Gadgetzone.nl - Home

Creative introduceert Zen Vision:M

 Gepubliceerd op 07.12.05 ,  


Creative heeft vandaag de Zen Vision:M onthuld, een mediaspeler met een 2,5 inch kleurenscherm en een 30GB harde schijf. Zeer opvallend is de vormgeving, die sterk doet denken aan de iPod video.

De belangrijkste specificaties op een rijtje:




• 2.5-inch, 320x240 pixel kleurenscherm (18-bit)
• 30GB harde schijf
• Geschikt voor MPEG2, MPEG4 SP (Divx, Xvid), WMV9 video
• Speelt MP3, WMA, en WMA DRM audio
• Toont JPEG plaatjes tot 8 megapixels
• Mogelijkheid om in te zoomen op foto's
• FM radio, radio recording
• 'To do'-lijst, kalender, contactenlijst
• 3 kleuren (zwart, wit, groen)
• Batterij is goed voor 11 uur muziek, 4 uur video
• MSRP 39,800 Yen (329 dollar)
• Afmetingen: 62 × 104 × 19 mm, Gewicht: 166 gram
• Verkrijgbaar vanaf december (voorlopig alleen in Japan)













[dapreview]





zie ook Zie ook:
Creative introduceert ZEN X-Fi Style
Creative ZEN X-Fi2 krijgt firmware-update (video)
Creative introduceert ZEN X-Fi2 (video)
Demo 3D-games op Creative Zii EGG (video)
Creative onthult touchscreenmediaspeler Zii EGG (video)
Creative lanceert Zen MX



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (17)
07.12.2005 22:56 • Vassie
En hier zeurt Apple niet over? Whaha lol!

07.12.2005 23:14 • DenniZ
WoW! Dit wordt voor mij de must-have! Ziet er zeer goed uit, zeer lekkere specs! Doe mij maar een zwarte

07.12.2005 23:49 • Strak!
Strak!
(Alleen de batterij duur mag wel wat langer)
Het heeft iets speciaals,,, iets waardoor het beter en mooier lijkt dan die van apple

08.12.2005 07:28 • Patrick
Hou er wel rekening mee dat deze 2 keer zo dik is als de iPod! Verder inderdaad een leuk spelertje!

08.12.2005 16:19 • Strak!
Te dun is ook niet goed =)
moet precie goed zijn, alhoewel je hier geen goeie foto's hebt om dat te bekijken
lijkt ongeveer op de vorige generatie ipods van apple

08.12.2005 16:45 • Robert
Met een kleurtje vind ik hem erg leuk, maar die witte vind ik er toch een beetje cheap uit zien vergeleken met een iPod.

08.12.2005 17:17 • Menno
Misschien is het een idee voor creative om eens een eigen design afdeling op te richten? Als je marktaandeel wil winnen van de iPod moet je een duidelijk beter product aanbieden tegen een betere prijs of je op een andere manier duidelijk onderscheiden. Om de paar maanden een nieuwe iPod kloon uitbrengen en die tegen een vergelijkbare prijs verkopen lijkt me niet de juiste weg naar wereldheerschappij.

08.12.2005 19:28 • Gisae
"Om de paar maanden een nieuwe iPod kloon uitbrengen en die tegen een vergelijkbare prijs verkopen lijkt me niet de juiste weg naar wereldheerschappij."
Ik weet niet op welke spelers je doelt, maar ik kan me zo geen creative speler voor de geest halen die op een ipod lijken. Dit is de eerste die ook daadwerkelijk op een ipod lijkt.
Daarbij draait het bij de ipods vooral om integratie met itunes. Dat heeft creative dus niet.
Apple is simpel in alle opzichten. Simpel muziek kopen, simpel muziek erop zetten, maar helaas ook simpel geluid. Creative geeft een veel warmer gelui en heeft daarnaast veel meer features. Toch kan je je geld beter uitgeven aan een samsung j70 of een cowon iaudio x5.

Tenzij je natuurlijk een fashion item wil hebben. Dan moet je de ipod nemen.

08.12.2005 19:57 • Menno
Ik doel zo ongeveer op alle zen spelers sinds de eerste met touchstrip... van al die apparaten is de vormgeving en bediening toch wel geinspireerd op apple, veel meer ook dan andere fabrikanten zoals sony, iriver of archos.

Het is ook opvallend dat elke keer als apple nieuwe speler uitbrengt, creative een tijdje later met een vergelijkbaar model komt: na de ipod mini kwam de zen micro (inclusief hippe kleurtjes), na de ipod nano (met fotoviewer) kwam de zen micro photo en nu na de ipod met video komt creative met een nieuwe zen die, hoe raad je het, het afspelen van video als voornaamste nieuwe feature heeft. Het lijkt wel of ze zelf geen nieuwe functies kunnen bedenken.

Apple is natuurlijk ook niet heilig en perfect maar ze tonen iig meer creativiteit en durf dan creative, die alleen maar anderen lijkt te kopieren (niet alleen qua mediaspelers maar ook wat geluidskaarten betreft). Creative zou bijvoorbeeld nooit z'n best lopende product vervangen door iets totaal anders, zoals apple deed met de mini/nano.

Overigens wordt de iPod door audiofielen juist geprezen om z'n neutrale line-out. Het geluid uit de koptelefoon-uitgang schijnt in de laatste versie ook verbeterd te zijn. De nieuwe kenwood speler schijnt op dat vlak toch wel de top te zijn.

08.12.2005 20:52 • Strak!
Maar goed, als je kijkt naar andere spelers buiten die van Creativ en Apple, is apple duidelijk niet DE trendsetter als het gaat over feutures.

Vooralsnog is de Nano( van apple,, creative had al een speler met die naam) een ligte blater, als je kijkt naar de klachten die reeks na de verkoop binnenkwamen..

Het geluid van de ipods is niet echt diep, en zoveel mogelijkheid om het geluid aan te passen naar jouw smaak is er ook niet echt,

Ik heb de iAudio X5, niet meer( kwam al bijna een jaar geleden op de markt) zo perfect als de variant van apple, maar wel vroeg EN goed

prachtig apparaat =)

11.12.2005 00:06 • Gisae
"Apple is natuurlijk ook niet heilig en perfect maar ze tonen iig meer creativiteit en durf dan creative, die alleen maar anderen lijkt te kopieren"
Wat dacht je dat apple doet dan...
Apple loopt ook anderen maar achterna. Voor apple waren er al tig spelers die de dingen konden die apple introduceerde. Iedereen riep om een apple video speler, en wonder boven wonder, wat komt er? Een videospeler, halleluja. En de ipod mini vervangen voor een nano... Het was meer de vraag van de markt. Verschillende fabrikanten kondigen een 2 of 4GB flash speler aan, en ineens komt apple met zoiets. Iedereen buigt voor apple omdat ze de eersten zijn met zoiets, helaas zijn ze dat dus echt niet. Apple heeft veel bekendheid en daarom lijkt het alsof ze elke keer vernieuwend zijn, maar hun concept is vanaf het begin al hetzelfde, alleen "verbeteren" ze het steeds.

"(niet alleen qua mediaspelers maar ook wat geluidskaarten betreft)."
Creative is toch echt wel heer en meester op dat gebied... Echt kopieren van dingen heb ik bij hen ook nog niet kunnen vinden.

"Overigens wordt de iPod door audiofielen juist geprezen om z'n neutrale line-out. Het geluid uit de koptelefoon-uitgang schijnt in de laatste versie ook verbeterd te zijn. De nieuwe kenwood speler schijnt op dat vlak toch wel de top te zijn."
De line-out van de ipod is alles behalve neutraal. Een line-out behoort puur te zijn en zeker niet beinvloed te worden door de (brakke) equalisers.
Ik heb flink wat MP3 speler beluisterd, de ipod heeft best goed geluid, maar absoluut niet de top. Als mensen die weinig tot geen verstand hebben van audiospelers al aangeven dat een Cowon speler beter klinkt dan een iPod lijkt het me dat er wel degelijk verschil zit tussen beide, in het voordeel van de cowon natuurlijk.

"Ik doel zo ongeveer op alle zen spelers sinds de eerste met touchstrip... van al die apparaten is de vormgeving en bediening toch wel geinspireerd op apple"
Qua vormgeving zitten er toch wel heel wat verschillen in. En over het touchstrip gedeelte. Apple was daar idd de eerste mee, echter met die manier van bedienen zijn ze niet de eerste. Er waren al lang voor de iPod spelers met een scrollknop voor de bediening.
Apple heeft het gewoon wat beter op de markt gezet, en zeker met de integratie van de pc het een stuk beter gemaakt. Voor de normale gebruiker kan de iPod meer dan genoeg en is het makkelijk te snappen, echter voor de gebruiker die wat meer wil is een ipod bij lange na niet genoeg.
iPod is meer een hype dan echt revolutionair. Goede marketing is in dit geval de grootste kracht van de iPod, echter zien veel mensen dit niet.

17.12.2005 22:39 • joris
over mening valt niet te twisten

(slaat op tekst van gisea)

26.12.2005 14:52 • Ronald
JXD MP4 spelers... denk aan de JXD681 MP4 spler met Digitale Camera... voor specs zie www.rhisc.nl of kijk eens op mijn weblog www.rhisc.nl/blog

mvgrm

Ronald

27.12.2005 20:03 • Glenn-VU
Denk jullie dat hier een 5/10/20 GB versie van uitkomt?Want 30 GB heb ik niet nodig en dan 330รขโ€šยฌ gaan geven is te veel wnat ik heb zoveel niet nodig!

27.12.2005 22:13 • Patrick
@ Glenn-VU. Gezien de mogelijkheid om video af te spelen lijkt me een 5 en zelfs een 10GB versie niet echt waarschijnlijk. 20GB zou misschien wel kunnnen, maar wat misschien ook wel gaat gebeuren is dat de 30GB goedkoper wordt als er grotere harde schijven beschikbaar komen. Time will tell.

28.12.2005 17:49 • Glenn-Vu
Owkรƒยฉ patrick bedankt voor je tip!!! dus w8en geblazen! wnat heb nu een PB Vieb 300!! die is echt kotsen,door slecht!!

grt

30.12.2005 11:29 • Glenn-VU
OO mensen als iemand zo 1 ge kopen wilt hij dna hier zijn eigen bevindingen hier op zetten?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy