Gadgetzone.nl - Home

Veel conceptauto's op Tokyo Motor Show 2007

  1 februari 2008 11:13:10, door Robert Hagen,  


Op de Tokyo Motor Show zijn dit jaar weer een hoop fantastische conceptauto's te zien met designs die de makers van science-fictionfilms nog niet eens hadden kunnen verzinnen. Mazda bijvoorbeeld, laat de ultragestroomlijnde en ecovriendelijke Taiki zien, een supersnelle sportauto. Ook worden veel compacte conceptautootjes gepresenteerd, die natuurlijk erg gewenst zijn in de drukke straten van Tokio.

Mazda Taiki










Toyota Hi-CT
De Toyota Hi-CT is een stadsautootje dat speciaal is ontworpen voor het rijden door smalle, drukke straten. Onder de motorkap bevindt zich een hybride motor. Je kunt hem opladen door een stekker in het stopcontact te steken. Achterin is er genoeg ruimte voor een fiets en surfplanken en/of een afneembare kofferbak.







Toyota RiN
De ecovriendelijke Toyota RiN is ontworpen met de natuur in gedachte en is onder meer uitgerust met verwarmde, ergonomische stoelen, een 'mood training'-systeem dat de gemoedstoestand van de bestuurder in de gaten houdt, en 'groen' glas dat bescherming biedt tegen UV-stralen.







Honda PUYO
De Honda PUYO is eveneens ecovriendelijk en is speciaal bedoeld voor mensen die ruimte en entertainment willen. De auto rijdt op een brandstofcel en is voor de veiligheid onder meer voorzien van zachte materialen aan de binnenkant.











Mitsubishi i MIEV Sport
De zeer ecovriendelijke elektrisch aangedreven i MIEV Sport heeft een paar 'in-wheel' motoren in de voorwielen en nog een motor voor de achterwielen. De auto kan 200 km afleggen op een volle accu (lithium ion) en heeft zonnecellen op het dak en een stroomopwekkende ventilator in de grille. Daarnaast is de i MIEV Sport ook nog uitgerust met een speciaal remsysteem dat de energie die vrijkomt bij het remmen weer omzet in stroom. Verder is gebruik gemaakt van stroombesparende LED's en hitteabsorberende ruiten. Voor het interieur ten slotte zijn componenten van bioplastic gebruikt.







Suzuki X-HEAD
De X-HEAD van Suzuki is een multifunctioneel off-road voertuig dat ook in de stad gebruikt kan worden. Grappig is dat je er een slaap-unit op kunt zetten met slaapplaatsen voor twee volwassenen, zodat de X-HEAD een soort minicamper wordt. Daarnaast kun je er een 'fashion'-unit op plaatsen, waarmee het een stijlvolle stadsauto wordt, of een 'rescue'-unit, waarmee de X-HEAD gebruikt kan worden in vrijwel elke omgeving om hulp te bieden in noodsituaties.







Suzuki Sustainable Mobility (PIXY + SSC)
Dit is een voertuig dat eigenlijk uit twee delen bestaat: het eenpersoons mini-autootje PIXY en de Suzuki Sharing Coach (SSC). De PIXY kan in de SSC worden geplaatst en is bedoeld om in de stad over de stoep of in gebouwen te rijden. De PIXY en de SSC hebben een gedeeld besturingssysteem, hetgeen betekent dat je de SSC kunt besturen vanuit de PIXY (als deze in de SSC Is geplaatst). De PIXY kan ook nog gekoppeld worden aan de sportauto (de SSF) en een boot (de SSJ).





[Pink Tentacle]





zie ook Zie ook:
BMW i8 Roadster gepresenteerd op Los Angeles Auto Show
Keanu Reeves maakt indruk met zelf ontworpen motorfietsen (video)
'General Motors ziet in Google bedreiging voor autofabrikanten' (video)
Nissan showt futuristische elektrische sportwagen BladeGlider in Japan (video)
Lexus RC maakt debuut op Tokyo Motor Show
General Motors voorziet auto's vanaf 2014 van draadloze opladers



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (5)
12.10.2007 09:09 • Remco
Tja, jappen zijn toch de beste automakers.

12.10.2007 15:03 • Overlord
Spuuglelijk allemaal, maar toch leuk om naar te kijken!

12.10.2007 17:53 • Martijn
De Toyota RiN deed me hier aan denken:
[img]http://www.vwbussen.nl/image/oudevolk.jpg[/img]

Leuke modellen.. die MIEV lijkt me nog wel haalbaar.. de rest heel erg concept natuurlijk.

13.10.2007 18:20 • bram
@martijn: de rin ja? ik denk dat je de hi-ct bedoelt want de rin lijkt daar echt totaal niet op.

14.10.2007 01:21 • Martijn
Ah ja klopt dom van me.. stond er onder! Excuus!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy