Gadgetzone.nl - Home

Samsung breidt Galaxy Note-serie uit met Note 4 en Note Edge

  3 september 2014 17:53:15, door Robert Hagen,  


Samsung komt met twee nieuwe smartphones in de Galaxy Note-serie: de Note 4 en de Note Edge. De Note 4 is een van de meest krachtige smartphones van dit moment en beschikt onder meer over een 5,7 inch Quad HD (2560x1440) Super AMOLED-scherm, een 2,7 GHz quad-core processor en een 16 megapixel camera met Smart Optical Image Stabilizer.



De Note 4 is tevens voorzien van een 3,7 megapixel frontcamera met f/1.9-lens en een opnamehoek tot wel 120 graden, waarmee het maken van 'groepsselfies' gemakkelijker moet zijn dan ooit.

Functies als Fast Charging en Ultra Power Saving Mode op de Note 4 moeten ervoor zorgen dat je minder vaak last hebt van een lege batterij. Met Fast Charging laad je binnen 30 minuten op tot 50 procent van de batterijlading.

De Note 4 is uitgerust met meerdere microfoons en met een verbeterde gespreksspeaker. De ingebouwde Voice Recorder biedt directional voice tagging tot acht personen, samen met selectieve playback waarmee je specifieke stemmen isoleert in een groepsgesprek. Veiligheid en privacy zijn volgens Samsung gegarandeerd met een verbeterde vingerafdrukscanner. Tevens is de Note 4 's werelds eerste mobiele apparaat met een UV-sensor.

S-Pen
Ook de S Pen-functionaliteit is verbeterd bij de Note 4. Samsung stelt dat schrijven op de Note nu nog meer lijkt alsof je op papier schrijft en ook biedt de S Pen nu verbeterde functies zoals Air Command, Action Memo, Screen Write, Image Clip en Smart Select. Met de laatste functie kun je snel content uit verschillende bronnen samenbrengen, waarna je het gemakkelijk weer kunt delen.

Design
Samsungs nieuwe designrichting wordt ook doorgevoerd in het ontwerp van de Note 4. De smartphone heeft een stevig en licht metalen frame, waarbij de gebogen hoeken naadloos overlopen in het edge-to-edge scherm. De Note 4 heeft een zachte achterkant, zodat het toestel prettig in de hand ligt en gemakkelijk met één hand te bedienen is.

Edge Display
De Galaxy Note Edge is 's werelds eerste smartphone met een 5,6 inch scherm dat aan één van de zijkanten gebogen is. Het scherm heeft een Quad HD+ resolutie, waarbij de 'plus' staat voor 160 rijen extra pixels aan die gebogen zijkant. Die extra pixels worden in apps benut voor bijvoorbeeld een extra sidebar met opties of shortcuts. Er kunnen echter ook dingen als notificaties, weersinformatie, een klok en nieuwstickers op worden weergegeven.

Wat de overige hard- en software betreft is de Note Edge bijna gelijk aan de Note 4. Wel zijn de afmetingen verschillend: de Note Edge is 3,8 mm breder en 2,2 mm korter dan de Note 4.



Verkrijgbaarheid
De Galaxy Note 4 is vanaf begin oktober in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Charcoal Black, Frost White, Bronze Gold en Blossom Pink voor een adviesprijs van 799 euro. De Galaxy Edge verschijnt vooralsnog niet in Nederland en de prijs is nog niet bekend.





zie ook Zie ook:
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Xiaomi komt met nieuwe 256GB-versie Redmi Note 8 Pro
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Redmi Note 8T gelanceerd in Europa
Xiaomi Mi Note 10 krijgt 108 megapixel camera
Samsung toont verticaal opvouwbare 'clamshell'-smartphone



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy