Gadgetzone.nl - Home

Eerste producten van BenQ-Siemens

 17 januari 2006 00:00:00, door Robert Hagen,  


Vandaag is voor het grote publiek de 'nieuwe' merknaam BenQ-Siemens een feit. Hiermee komt de merknaam Siemens voor mobiele telefoons tot een einde. Het nieuwe merk gaat zich richten op de 3G-markt en zal proberen in een korte tijd een uitgebreid aanbod van mobiele oplossingen te presenteren.

De eerste drie nieuwe toestellen die BenQ-Siemens heeft geïntroduceerd zijn het clamshell-model EF81 en de candybar-modellen S68 en S88.

De EF81 wordt het nieuwe vlaggenschip van BenQ-Siemens. De behuizing van dit toestel is gemaakt van magnesium, het numerieke gedeelte van geborsteld roestvrij staal en de achterkant is gewapend met zwart geanodiseerd aluminium. Het extra geharde glas moet het display aan de buitenzijde beschermen tegen krassen.







Aan de buitenzijde onder het display (1.3 inch, QVGA 120 x 160 pixels) zijn vier toetsen aanwezig waarmee de meest voorkomende functies (opnemen, verbreken, mp3-speler en camera) aangestuurd kunnen worden.

Wordt het toestel opengeklapt, dan wordt het 2.2-inch QVGA display (240 x 320 pixels, 262,144 kleuren) zichtbaar. Op dit scherm kunnen multimedia bestanden worden weergegeven zoals MPEG4, RealVideo 8/9 H.263 en 3GPP. Uiteraard worden mp3'tjes en AAC++ bestanden ook afgespeeld.

Foto's kunnen worden gemaakt met de ingebouwde 2 megapixel camera met 5-voudige digitale zoom. Al deze bestanden kunnen worden opgeslagen in het 64MB intern geheugen of naar keuze op een microSD-kaartje tot 1GB. Misschien zijn de 2GB microSD-kaartjes, die onlangs werden aangekondigd, ook bruikbaar, maar dit is kennelijk nog niet getest.

Het toestel beschikt ook over een aardig aantal applicaties. Zo worden standaard Mobipocket Readers for e-books, Microsofts Bluetooth Remote Control en News2Mobile meegeleverd. Ook beschikt de EF81 over een Star Wars-pack met een film, een spelletje en een theme-pack.

De afmetingen van dit toestel zijn 94 x 51 x 15,9 mm en het weegt 110 gram. Naast de vertrouwde gsm-banden ondersteunt het toestel ook UMTS. De standby-tijd is 250 tot 300 uur en de spreektijd 3,5 tot 4,5 uur (afhankelijk van het beschikbare netwerk).


S68

De BenQ-Siemens S68 is een stijlvol en toch simpel te bedienen model. Ook dit toestel heeft een metalen jasje. Verder valt er eigenlijk weinig over dit toestel te melden. Het ondersteunt geen mp3 of mpeg4, geen UMTS of andere zaken die tegenwoordig heel normaal aan het worden zijn. Dit toestel richt zich dan ook vooral op personen die basisfunctionaliteit verwachten gecombineerd met een goed uiterlijk.







S88

Het laatste toestel dat vandaag door BenQ-Siemens werd geïntroduceerd is de S88. Dit 99 x 47 x 17 mm metende toestel is technisch gezien duidelijk familie van de EF81. Ook hier weer het hele multimediale feest. Het toestel kan (nadat er uiteraard een extra microSD-kaartje is ingevoegd, want standaard is er slechts 16MB aanwezig) filmpjes van onbeperkte lengte opnemen. Het OLED-display van 176 x 220 pixels met 262.144 kleuren kan deze vervolgens zeer kleurrijk weergeven.

Uiteraard is er Bluetooth aanwezig voor de nodige accessoires. Ten opzichte van de EF81 mist de S88 UMTS. De toestellen zullen vanaf maart in Europa leverbaar zijn. Over prijzen is nog niets bekend. (PvL)








zie ook Zie ook:
Bedrijf achter TikTok lanceert zijn eerste smartphone
Lenovo Z5 Pro GT eerste smartphone met Snapdragon 855 en 12GB RAM
Eerste hands-on video Ulefone Armor 3 (video)
Royole komt met 's werelds eerste opvouwbare smartphone (video)
'Eerste smartphone met 5G en 10GB RAM wordt binnen enkele dagen gepresenteerd'
Samsung Galaxy A9 is 's werelds eerste smartphone met 'quad-camera'



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (11)
17.01.2006 21:41 • Gisae
Eh, volgensmij heb je de verkeerde foto's erbij gezet. Dit is motorola...

17.01.2006 21:49 • Robert
Het heeft er wel wat van weg ja

18.01.2006 10:41 • Patrick
Die EF81 ziet er echt schitterend uit! Ik vraag me alleen af hoe prettig de toetsbediening zal zijn. Het numerieke gedeelte lijkt me erg plat. Hierdoor is het "drukgenot" meestal niet zo hoog. Verder hopelijk een goede basis voor de Siemsn producten!

18.01.2006 10:59 • Stephan
Ik heb de RAZR V3 daar zijn de toetsen ook plat en ik heb er totaal geen moeite mee. Echter vind ik dit niet zo heel erg spectaculair eruit zien. Verder had siemens dezelfde modellen waar nu wel verandering in komt. Het tweede wat Siemens moest veranderen is dat oh zo lompe software. Laten we hopen dat ze dat nu met BenQ wel goed maken..

18.01.2006 12:24 • Patrick
Als trouwe Siemens gebruiker kan ik je melden dat de software redelijk intuitief in elkaar stak. het was niets spectaculairs, het deed gewoon wat je er van mag verwachten. In mijn beleving scheelt het niet spectaculair veel met de software van SE of Samsung...

18.01.2006 12:42 • Robert
Kom niet aan Siemens jongens want dan krijg je met Patrick te maken! ;-)

18.01.2006 16:31 • Gisae
@Stephan
Juist die software van siemens was mooi. Je had geen resticties en kon alles doen wat je wilde. Een paar jaar geleden was dat perfect, nu kunnen de telefoons als zoveel dat je het niet echt merkt. Vooral een bestandssysteem was fijn.
De reden dat ik nu een WM5 telefoon heb is de vrijheid die het toestel me geeft, wat vroeger siemens me gaf.

19.01.2006 12:32 • Dan
K*Tsiemens!!! Sorry Patrick...
Ik werk bij een nederlandse telecomprovider en ik vind het echt k*tkwaliteit.
Wat ik wel goed vind van Siemens, is de garantie.
2 jaar garantie, waar de rest maar 1 jaar aanbiedt.

19.01.2006 13:15 • Patrick
@Dan. Hey je hoeft je niet te verontschuldigen, het is niet zo dat ik aandelen heb of zo? :O) Ik ben zelf altijd redelijk tevreden geweest. Alleen mijn S45 was wel heel erg gevoelig voor stof. Mijn huidige M65 is echt onverwoestbaar! Mijn broertje heeft de SL45 of 55 gehad (die eerste slider) en dat was inderdaad een uitermate teleurstellend product. Slecht ontvangst, uitvallen en wat niet meer. Nee, Siemsn heeft echt z'n goede, maar ook z'n slechte modellen gehad! Maar zoals ik zeg, die M65 is echt onvoorstelbaar bedrijfszeker!

20.01.2006 15:40 • Bellert
De S65 is nog steeds de mooiste Siemens.


20.01.2006 15:40 • Bellert
Hmpf, geen [img] tags toegestaan...

Zucht.



Edit: Ze zijn wel toegestaan, maar het werkt alleen nog niet. We zoeken eigenlijk nog iemand die dit voor ons kan realiseren (Robert, gadgetzone).

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy