Gadgetzone.nl - Home

GadgetZone test de Mio 269 Plus

 Gepubliceerd op 20.10.05, door Robert Hagen,  


Mio heeft ons een tijdje geleden de nieuwe Mio 269 Plus toegestuurd, een GPS navigatiesysteem met onder meer mp3-speler en foto-viewer. Uiteraard hebben wij het apparaat aan een uitvoerige test onderworpen en gekeken of we er niet mee verdwalen, mp3's een beetje te beluisteren zijn en het foto-album de moeite waard is om te gebruiken.



Introductie

De Mio 269 Plus is een upgrade van de Mio 269. Nieuw ten opzichte van zijn voorganger zijn onder meer de Sirfstar III GPS-chip, een Intel Xscale 400MHz processor (in plaats van 300MHz), foto-viewer, calculator, kaartmateriaal van 27 landen (in plaats van 22), nieuwe navigatiesoftware, een nieuwe 'Compass-mode' voor navigatie te voet of op de fiets, informatie over te volgen verkeersborden en de maximum snelheid tijdens een autorit, naadloze navigatie over de landsgrenzen heen (je hoeft dus niet van kaart te wisselen), en TMC-compatibiliteit (TMC zorgt voor up-to-date verkeersinformatie). Voor de TMC-service moet wel een losse TMC-ontvanger worden aangeschaft, die niet bij ons testexemplaar werd geleverd.

Wat het uiterlijk betreft is er weinig veranderd, de Plus is slechts te herkennen aan het Digiwalker-logo aan de achterkant, dat bij de Plus geheel in metaal is uitgevoerd. Bij de Mio 269 was alleen het woord Mio in metaal weergegeven.











De review

Allereerst moet ik eerlijk bekennen dat ik weinig tot geen ervaring heb met navigatiesystemen. Tot nu toe heb ik altijd gebruikgemaakt van een papieren stratenboek en dat werkt meestal prima. Voordat ik begon met testen was ik dus erg benieuwd hoe een navigatiesysteem als deze zou gaan werken, of het makkelijk in gebruik is en of ik er in de auto volledig op zou kunnen vertrouwen.

Wat de specificaties betreft was ik van tevoren redelijk onder de indruk. De 269+ heeft een 400 MHz processor, een harde schijf van 2,5 GB, waarvan 500MB beschikbaar voor mp3's en foto's, een 3,5 inch lcd-scherm met een resolutie van 320 x 240 pixels en 65.000 kleuren, de Sirfstar III-chip, een slot voor SD/MMC-kaartjes en een infrarood-afstandsbediening. Al met al niet slecht dus.

Wat zat er in de verpakking?





De Mio 269 Plus werd geleverd in een mooie, compacte doos. De inhoud van de doos bestaat onder meer uit:
- de Mio 269+
- draagtasje
- koptelefoontje
- houder voor in de auto
- houder voor op de fiets
- afstandsbediening
- USB-kabel
- lader/adapter
- autolader
- stekkeradapters
- cd-rom met handleiding en MioTransfer software
- cd-rom met navigatiesoftware
- korte handleiding
- handleidingen voor het plaatsen van de houder in de auto of op de fiets








«« vorige pagina | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | volgende pagina »»





zie ook Zie ook:
Mio lanceert ultradunne GPS-systemen met tv-tuner
Mio komt met Knight Rider GPS-systeem
Mio introduceert twee nieuwe smartphones
Mio introduceert GPS-systeem met 8 megapixel camera
Gadgetzone naar Motor Show Geneve
Twee nieuwe GPS-systemen Mio: Moov en Moov XL



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (11)
20.10.2005 11:14 • Patrick
Hulde wat een uitgebreide en duidelijke review. Samenvattend doet dit ding dus behoorlijk goed waarvoor hij bedacht is: navigeren. Verder wel flink aan de prijs zeg. Hopelijk komen er in het vervolg meer reviews op GadgetZone.nl!

20.10.2005 16:22 • Menno
Mooie review idd, ga zo door.

Ik vraag me alleen of of zo'n 'compass-mode' wel handig is, het lijkt me dat je daarvoor speciale fiets- of voetgangerskaarten nodig hebt en dat de route ook anders berekend moet worden (ik geloof dat wandelen over de snelweg verboden is). In de review zie ik daar niks over terug dus ik neem maar aan dat hier geen speciale functies voor zijn.

20.10.2005 18:59 • Gisae
Jammer dat ze de invoerschermen niet aangepast hebben. Het garmin en tomtom go systeem is perfect te bedienen met je vingers, bij de mio is dit echt een ramp. Vooral oudere mensen kunnen niet met de mio werken terwijl ze het tomtom systeem na een paar minuten uitleg al snappen.
Verder kan ik niet lezen of het systeem nogsteeds crasht. Dit gebeurde erg vaak en was ook direct het grootste nadeel van de mio.
Het is ene goede review, alleen jammer dat het niet naast de 269 gezet is om goed te vergelijken.

20.10.2005 19:04 • Robert Hagen
Gisae, de Mio crashte inderdaad wel eens, maar alleen als je erg ongeduldig bent en op knoppen gaat zitten drukken als het systeem nog bezig is met laden of zo. Verder vond ik persoonlijk dat het systeem best goed te bedienen is met de vingers, alhoewel ik me voor kan stellen dat het misschien niet voor iedereen even makkelijk zal zijn.

31.10.2005 18:03 • johnny
Ik lees dat het een goed systeem zou zijn voor in de auto, iets minder voor op de fiets en voor wandelaars maar hoe zit het voor gebruik op de motor?

05.11.2005 10:02 • gerard
Voor de auto prima apparaat,voor mij vrachtwagen chauffeur een ramp. Er moet navigatie voor de vrachtauto,s komen waar de hoogte van de viaducten en routes waar de vrachtauto wel mag komen op staat!

01.06.2006 22:42 • info@ppolman.nl
ja mooi ding de mio269+ ik heb hem nu 6 weken werkt priema
van land naar land

27.06.2006 12:26 • eddy1253@hotmail
heb de mio 269+,gebruik normaal deze door heel europa. helaas nu voor de tweede keer retour voor reparatie. eerste keer scheur in printplaat,nu hetzelfde probleem ben benieuwd wat er nu weer uit de bus komt. problemen met oplader.

07.07.2006 12:51 • Lesley
Hoe kan ik mijn mio 269 upgraden naa een 269+?????

28.07.2006 10:02 • eddy1253@hotmail
terugkomend op bericht 27.06 heb een nieuwe mio gekregen van leverancier.
mooi maar ik kon door werk niet zonder dus heb er nu twee. wat kan mij dus nu nog gebeuren

22.09.2006 22:19 • kees
ik heb een mio269+ gekocht bij het kruitvat juli 2006 er zat geen fietssteun in de doos ,hoorde er niet in?volgens de leverancier.
iemand hier ervaring mee?

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy