Gadgetzone.nl - Home

Interesse Nederlanders in 'smart home' neemt af

 29 augustus 2018 15:40:55, door Robert Hagen,  


Ondanks dat de bekendheid van het 'smart home'-concept onder Nederlanderse consumenten stijgt, neemt de interesse erin juist af. Dat blijkt uit onderzoek van GfK.

GfK-onderzoek smart home


Van de Nederlandse consumenten is inmiddels 60 procent bekend met het concept smart home, terwijl dat in 2017 nog 51 procent was. Net als in andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, neemt de interesse in smart home echter af. Volgens de meest recente gegevens van GfK is 49 procent van de Nederlanders geïnteresseerd of zeer geïnteresseerd in smart home, terwijl dat vorig jaar nog 59 procent was.

Bijna een derde (30 procent) van de Nederlanders is neutraal ten opzichte van smart home en 21 procent geeft aan er geen interesse in te hebben. In 2017 had nog 17 procent geen interesse in smart home.

GfK-onderzoek smart home


Voordelen
De categorieën waarvoor consumenten de meeste interesse hebben zijn 'slimme' producten op het gebied van verlichting, energie en beveiliging. De meest genoemde voordelen die worden genoemd, zijn gemak (41 procent) en de mogelijkheid om energie te besparen. Dit ligt echter wel 6 en 5 procent lager dan vorig jaar.

Barrières
De belangrijkste barrière om smart-homeproducten aan te schaffen zijn de kosten (41 procent). Dit wordt wel minder genoemd dan vorig jaar (51 procent). Andere barrières, die ook zijn toegenomen, betreffen zorgen over het hacken van apparaten en privacy - beide worden genoemd door meer dan een derde van de consumenten.

Een vijfde van de consumenten zegt te twijfelen aan de toegevoegde waarde van smart home. Dit was vorig jaar nog maar 18 procent.

Boodschap
Volgens technologie-expert Barbara Schouten van GfK zullen fabrikanten en retailers om de dalende interesse tegen te gaan in hun marketing met een duidelijke boodschap moeten komen. "Nederlandse consumenten zullen gerustgesteld moeten worden over zorgen omtrent privacy en hacking. Daarnaast zullen ze overtuigd moeten worden van de toegevoegde waarde die smart-homeproducten hen kunnen bieden."





zie ook Zie ook:
Nederlanders kopen massaal gadgets in webshops buiten de EU
Nederlanders op roadtrip van China naar Nederland met alleen Chinese producten
Veel Nederlanders zijn `digiholic`



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy