Gadgetzone.nl - Home

Joost in Akihabara: deel 2

 Gepubliceerd op 10.08.07 - door Joost Donkers,  


Zoals onze vaste bezoekers inmiddels weten, bevindt zich in Japan het paradijs voor gadgetfreaks: de wijk Akihabara - ook wel 'Akiba' genoemd - in Tokio. Joost Donkers is ter plaatse en doet voor Gadgetzone verslag van zijn ervaringen in deze gigantische en bizarre 'elektronicastad'. Hoe is het om in Akiba rond te lopen en welke gadgets komt hij er allemaal tegen? Vandaag deel 2 in deze serie.

Deel 2 - Het Sony-building




Vandaag ben ik in het Sony-building geweest! Dit is de plek waar Sony zijn nieuwste apparatuur presenteert. Helaas was er niet zo veel nieuws te zien, behalve veel hippe televisies en camcorders.





Nog steeds vind ik het heel erg jammer dat Sony vrijwel niets meer doet om de status die het bedrijf met zijn 'Walkman' heeft opgebouwd, te behouden. De enige 'nieuwe' mp3-speler die gepresenteerd werd (op een hele etage 'Walkman') was de wa-800, die al een paar maanden uit is in Nederland. Daarnaast lag de nog oudere 'nieuwste' minidisc-speler. Ruim 20 jaar lang hebben ze gebouwd aan een rotsvaste reputatie, die ze nu volkomen niet gebruiken. Behalve in hun mobiele telefoons is het treurig gesteld met Walkman... Waarschijnlijk zijn er veel meer mensen zoals ik, die nog steeds wachten tot Sony komt met een prachtig alternatief voor de iPod!







Gelukkig heeft Sony wel gewerkt aan een karaokemachine! Op het beeldschermpje kun je de (gedownloade) songteksten weergeven, het hele apparaat is aan te sluiten op je televisie. Ook een microfoon is aan te sluiten, dus stoelen aan de kant...





De foto is helaas niet zo goed gelukt, maar zo ziet een normale Japanse telefoon er uit. Spuuglelijk! Erg gróót en het liefst met een klepje dat heel hard 'klik' zegt als je hem sluit. Wat deze telefoon dan wel weer kan is:





Real-time televisie!! Nu was er op deze zender een soort tell-sell, maar je kunt er dus meerdere zenders op ontvangen!







Het enige 'vernieuwende' dat ik gezien heb, zijn deze media-boxen. Sony wil duidelijk iedereen rond de HD-televisie hebben! Op deze boxen (met ingebouwde harde schijf) kun je werkelijk alle denkbare apparatuur in huis aansluiten, zodat je het kunt connecten met je televisie en stereo-installatie. Op de tweede foto zie je de ultra-editie, waar een 500GB harde schijf in zit. Je kunt er je camcorder op aansluiten, je fotocamera, je telefoon, je mp3-speler, etc. Misschien voor de wat minder handige mensen, want ieder 'hip' persoon weet allang hoe hij zo'n ding van een computer zelf moet bouwen (en heeft dat al gedaan!)

Het mooiste dat ik gezien heb was een demonstratie van een Sony-dame die een filmpje opnam en deze direct liet zien op een HD-scherm. De kwaliteit is verbluffend! Alle getoonde televisies, camcorders en fototoestellen nemen beeld op in HD of geven HD-beeld weer. Als je van plan bent een nieuwe televisie aan te schaffen: wacht tot alle tv's full-HD zijn! De kwaliteit is verbluffend veel mooier! 'HD Ready' is als bier zonder alcohol, als een vriendin zonder seks... je snapt het wel!





Ten slotte: dit zag ik op een gebouw op straat. Eerst dacht ik dat het voor de grap was, maar van boven af:




zie je dat het werkelijk een soort achtbaan is! Geen idee hoe spannend deze rit moet zijn (was gesloten), maar het idee van een pretparkattractie op je dak is natuurlijk geniaal!





zie ook Zie ook:
Joost in Akihabara: deel 3
Joost in Akihabara: deel 1
Akihabara: het walhalla voor gadgetfreaks



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
10.08.2007 17:41 • DDmen
hahahziek eeen achtbaan zo hoog

10.08.2007 17:56 • AK.
Is joost een nieuwe mod?

10.08.2007 18:54 • Patrick
Dat vroeg ik me ook al af?...

Wie is Joost

[i]misschien mag alleen Joost zelf het weten?[/i]

10.08.2007 23:32 • Hoi
Laten we gewoon genieten van zijn reports :mrgreen:

11.08.2007 01:02 • jeroen
idd sony heeft betere tijden gekent qua walkmans.... maargoed weer interesant leesvoer

11.08.2007 10:50 • gassst
spuuglelijke telefoon?? Ik vind er hem echt goed uit zien! Dan nog een Braviatelefoon.de max. :mrgreen:

11.08.2007 12:48 • JoosTTT
[quote]gassst schreef op 11.08.2007 10:50:
spuuglelijke telefoon?? Ik vind er hem echt goed uit zien! Dan nog een Braviatelefoon.de max. :mrgreen: [/quote]


wat je vergeet is dat ik grote handen heb

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy