Gadgetzone.nl - Home

Parrot Bebop Drone maakt Full HD luchtopnamen

 13 mei 2014 23:06:59, door Robert Hagen,  


Parrot heeft een nieuwe quadricopter geïntroduceerd: de Bebop Drone. Dit is de meest geavanceerde drone van Parrot tot nu toe met tal van technologische hoogstandjes. Zo is de Bebop voorzien van een 14 megapixel camera met fisheye-lens en (digitale) beeldstabilisatie. Met de camera kunnen live videobeelden in Full HD naar een smartphone of tablet worden gestreamd.



De drone wordt ook bestuurd via een smartphone of tablet. Als 'piloot' kun je onder meer de kijkhoek van de camera veranderen met je duim, direct in de besturingsapp zelf. Deze verplaatsing binnen een gezichtsveld van 180° gebeurt volledig digitaal.

De ingenieurs van Parrot hebben naar verluidt 'unieke algoritmes' ontwikkeld voor 3-assige beeldstabilisatie die een constante kijkhoek mogelijk maakt, ongeacht de hellingshoek van de Bebop Drone of onverwachte bewegingen door turbulentie. De camera van de Parrot Bebop Drone zit tevens op een ingenieuze ophangconstructie die is voorzien van rubberen schokdempers.



De beelden die de Bebop opneemt, worden digitaal verwerkt door een Parrot P7 dual-core processor, een GPU en een Image Signal Processor. De opnamen worden opgeslagen in een intern flash-geheugen van 8 GB. Nadat de drone is geland, kun je de video-opnamen (MP4-formaat) en foto's (JPEG- en DNG-formaat) via Wi-Fi of via de ingebouwde micro-USB-aansluiting naar het besturingsapparaat kopiëren, of naar een computer.

De 400 gram wegende drone bevat ook verschillende sensoren en door de gegevens daarvan te combineren, vliegt hij volgens Parrot zeer stabiel en is hij eenvoudig te besturen via een smartphone of tablet. Door toepassing van de nieuwste MIMO Wi-Fi-norm 802.11ac en gebruik van vier keramische antennes voor 2,4 GHz en 5 GHz, heeft hij een grote actieradius. Deze kan nog eens worden vergroot met een optioneel verkrijgbare Skycontroller met extra krachtige Wi-Fi-zender. Het bereik wordt daarmee maar liefst 2 km (!).



Voor een nog leukere vliegervaring kun je de Bebop ook besturen met een virtual-realitybril, zoals de Oculus Rift, die kan worden aangesloten op de hdmi-aansluiting van de Skycontroller. Zo kun je de camera besturen door met je hoofd te bewegen.

De Bebop is verder uitgerust met onder meer GNSS (gps, Glonass en Galileo), een gyroscoop, versnellingsmeter, magnetometer, hoogtemeter, ultrasoon en en een batterij van 1.200 mAh (goed voor een vluchttijd van 12 minuten). De drone wordt geleverd met de FreeFlight 3.0-app voor iOS- en Android-apparaten en is vanaf het vierde kwartaal verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend.






zie ook Zie ook:
Japans bedrijf zet drones in om overwerkende werknemers kantoor uit te jagen (video)
Zoopa lanceert drones Phoenix HD en Phoenix HD Pro S
Fabrikant AK-47 ontwikkelt drone voor persoonsvervoer (video)
Met AirSelfie-smartphonehoesje heb je altijd een cameradrone bij je (video)
DJI lanceert drone Mavic Pro en bijbehorende headset
Drone met grijparmen kan zitten als een vogel (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy