Gadgetzone.nl - Home

Interesse Nederlanders in 'smart home' neemt af

 29 augustus 2018 15:40:55, door Robert Hagen,  


Ondanks dat de bekendheid van het 'smart home'-concept onder Nederlanderse consumenten stijgt, neemt de interesse erin juist af. Dat blijkt uit onderzoek van GfK.

GfK-onderzoek smart home


Van de Nederlandse consumenten is inmiddels 60 procent bekend met het concept smart home, terwijl dat in 2017 nog 51 procent was. Net als in andere landen, zoals het Verenigd Koninkrijk, neemt de interesse in smart home echter af. Volgens de meest recente gegevens van GfK is 49 procent van de Nederlanders geïnteresseerd of zeer geïnteresseerd in smart home, terwijl dat vorig jaar nog 59 procent was.

Bijna een derde (30 procent) van de Nederlanders is neutraal ten opzichte van smart home en 21 procent geeft aan er geen interesse in te hebben. In 2017 had nog 17 procent geen interesse in smart home.

GfK-onderzoek smart home


Voordelen
De categorieën waarvoor consumenten de meeste interesse hebben zijn 'slimme' producten op het gebied van verlichting, energie en beveiliging. De meest genoemde voordelen die worden genoemd, zijn gemak (41 procent) en de mogelijkheid om energie te besparen. Dit ligt echter wel 6 en 5 procent lager dan vorig jaar.

Barrières
De belangrijkste barrière om smart-homeproducten aan te schaffen zijn de kosten (41 procent). Dit wordt wel minder genoemd dan vorig jaar (51 procent). Andere barrières, die ook zijn toegenomen, betreffen zorgen over het hacken van apparaten en privacy - beide worden genoemd door meer dan een derde van de consumenten.

Een vijfde van de consumenten zegt te twijfelen aan de toegevoegde waarde van smart home. Dit was vorig jaar nog maar 18 procent.

Boodschap
Volgens technologie-expert Barbara Schouten van GfK zullen fabrikanten en retailers om de dalende interesse tegen te gaan in hun marketing met een duidelijke boodschap moeten komen. "Nederlandse consumenten zullen gerustgesteld moeten worden over zorgen omtrent privacy en hacking. Daarnaast zullen ze overtuigd moeten worden van de toegevoegde waarde die smart-homeproducten hen kunnen bieden."

zie ook Zie ook:
Nederlanders op roadtrip van China naar Nederland met alleen Chinese producten
Veel Nederlanders zijn `digiholic`Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
17-09Huami (Xiaomi) kondigt smartwatch Amazfit Verge aan

14-09Nieuwe collectie iPhone-covers van Adidas

13-09OnePlus kondigt oordopjes USB-C Bullets aan

13-09Hyundai komt in 2019 met waterstofvrachtwagen

12-09Al het nieuws van het Apple Event in 108 seconden (video)

12-09Sony introduceert compacte Bluetooth-speaker SRS-XB01

12-09Apple Watch Series 4 heeft een groter display en betere hartslagmeter (video)

12-09iPhone Xr is 'betaalbaardere' iPhone X (video)

 
Categorie├źn
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Openingsvideo keynote Apple Event 2018
Openingsvideo keynote Apple Event 2018
Kijkje in kasteel Zweinstein van LEGO
Kijkje in kasteel Zweinstein van LEGO
Zie hoe deze 'blinde' robot rent en klimt
Zie hoe deze 'blinde' robot rent en klimt
Deze robot maakt oogcontact en doet je griezelig goed na
Deze robot maakt oogcontact en doet je griezelig goed na
 Meer leuke filmpjes 
Veel gelezen
Fortnite-speler Ninja verdient minstens half miljoen euro per maand
Fortnite-speler Ninja verdient minstens half miljoen euro per maandDe bekende Fortnite-speler 'Ninja' verdient minimaal bijna een half miljoen euro (560 duizend dollar) per maand aan zijn streams op Twitch. Fortnite is de populairste game van dit moment en »
Chinese smartphones
Ulefone Armor 5 getest op stofbestendigheid  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> Ulefone Armor 5 getest op stofbestendigheid
Sharp kondigt 'high-end'-versie Aquos S3 aan Sharp kondigt 'high-end'-versie Aquos S3 aan
Ulefone X vanaf eind juni verkrijgbaar  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> Ulefone X vanaf eind juni verkrijgbaar
Oukitel K7 heeft standbytijd van 50 dagen  <img src='images4/icon_video.png' border='0'> Oukitel K7 heeft standbytijd van 50 dagen
 Meer nieuws over Chinese smartphones 
Nostalgie
Portable mediaspeler X-760 van Gemei
Portable mediaspeler X-760 van GemeiDe X-760 van het Chinese Gemei is om te zien niet echt een schoonheid, maar de specificaties van deze portable mediaspeler mogen er wél zijn. Zo heeft het apparaatje een 3 inch display, een 500MHz processor, een FM-radio, opnamefunctie, een SD-slot en 1/2/4GB geheugen. »
Volg Gadgetzone 

GADGETZONE © 2005-2018
Contact
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy

Twitter Facebook RSS-feed