Gadgetzone.nl - Home

Casio kondigt eerste Edifice-horloge met Bluetooth aan

 11 september 2014 23:19:40, door Robert Hagen,  


Na eerder al enkele horloges met Bluetooth in de G-Shock- en Phys-serie te hebben gelanceerd, komt Casio nu ook in de Edifice-serie met een horloge dat verbinding kan maken met een smartphone. De Edifice-horloges van Casio zijn van metaal en hebben doorgaans een stijlvol, klassiek design. Bij de EQB-500 wordt dit nu gecombineerd met wat moderne technologie: een smartphoneverbinding.



De Casio EQB-500 kan via Bluetooth verbinding maken met een smartphone, waarop de Casio Watch+-app is geïnstalleerd. Het horloge heeft geen digitaal display, dus echte smartwatchfunctionaliteit wordt lastig, maar die smartphoneverbinding is natuurlijk niet voor niks. Zo kan het horloge onder meer sneller en eenvoudiger toegang krijgen tot wereldtijdinformatie.

De EQB-500 verbindt met een smartphone via slechts een druk op de knop. De tijd wordt vervolgens automatisch aangepast aan de lokale tijd en – mits van toepassing – de zomertijd. Daarnaast kun je eenvoudig de tijd instellen voor driehonderd steden wereldwijd door ze te selecteren op een wereldkaart of in de stedenlijst in de app. De centraal gepositioneerde uur- en secondewijzers geven samen met een van de subdials niet alleen de tijd in twee verschillende steden tegelijkertijd weer, maar zijn ook in staat om te schakelen tussen beide weergegeven tijden – en dat met een druk op de knop. Hierdoor kun je zowel snel de tijd checken in je thuisland, als de tijd op je zakelijke bestemming of vakantieadres.

Via de app kun je ook het alarm, diverse tijdsinstellingen en eventuele verkeerde uitlijning van de wijzers resetten. Daarnaast kun je de afstandseenheid instellen die wordt gebruikt om snelheid te meten in de stopwatchfunctie. Stopwatchgegevens die het horloge meet, kunnen naar je smartphone worden verzonden en worden omgezet naar een datalog.

De EQB-500 is tevens voorzien van een vindfunctie, waarmee je een smartphonealarm kunt activeren door op een horlogeknop te drukken. Tot slot kun je via de horlogebediening ook nog controleren op nieuwe e-mailberichten (in een e-mailaccount geregistreerd met de CASIO WATCH+-app).

De Edifice EQB-500-horloges zijn waterdicht (10 Bar) en werken op zonne-energie (Tough Solar). Het horloge is in de loop van september verkrijgbaar voor 299 euro, in de kleuren zilver en zwart.





zie ook Zie ook:
Casio introduceert G-SHOCK voor muziekliefhebbers
Amerikanen lyrisch over Casio-horloge 'vermomd' als eerste Apple-smartwatch (video)
Sporthorloge Casio STB-1000 maakt verbinding met iPhone
Nieuwe Casio G-Shock met Bluetooth 4.0 en muziekafstandsbediening
Casio G-Shock GB6900 maakt verbinding met iPhone



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy