Homecontact  Instagram  Twitter  Facebook

'Traditionele koptelefoonaansluiting gaat verdwijnen'

 28 september 2016 12:57:55, door Robert Hagen,  

Apple verbaasde onlangs vriend en vijand door als eerste smartphonefabrikant de standaard 3,5 mm koptelefoonaansluiting helemaal weg te laten bij de nieuwste iPhone. Volgens Apple is dit type aansluiting niet meer van deze tijd. Hoewel dit tot veel kritiek leidde, zal Apple waarschijnlijk wederom gelijk krijgen en zullen andere fabrikanten spoedig volgen.Het USB Implementers Forum heeft namelijk een nieuwe audiotechnologie aangekondigd (PDF) waarmee de usb-poort veel beter gebruikt kan worden als koptelefoon- en microfoonaansluiting. Belangrijk hierbij is dat USB Audio Device Class 3.0 er ook voor zorgt dat de koptelefoon nauwelijks meer invloed heeft op de levensduur van de batterij. Daarnaast kunnen functies als een pauzeknop worden gebruikt en is het goedkoper geworden om bijvoorbeeld noise-cancellation toe te voegen.

Verwacht wordt dat na Apple nu ook andere fabrikanten de standaard koptelefoonaansluiting vaarwel zullen gaan zeggen. De 3,5 mm aansluiting zou volgens analist Brian O'Rourke van IHS sowieso al niet meer zo populair zijn bij designers, die eigenlijk geen zin meer hebben om met deze oude, analoge technologie te werken.

Bovendien biedt het weglaten van de koptelefoonaansluiting ook enkele voordelen. Zo is er meer ruimte voor innovatie en wordt het ook gemakkelijker om toestellen waterdicht te maken.

[bron]audio
 
ouder artikel   nieuwer artikel

zie ook Zie ook:Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
15-01Smartphonefabrikant OnePlus ziet omzet verdubbelen

15-01Dutch Windwheel-project krijgt overheidssubsidie

11-01Robomart ontwikkelt zelfrijdende 'mobiele supermarkt'

10-01Inneembare sensorcapsule ontdekt nieuw immuunsysteem

10-01Nieuwe smartspeaker ThinQ WK9 van LG heeft 8 inch touchscreen

10-01Google kondigt VR180-camera's aan van Lenovo en Yi (video)

08-01Nieuwe koelkast Samsung voorzien van voice-assistent en AKG-speakers

03-01Chinese startup Byton onthult elektrische suv op CES 2018

 
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Volg Gadgetzone

Uit de oude doos...
Digitaal fotolijstje van Packard Bell
Digitaal fotolijstje van Packard BellPackard Bell heeft een digitaal fotolijstje aangekondigd, de PiXcape 700. Deze heeft een 7 inch hoge resolutie TFT-scherm, een omlijsting uitgevoerd in hoogglans wit en een modern design. De PiXcape beschikt over slechts vier knoppen, dat volgens Packard Bell voor meer gebruiksgemak zorgt. » 

GADGETZONE © 2005-2018
Contact
Tip ons!
Algemene voorwaarden

Twitter Facebook RSS-feed