunnen maken. Elk merk heeft wel een Tourbilion en sommigen zijn nog wel een stuk duurder dat het toch wel ietwat overgeprijste Zenith. Wat ook nog aanzienlijk de prijs opdrijft is het feit dat Zenith een merk is die zelf het binnenwerk heeft ontwikkeld. Slechts zeer weinig merken hebben dit. Het heet een manufactuur en kost tientallen jaren van ontwikkeling. In de meeste automaten zit een ETA-uurwerk, wat een bedrijf is die alleen maar binnenwerken maakt. Ter voorbeeld, het grote merk Breitling heeft dus nog nooit een manufactuur ontwikkeld, Omega ook niet (al hebben zij wel recentelijk een manufactuur opgekocht van een Engelse ing.). Beiden hebben ze overigens wel een op een ETA gebaseerd Tourbilion uurwerk.

24.02.2008 11:39 • jeroen
Idd Tourbilions zijn duur maar ooo zoo mooi. en deze vind ik ook echt om te kwijlen zo mooi. maar er zijn wel meerdere horloges van ong 4 a 500000 euro/dollar

24.02.2008 22:16 • Marijn
Heb je zo'n nauwkeurig horloge, zit er niet eens een secondewijzer op:S

25.02.2008 14:09 • Lucas
Een quartz horloge is trouwens nauwkeuriger... Maar zo'n horloge koop je natuurlijk om andere redenen.

25.02.2008 21:14 • Max
Geen secondewijzer... mjah, waar denk je dat die onderste wijzer voor is?

De algemene gedachte is idd dat quartz nauwkeuriger is, en dat is feitelijk bezien ook wel het geval, maar dan alleen als alle omstandigheden van het quartz uurwerk onveranderd blijven. Ofwel, schommelingen, temperatuurverschillen e.d. mogen dan niet meetellen, want in dat geval is een chronometer nauwkeuriger. Zie hier beneden een overzicht van de gecertificeerde COSC instelling. Zij zijn dus degene die deze uurwerken testen en pas als ze al die tests doorstaan krijgen ze een certificaat, wat ook het uurwerk weer duurder maakt. Je kunt hier zien dat een groter percentage van de quartz uurwerken de eindstreep niet haalt, en dat houdt in -ik geloof - een afwijking van 8 seconden per 24 uur.

Mechanical Movements (ISO 3156)
TESTED PASSED FAILED % FAILED
1,254,248 1,198,043 56,175 4.5%


Quartz Movements (COSC Standard)
TESTED PASSED FAILED % FAILED
61,504 57,442 4,062 6.6%

http://www.timezone.com/library/wbore/wbore631733384647656250

Dusja, quartz is niet nauwkeuriger en idd je koopt een mechanisch horloge omwille van de techniek. Daarbij de horloges die ik verzamel (JLC, IWC, Panerai, Glashuette enz.) daar heb ik toch echt liever niet dat een of andere horloge-maker in gaat zitten friemelen (beschadigingen).

26.02.2008 10:39 • Lucas
Mijn favoriete merk is Audemars Piguet

26.02.2008 13:02 • Max
Terecht, want de Royal Oak is zowat het meest gewilde model.

26.02.2008 20:56 • Lucas
Je ziet ook dat veel merken het model Royal Oak kopieren.

Als is het wat afgezaagd, maar ik vind de Submariner (van staal)van Rolex ook mooi.


26.02.2008 22:57 • JoosTTT
[quote]Max schreef op 24.02.2008 04:54:
Bull, het horloge is voornamelijk zo duur omdat het een Tourbilion is. Dat houdt in dat niet zoals bij een automaat, waar het rotortje binnen de cirkel van de automaat draait, hier de buitenzijde binnen de cirkel om het hart draait. Dat is een geweldig complexe techniek en er zijn wereldwijd maar een paar mensen die zoiets dergelijks kunnen maken. Elk merk heeft wel een Tourbilion en sommigen zijn nog wel een stuk duurder dat het toch wel ietwat overgeprijste Zenith. Wat ook nog aanzienlijk de prijs opdrijft is het feit dat Zenith een merk is die zelf het binnenwerk heeft ontwikkeld. Slechts zeer weinig merken hebben dit. Het heet een manufactuur en kost tientallen jaren van ontwikkeling. In de meeste automaten zit een ETA-uurwerk, wat een bedrijf is die alleen maar binnenwerken maakt. Ter voorbeeld, het grote merk Breitling heeft dus nog nooit een manufactuur ontwikkeld, Omega ook niet (al hebben zij wel recentelijk een manufactuur opgekocht van een Engelse ing.). Beiden hebben ze overigens wel een op een ETA gebaseerd Tourbilion uurwerk. [/quote]


leuk om dit te lezen, wist ik niet

29.02.2008 09:16 • Max
Bekijk de horloges van Guess maar eens. De Royal Oak zit erin, wat modellen van Cartier enz enz.
Maargoed de Submariner (spreek je uit als submarIner en niet submarIEner) is natuurlijk niet een echt tot de verbeelding sprekend horloge, maar dat neemt niet weg dat het wel echt een strak model is dat er al decenia lang is en zichzelf natuurlijk extreem heeft bewezen. Net als de Omega Speedmaster bijvoorbeeld. Het zijn klassiekers met een enorme vaste waarde. Ik heb zelf een Submariner, de limited groene versie en het is gewoon een zeer fijn horloge. Ze zijn klein, slechts 40mm en tegenwoordig heb je wel klokken van ruim 50mm, maar het kleedt zeer strak af.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy