Gadgetzone.nl - Home

Nieuwe smartwatch Pebble Time voorzien van e-paper-kleurenscherm (video)

 24 februari 2015 17:45:42, door Robert Hagen,  


Pebble, een smartwatchfabrikant die groot is geworden via crowdfundingwebsite Kickstarter, heeft een nieuw project gelanceerd: de Pebble Time. Dit is een gloednieuwe smartwatch met een nieuw e-paper-kleurenscherm. Het nieuwe model is ook volledig waterdicht en voorzien van een ingebouwde microfoon zodat je reminders kunt opnemen of ingesproken berichten kunt versturen.



De Pebble Time is 20 procent dunner dan de originele Pebble en heeft een ergonomisch-gebogen ontwerp. De kast is gemaakt van roestvrij staal en Gorilla Glass en de polsband kan eenvoudig worden verwisseld dankzij een nieuw 'quick-release-mechanisme'. Eveneens nieuw is een 'slimme poort', die hardwareontwikkelaars in staat moet stellen om eenvoudig extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge te koppelen.

Zoals hierboven al gemeld heeft de Pebble Time een nieuw e-paper-kleurenscherm. Dit is uiteraard een enorme verbetering ten opzichte van het monochrome scherm op de originele Pebble, terwijl de voordelen van e-paper behouden zijn: de tijd is altijd in beeld, het scherm is altijd (ook buiten in de zon) goed afleesbaar en het energieverbruik is minimaal. Dankzij dat laatste gaat de batterij van de Pebble Time tot zeven dagen mee.



Nieuwe interface
Ook de software op de Pebble Time is nieuw. In de nieuwe time-line interface wordt relevante informatie op chronologische wijze geordend. Denk hierbij aan notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders. Volgens Pebble zie je met één klik wat er die dag staat te gebeuren, bijvoorbeeld hoe laat je de kinderen moet ophalen, of hoe laat vanavond je favoriete film begint. Ook kun je dingen terughalen: terugscrollen door mail, het bericht dat je eerder miste zoeken en checken hoeveel stappen je hebt gezet, of de score van een wedstrijd van gisteren nog eens bekijken. En je ziet in een oogopslag wat voor weer het wordt, of wat je aandelen doen zonder daarvoor een app te hoeven openen.



Pebble Time is geschikt voor gebruik van alle bestaande 6.500+ Pebble-apps en -wijzerplaten. Pebble werkt onder meer samen met ESPN, Jawbone, Misfit, Nu.nl en Pandora en belooft dat meer partners snel zullen volgen. En zoals met alle Pebble-software is Pebble Time gebouwd op een open platform, waarvoor veel nieuwe API's en tools beschikbaar zijn voor ontwikkelaars.

Android en iOS
Net als andere Pebble-smartwatches, is de Pebble Time compatibel met zowel iPhones als Android-smartphones. De Pebble Time werkt met de iPhone 4s en nieuwere iPhones, die draaien op iOS 8. Ook alle Android 4.0+-telefoons van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG, Google, Motorola en Xiaomi werken met de Pebble Time.



Kickstarter
Net als de eerste Pebble zal ook de Pebble Time aanvankelijk alleen via crowdfundingsite Kickstarter verkrijgbaar zijn. De doelstelling van 500.000 dollar is uiteraard allang gehaald. Op het moment van schrijven staat de teller al op ruim 3,1 miljoen dollar, met nog 31 dagen te gaan.

De smartwatch is leverbaar in drie kleuren voor 159 dollar. Hij wordt in mei 2015 wereldwijd verzonden aan de crowdfunders. Later dit jaar is de Pebble Time beschikbaar in de retail en online via www.getpebble.com en in winkels wereldwijd voor 199 dollar. In Nederland ligt de smartwatch naar verwachting rond september in de winkels.






zie ook Zie ook:
Nieuwe smartwatches Fossil voorzien van E Ink-display
Garmin introduceert twee nieuwe smartwatches
Foto nieuwe Apple Watch uitgelekt
Batterij smartwatches gaat langer mee dankzij nieuwe Snapdragon Wear 3100-processor
Michael Kors komt met nieuwe Wear OS-smartwatch
FitBit Versa heeft nieuwe functie speciaal voor vrouwen



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy