Gadgetzone.nl - Home

Chinese start-up ontwikkelt vr-headset met sensors voor games en seks-apps

 20 april 2015 21:37:27, door Robert Hagen,  


Virtuele seks wordt binnenkort realiteit, als het aan de Chinese ontwikkelaar van de 'UC Glass' ligt. De UC Glass zou 's werelds eerste virtual-realityheadset zijn waarbij virtual reality wordt gecombineerd met een draadloos systeem van bewegingssensoren. Dit houdt in dat virtuele personages die je als 'speler' ziet, kunnen reageren op jouw bewegingen, en dat is natuurlijk iets dat de seksindustrie erg interessant vindt.



De combinatie van virtual reality en seks is niet echt nieuw, maar volgens het team achter UC Glass is de toevoeging van bewegingssensoren wél volledig nieuw. "Met onze VR head-mounted display, kijk je omhoog en zie je je partner, en als je omlaag kijkt zie je jezelf, net zoals in het echt", stelt chief operating officer Wu Zhongyuan.

Voor de headset zou een unieke combinatie van bewegingssensoren en een algoritme zijn ontwikkeld, die op diverse manieren interactie met de vr-headset mogelijk maken. Het design van de headset en het algoritme moeten nog worden geperfectioneerd, maar volgens Wu zouden tests al "een zeer responsieve en interactieve ervaring" hebben opgeleverd.

De UC Glass werkt op dezelfde manier als bijvoorbeeld de Samsung Gear VR en de Google Cardboard, hetgeen betekent dat je er een smartphone in dient te schuiven die voor het beeld zorgt. Er kunnen smartphones met een formaat van 4,7 tot 5,5 inch in. Een bijbehorende, losse controller bevat onder meer sensoren voor beweging, een gyroscoop en magnetische velden. Daarmee kunnen alle bewegingen van de speler worden geregistreerd en geïntegreerd in vr-omgevingen. Daardoor zijn volgens chief technology officer Hu Jinhui 'complexe, mensachtige sensaties' mogelijk.



"De sensoren in de controller volgen de handbewegingen van de gebruiker en bepalen aan de hand van onder meer de versnelling en andere bewegingskenmerken wat hij wil doen", aldus Hu. Wat de UC Glass bovendien onderscheidt van bijvoorbeeld de Oculus Rift, is dat hij niet aangesloten hoeft te zijn op een computer. "Je kunt hem overal mee naartoe nemen", stelt Hu.

Het systeem het is niet alléén bedoeld voor virtuele seks. Zo wordt ook gedacht aan toepassingen op het gebied van games, fitness, onderwijs en virtueel reizen. De technologie wordt open-source, zodat ontwikkelaars er van alles voor kunnen bedenken. Het bedrijf is al in gesprek met fabrikanten van seksspeeltjes en gameontwikkelaars om specifieke controllers te maken.

Het team achter UC Glass bestaat uit vijftien man en eindigde als vijfde in de Derde Chinese Innovatie- en Ondernemerschapscompetitie, waar 157 projecten aan meededen uit hele vasteland van China. Het bedrijf hoopt via een crowdfundingsite duizend headsets te kunnen verkopen voor 200 dollar per stuk, om zo de benodigde investering van 200.000 dollar binnen te halen.

[SCMP]





zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy