Gadgetzone.nl - Home

SanDisk roept op tot boycot iPod met 'iDon't'

 Gepubliceerd op 22.05.06 ,  


SanDisk, een bedrijf dat naast de bekende geheugenkaartjes ook aardige mp3-spelers produceert, zoals de Sansa e200, roept op tot een boycot van de Apple iPod. De onderneming heeft een viral marketing-campagne gelanceerd met de naam 'iDon't'. Mensen worden aangespoord te vluchten uit de wereld van de iPod ('iTatorship').

"De tijd is gekomen om in opstand te komen tegen de iTatorship", meldt de iDon't-website. Bezoekers vinden op de site links naar anti-iPod sites en wallpapers waarop iPod-bezitters worden afgebeeld als schapen, apen, ezels en runderen (die geen eigen mening hebben en achter elkaar aan lopen). Het alternatief voor de iPod is uiteraard een mp3-speler van SanDisk.

Het ziet ernaar uit dat de 'strijd' tegen het dominante Apple, de grootste fabrikant van mp3-spelers ter wereld, aan het verharden is. Creative probeert Apple al aan te pakken met rechtszaken en SanDisk doet het nu zo. Kennelijk lukt het de bedrijven niet om op andere manieren marktaandeel te winnen, zoals met innovatieve producten.

[engadget]





zie ook Zie ook:
Apple meldt verkoop 100 miljoenste iPod touch
Apple lanceert goedkopere iPod touch zonder camera
Apple onthult 6,1 mm dikke iPod touch
Apple kondigt nieuwe iPod nano aan
Prototype nieuwe iPod nano met camera uitgelekt
iPod viert tiende verjaardag (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (20)
22.05.2006 20:56 • Vassie
Eindelijk........Hele strakke aktie!

22.05.2006 21:04 • DenniZ
"...zoals met innovatieve producten". Ik hoop dat ik dit verkeerd opvat? Er wordt toch ckr niet gesugereerd dat iPod een innovatief product is? Moe nie gekker worden! iPod heeft idd alleen maar klanten die achter klanten aanlopen... Maar uiteindelijk komt iedereen erachter dat iPod gewoon NIET ZO HANDIG IS als gezegd wordt, al is hun design toch best plat, daar kan je niks van zeggen, maar wat wil je als je er niets instopt!

iPod is aan de lijn, stop er niks meer in en je wordt vanzelf dunner...


22.05.2006 21:14 • edouard
iedereen zit hier te zagen over apple, maar apple verkoopt toch maar mooi veel mp3spelers

22.05.2006 21:14 • Chronicler
hmm...maar waarom gaan de concurrenten dan niet gewoon iets subliems ontwikkelen? vrijstaand van iPod maar wel compleet nieuw, en verander es van doelgroep fso, probeer wat zou ik zo zeggen!

22.05.2006 21:42 • Simon
Domme actie, dit komt natuurlijk veel in het nieuws en op dit soort websites en daar door krijgt apple alleen maar meer publiciteit..

Hebben ze ontdekt dat ze geen betere en vooral beter verkopende mp3 spelers op de markt kunnen brengen, gaan ze het op deze kinderachtige manier doen, heel zielig...

22.05.2006 22:30 • joris
ipod is als voedsel en drinken maar de concurrentie
verkopen ratte gif maar doen net of het voedsel en drinken is (beetje overdreven maar zo weten jullie wat ik bedoel)

22.05.2006 22:49 • Menno
Je moet je dus afzetten tegen de iPod kudde door met de anti-iPod kudde mee te lopen? En dan zeker allemaal die speler van sandisk kopen, waarvan het toch wel lijkt alsof de ontwerper wel eens een iPod heeft gezien....

23.05.2006 09:35 • roel
haha...wat een gedoe. apple the best! de rest is jaloers.

23.05.2006 09:57 • Martijn
Hele orginele reclame campagne...echt heel apart. Als ze nou eens energie stoppen in een product wat in de buurt komt van apple qua design en gebruikersgemak.

Als iedereen nou eens goed zou kijken naar de manier waarop Apple producten ontwikkelt zouden we allemaal over gaan op de apple, want als er 1 schaap over de dam is volgen er meer...

23.05.2006 13:26 • Ted van de Parre
Ben iPod moe dus alles tegen dit vieze witte speeltje is mooi Let's Sansa...

23.05.2006 17:17 • Gisae
Nu, nieuw in nederland; de "iBeeeeehhhhhhhh" voor als je het zat bent achter de iPod aan te lopen.

23.05.2006 21:45 • Techmode
Jullie hebben allemaal gelijk ipod is gewoon verschikkelijk en er lopen te veel mensen achter elkaar aan.

24.05.2006 13:14 • Purpleman
Mijn Nokia is goed met MP3, foto en video en........ kan ook foto's maken en met een beetje mazzel kan ik er ook mee bellen

24.05.2006 13:44 • Robert
Wat heeft jouw Nokia in godsnaam met de iPod of 'iDon't' te maken?

24.05.2006 13:51 • Patrick
@Robert, nou..eigenlijk is die vergelijking nog niet eens zo gek! Waren de Nokia's een paar jaar geleden niet net zo'n hype als nu de iPods? Misschien dat Purpleman een beetje is blijven hangen, maar ook toen liep de Nokia-kudde rustig achter elkaar aan.

24.05.2006 15:35 • Robert
@Patrick, volgens mij was het niet zijn bedoeling om het met Nokia te vergelijken (ik zie het niet in ieder geval). Erg ver gezochte vergelijking ook trouwens. Nokia was gewoon zo populair omdat er simpelweg bijna geen serieuze concurrentie was, qua design niet en ook niet qua techniek. Ik kocht mijn 3310 (toen die nog nieuw was) echt niet omdat iedereen een Nokia had. Het was gewoon een heel cool toestel in die tijd. Merken als Motorola, Siemens en Ericsson (Sony Ericsson en Samsung waren er nog niet of nauwelijks) konden er gewoon niks van in vergelijking met Nokia. Nu is dat wel anders natuurlijk. Maar we hadden het hier eigenlijk over die iPod...

24.05.2006 15:47 • Patrick
Volgens mij ontkracht jij je eigen argumentatie nu. Waarom kopen mensen ee iPod? Omdat ie cool is en omdat (ze denken dat) de rest er niets van bakt. Ook ten tijde van de 3310 waren er echt wel serieuze concurrenten (Siemens S25 anyone). Maar je heb gelijk, Purpleman zal dat wel niet bedoelt hebben en we raken zo wel extreem off-topic!

24.05.2006 16:08 • Robert
Jij met je Siemens Ik ontkracht mijn argumentatie helemaal niet. Ik zeg juist dat Nokia niet zomaar een 'hype' was zoals de iPod. Iedereen kocht een Nokia omdat er gewoon echt bijna niks beters te krijgen was. Nokia liep gewoon voor op de rest. Die Siemens-toestelletjes waren misschien wel leuk (en werden ook redelijk populair), maar de nieuwste Nokia's waren volgens mij toch net weer wat geavanceerder. Maar inderdaad, beetje erg off-topic dit... (en dat allemaal door die Pupleman).

05.06.2006 21:38 • Rob
Alle grote Mp3-speler fabrikanten(niet apple) moeten samen werken en de beste, goedkoopste, mooiste mp3-speler op de markt brengen...
t gaat niet gebeuren, maar zou wel handig voor de potentiële kopers zijn!

07.05.2007 18:38 • BOEBI
Ik vind dit wel erg dom want een iPod is helemaal niet onhandig als je naar de shuffle kijkt. Je zet m gewoon aan de opening van je broekzak en ge kan gewoon lopen. Hartstikke handig!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy