Gadgetzone.nl - Home

Review mp3-speler MSI P650

 Gepubliceerd op 01.05.07 - door Robert Hagen,  


Van MSI ontvingen wij onlangs de P650, een compacte, slechts 8,5 mm dikke mp3-speler met 2GB flash-geheugen. We hebben het apparaatje getest en vergeleken met de iPod nano. Wat zijn de plus- en minpunten van deze mp3-speler? Lees het in onze review!



In de doos
De MSI P650 wordt geleverd in een doos die zeker geen prijs zal winnen voor 'mooiste verpakking'. Het doet een beetje goedkoop aan, maar goed, it's what's inside that counts...

In de verpakking vinden we naast de P650 een zeer summiere handleiding, oordopjes, een cd-rom, een USB-kabel, een 3,5 mm audiokabeltje en een oplader. Weinig bijzonderheden dus.







Het uiterlijk
De P650 ziet er op het eerste gezicht strak uit. De speler is mooi afgewerkt met zijn geborsteld aluminium-look en glanzend zwart plastic aan de voorkant en de glimmende achterkant die doet denken aan een iPod. Mooi is ook dat er weinig knopjes op zitten: slechts één aan elke zijkant en twee aan de voorkant plus een joystickje.















Gebruiksgemak
Bij de P650 wordt een handleiding op papier geleverd, maar die is zeer summier. Er staan (in het Nederlands) alleen een paar regeltjes in met de basisstappen om de speler te kunnen gebruiken. Op de cd-rom staat een veel uitgebreidere (Engelstalige) handleiding in PDF-formaat.

De handleiding is echter niet echt nodig, zeker als je al een beetje ervaring hebt met andere gadgets. De gebruikersinterface is zeer overzichtelijk en netjes, en alles wijst zich eigenlijk vanzelf. Slechts een paar dingetjes moet je even uitvogelen, zoals het menu-knopje even wat langer ingedrukt houden om wat opties tevoorschijn te halen.

De knopjes werken fijn en je hoeft ze slechts licht in te drukken om iets voor elkaar te krijgen. Het joystickje reageert ook prima, maar MSI had hier wel voor iets meer grip mogen zorgen omdat je duim er soms vanaf glijdt.

Installatie
Muziek- en of videobestanden op de speler zetten is zeer eenvoudig. Via USB sluit je de P650 aan op je pc en vervolgens wordt alles automatisch door Windows geïnstalleerd. Je hoeft dus zelf geen software te installeren (er wordt ook geen software bijgeleverd). De speler wordt herkend als verwisselbare schijf en je kunt vervolgens je mp3's heel eenvoudig in het mapje 'muziek' plaatsen. Makkelijker kan niet.


Mogelijkheden
De P650 biedt aardig wat mogelijkheen voor de prijs die je ervoor betaalt. Het apparaatje kan mp3's en wma (+drm)-bestanden afspelen, foto's weergeven (jpeg) en video afspelen. Er zit een 1,8 inch kleurenscherm op, een FM-radio, line-in, voicerecorder, een ingebouwde Li-ion accu en USB2.0. Bij de muziek kunnen songteksten worden weergegeven en je kunt ook txt-bestanden lezen. Verder biedt de speler SRS WOW en 5 equalizer-instellingen (normaal, pop, rock, jazz, klassiek).


Hier een kort videofilmpje waarin je de mogelijkheden en de gebruikersinterface kunt bekijken:





Muziek afspelen
En dan nu eindelijk het belangrijkste: muziek afspelen. Nummers kun je opzoeken in de 'complete lijst', maar je kunt ook zoeken op artiest en op album. Je kunt ook vijf eigen playlists maken. Het naar boven en naar beneden scrollen in de lijst met nummers had sneller gemogen, zeker als je er veel nummers op hebt staan.

Geluidskwaliteit
De bijgeleverde oordopjes zien er wel leuk uit, maar zoals bij veruit de meeste mp3-spelers is de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Als je goede geluidskwaliteit wilt, zul je dus goede oordopjes moeten kopen (als je die nog niet hebt).

Met een setje goede oordopjes testten we de geluidskwaliteit en die is op zich prima. Het is ongeveer gelijk aan de geluidskwaliteit van de Apple iPod nano: niet heel goed dus, maar ook niet echt slecht.

Opties
Tijdens het afspelen van muziek zijn er verschillende mogelijkheden (naast de standaard-functies als repeat en shuffle). Zo kun je songteksten weergeven, het nummer toevoegen aan een playlist, de EQ instellen en SRS inschakelen. Alles wordt overzichtelijk weergegeven op het scherm. Handig is overigens ook dat je nummers op de speler kunt verwijderen (iets dat niet op alle mp3-spelers mogelijk is).

video afspelen
In de handleiding op de cd-rom staat dat de P650 .MOV-bestanden en AVI kan afspelen. AVI lukte ons echter niet. De speler ziet de bestanden wel, maar geeft een melding dat ze niet kunnen worden afgespeeld.

Het afspelen van .MOV gaat daarentegen perfect. Een .MOV-filmpje dat is opgenomen met een digitale camera wordt zonder problemen fullscreen afgespeeld. Dat gaat overigens in landscape-mode: het scherm schakelt automatisch hierop over als video wordt afgespeeld.

Beeldkwaliteit
De P650 is leuk voor het kijken van korte filmpjes en videoclips; meer moet je er niet mee willen doen. Het scherm is groter dan dat van een iPod nano, maar nog steeds relatief klein (1,8 inch). Ook is de resolutie niet al te hoog (128x160 pixels) en kunnen 'slechts' 65.000 kleuren worden weergegeven. Ook had de framerate wel wat hoger gemogen. Maar voor korte videoclips voldoet het prima, mede doordat de kwaliteit van het scherm qua helderheid en kleurweergave wél in orde is.

Foto-viewer
Op de P650 kun je eenvoudig foto's bekijken. Dat kun je bijvoorbeeld doen via een slideshow, waarbij je kunt instellen hoe lang de foto's worden weergegeven. Net als bij het afspelen van video geldt ook hier dat de resolutie en het beperkte aantal kleuren wat te wensen over laat, maar het functioneert allemaal prima en het is op zich leuk genoeg om even snel wat fotootjes te bekijken. Foto's kunnen direct en zonder problemen vanuit de digitale camera op de speler worden gezet en zonder ze eerst te hoeven converteren worden bekeken.











Opties en game
Naast de slideshow-functie is het mogelijk om foto's 90 graden te draaien, naar links of naar rechts. Ook kun je een spelletje spelen: de bekende fotopuzzel.

Radio
Het zoeken naar frequenties bij de FM-radio gaat niet echt handig. Gelukkig kun je wel 15 zenders opslaan zodat je niet elke keer hoeft te zoeken. De ontvangst is redelijk tot goed, maar vaak wel met enige ruis. Jammer is dat er geen RDS op zit.

Voicerecorder
De voicerecorderfunctie werkt zeer goed. Je kunt instellen in welk formaat je opneemt (wav/mp3) en met welke kwaliteit (standaard/goed/beter/best). Met 'best' is de geluidskwaliteit erg goed, maar ook de 'standaard'-kwaliteit is prima.

Conclusie
De MSI P650 is een fijn, eenvoudig te gebruiken en mooi vormgegeven mp3-spelertje met aardig wat mogelijkheden en een prima geluidskwaliteit. Er zijn wel wat puntjes voor verbetering vatbaar, zoals het scherm (lage resolutie, weinig kleuren), het geringe aantal ondersteunde videobestanden (alleen MOV) en het niet zo handige joystickje. Maar dat zijn puntjes die een hoop mensen vanwege de relatief lage prijs van rond de 100 euro voor lief zullen nemen.


De P650 naast de iPod nano:











zie ook Zie ook:
Review mp3-speler Sony NWZ-E453
Preview Samsung YP-S3 (video)
Mp3-speler MSI met Bluetooth
Preview Meizu M3 Music Card (video)
Nieuwe micro-drive mp3-spelers van MSI



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (5)
01.05.2007 21:46 • jeroen
als eerst: mooie review! maar ik vind het wel slecht van msi dat ze zo'n standaard menu erin hebben gezet. Bij elke chinees goedkoop spelertje zie je ong. exact het zelfde menu. erg jammer van zon top merk als msi. ik vind m er wel chic uitzien, maar jammer van die ubergrote lelijke letters van MSI. doet apple niet, sony wel, maar met een mooi logotje. ( dus niet stickertje ofzo)
maargoed, leuke review en geinig spelertje.

10.05.2007 21:37 • Hinsen
leuk, maar het is nog steeds geen iPod killer!

22.05.2007 18:47 • anti ipod
elke mp3/mediaplayer is een ipod killer

20.09.2007 13:18 • ikbenik
kan je hem ook opladen in een stopcontact en waar kan je .mov bestanden vinden?

13.11.2007 20:05 • bennie
wtf dit is bijna hetzelfde als een packard bell vibe 350!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy