Gadgetzone.nl - Home

Glow-oordopjes pulseren op beat van muziek of hartslag (video)

 28 januari 2015 00:32:08, door Robert Hagen,  


Op crowdfundingsite Kickstarter is een opmerkelijk setje oordopjes te vinden, genaamd 'Glow'. Het snoer van deze oordopjes geeft licht, waarbij het licht pulseert op de beat van de muziek, of je hartslag. Het 'laserlicht' van het snoer wordt gecreëerd met behulp van de nieuwe Fibrance-technologie, die is ontwikkeld door Gorilla Glass-fabrikant Corning.

De Glow is naar verluidt ook een van de eerste audio-accessoires die specifiek is ontwikkeld voor Android-apparaten. Zo zit in het snoer ook een 'd-pad controller' met Bluetooth LE, waarmee je de muziekspeler op je telefoon kunt bedienen. Ook zit er een knop op die je kunt gebruiken om voice-commands in te spreken of om foto's te maken met de camera op je telefoon. Tot slot is er ook nog een knop om telefoonoproepen te beantwoorden of af te wijzen.



In de toekomst moet de Glow nog geavanceerdere functies erbij krijgen. Een van die functies is bijvoorbeeld dat je in bepaalde situaties door op een knop te drukken automatisch een standaard berichtje naar iemand kunt versturen. Als je bijvoorbeeld in je auto gestapt bent en gaat rijden, dan zal je smartphone dit op basis van allerlei informatie detecteren en kun je via de Glow een berichtje als 'ik ben onderweg' terugsturen naar iemand die vraagt waar je bent.

Overigens is ook nog veel aandacht besteed aan de geluidskwaliteit, niet geheel onbelangrijk bij oordopjes. Er zou hierbij nauw zijn samengewerkt met Knowles, een bedrijf dat audiocomponenten maakt voor bijvoorbeeld Sennheiser.



De mensen achter Glow hopen op Kickstarter 100.000 dollar op te kunnen halen om hun doelstellingen te realiseren en dat lijkt gemakkelijk gehaald te gaan worden. De teller staat op het moment van schrijven al op ruim 78.000 dollar, met nog 44 dagen te gaan. Wie er vroeg bij was, kon al een Glow kopen voor 127 dollar, maar deze 'Early Bird Special' is al uitverkocht. Voor 149 dollar kun je nu de 'Kickstarter Special' kopen, waarbij je kunt kiezen uit drie kleuren (rood, groen of blauw).












zie ook Zie ook:



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy