Gadgetzone.nl - Home

`Toetsenbord iPhone is een ramp`

 Gepubliceerd op 08.06.07 - door Robert Hagen,  


De Apple-fanboys zullen rijen dik voor de winkels staan als de iPhone uitkomt, maar volgens de gerenommeerde technologiecolumnist John C. Dvorak zal de iPhone helemaal niet zo'n groot succes worden als iedereen verwacht. Sterker nog: volgens bronnen van Dvorak zullen hordes iPhone-bezitters het apparaat waardeloos vinden en het terug brengen naar de winkel. Niet wegens bijvoorbeeld het gebrek aan 3G, maar vanwege het waardeloze touchscreen toetsenbord.

Een insider vertelde Dvorak dat het touchscreen toetsenbord van de iPhone een ramp is en dat velen de telefoon zullen terugbrengen. "Ik verwacht dat 20% terug zal gaan", zegt de bron.

Dvorak betwijfelt dit (terecht), omdat mensen de iPhone niet zullen kopen om er op te typen, maar het is wel zo dat Apple erg de nadruk legt op de internetmogelijkheden van de iPhone en een slecht bruikbaar toetsenbord komt dan niet goed uit.

Ook gadgetsite engadget zegt een aantal betrouwbare bronnen te hebben geraadpleegd en die hebben hetzelfde gehoord over het touchscreen-toetsenbord, en dan ook nog van meerdere iPhone-gebruikers. Zij stellen dat op termijn wellicht een accessoire-toetsenbordje nodig zal zijn als blijkt dat met het touchscreen echt niet valt te werken.

Uiteraard is het nog veel te vroeg om al een oordeel te vellen over de iPhone, dat kan pas als hij echt op de markt is en velen er een hebben. Hoewel Dvorak verwacht dat Apple met de iPhone geen potten zal breken op de markt voor mobiele telefoons en de hype na een jaartje wel overgevlogen is, is de algemene verwachting nog steeds dat het een groot succes zal worden. De concurrenten zijn 'freaked out' door het toestel en zijn druk bezig om een antwoord te verzinnen.







Overigens had Dvorak nog een leuke anekdote. Zijn bron vertelde dat hij in de Apple store was, waar het winkelpersoneel videofilmpjes toonde van de iPhone. Een klant zei daarop: "Wow, bedoel je dat het ook nog een telefoon is!?" Kennelijk zijn er dus mensen die denken dat het alleen maar een nieuw soort iPod is.





zie ook Zie ook:
Deze iPhone van titanium is geïnspireerd door de Tesla Cybertruck (video)
Jongeren hebben meer dan 2.000 euro over voor nieuwste iPhone
iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)
Apple presenteert iPhone Xs en Xs Max (video)
Gouden 'iPhone Xs' kost 111.000 euro
Motorola lanceert iPhone X-kloon P30



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (9)
08.06.2007 13:39 • method
ik vond het in die filmpjes ook niet al te best werken

08.06.2007 13:59 • Lucas
Ik vraag me zo ie zo af of een touchscreen wel handig is voor een mobiele telefoon...

Moet toegeven dat een touchscreen wel erg mooi is.

08.06.2007 14:13 • Hoi
Ja nu je het zegt:
Als je belt, houd je je telefoon redelijk dicht zoniet tegen je oor + hoofd aan, daarnaast heb ik nog geen holdknop ofzo gezien dus vraag me af wat het schermpje gaat doen als je belt

08.06.2007 14:28 • Menno
Er is wel een hold-functie, je kan 'm ontgrendelen door over het beeldscherm te glijden met je vinger (op veel foto's staat iets als 'slide here to unlock').

08.06.2007 16:18 • Hoi
o ok, ik dacht ook al, want zonder kan gewoon niet( lees: bestaat niet)

09.06.2007 02:34 • Hinsen
hmm opeens ben ik minder boos opmezelf dat ik de prada phone heb gekocht.. met die 9 cijferknopjes als text invoer

09.06.2007 19:52 • pfff
er zit een aproach sensor in, als het je het toestel naar je oor brengt gaat het beeldscherm automatisch uit ...

10.06.2007 12:12 • jeroen
er kunnen nog zoveel van die foefjes opzitten zoals die aproach sensor maar belangrijkere dingen als 3g mist ie

13.06.2007 00:41 • ohohoh
jeroentje 3G word ook niet gebruikt in de USA, elke zichzelf respecterende fabrikant gaat geen dingen stoppen in een toestel, en dat uitbrengen in een land met veeeeele miljoenen mensen ... terwijl die het neit eens kunnen gebruiken ... als hij in de EU komt zonder 3G dan moeten ze zich schamen, maar w8 nou maar ff tot dat zover is, zie dan hoe succesvol t word, en ga je dan maar schamen en jezelf bezatten

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy