Homecontact  Instagram  Twitter  Facebook

Chinese fabrikant Stormtrooper-robot haalt opnieuw flinke investering binnen (video)

 17 november 2017 22:27:23, door Robert Hagen,  

UBTech Robotics, het Chinese bedrijf dat onlangs een Star Wars Stormtrooper-robot introduceerde met stem- en gezichtsherkenning, staat op het punt om een nieuwe investering van ruim 40 miljoen dollar binnen te halen. Het bedrijf wordt inmiddels al gewaardeerd op meer dan een miljard dollar.De nieuwe investeringsronde wordt geleid door het eveneens Chinese Tencent, dat zich onder meer een van de grootste internetbedrijven ter wereld mag noemen. Tencent richt zich steeds meer op kunstmatige intelligentie en ziet robots voor consumenten als een booming sector. Volgens de International Federation of Robotics (IFR) zullen tussen 2016 en 2019 dan ook naar verwachting 42 miljoen 'servicerobots' worden verkocht. Het gaat dan om robots die helpen in de huishouding, het gras maaien, entertainen en bijvoorbeeld ouderen en gehandicapten helpen.

UBTech maakt intelligente thuisrobots en lanceerde eerder al de Alpha en Alpha II, die als persoonlijke assistent of entertainer kunnen worden gebruikt. Ook investeert het bedrijf veel in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van kunstmatige intelligentie en 'mensachtige' robots.

Onlangs introduceerde UBTech een 300 dollar kostende Star Wars First Order Stormtrooper-robot, waarvoor werd samengewerkt met Disney. De robot staat via Wi-Fi in verbinding met een Augmented Reality-app en je kunt hem onder meer bevelen om je kamer te bewaken en binnendringers aan te vallen.
robots
 
ouder artikel   nieuwer artikel

zie ook Zie ook:Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
14-12Samsung kondigt Notebook 9 Pen aan

14-12Chinese fabrikant Boway komt met iPhone X-kloon 'Notch'

13-12Samsung vraagt patent aan voor 'dubbelzijdige' smartphone

13-12Met Bitcoin-kersttrui heb je zeker de lelijkste kersttrui van iedereen

13-12Nieuwe mini-pc Shuttle voor gamers (video)

13-12SmartHalo is handige gadget voor op je fietsstuur

12-12Tv-tip: De Kennis van Nu - In de blockchain bubble

12-12Huami lanceert smartwatch Amazfit Pace 2

 
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Volg Gadgetzone

Uit de oude doos...
iRiver NV navigatiesysteem
iRiver NV navigatiesysteemiRiver heeft de 'NV' aangekondigd, een portable mediaspeler die je ook als navigatiesysteem kunt gebruiken, of andersom... De NV heeft naast een ingebouwde GPS-ontvanger een 7 inch WVGA White LED TFT (800 x 480 pixels), een digitale tv-tuner (DMB), twee SD-kaartslots (waarschijnlijk één extra voor landkaarten), een FM-transmitter, USB Host en een 1,3 megapixel camera. » 

GADGETZONE © 2005-2017
Contact
Tip ons!
Algemene voorwaarden

Twitter Facebook RSS-feed