Gadgetzone.nl - Home

Startup WeMakeVR ontwikkelt filmsysteem voor Oculus Rift en virtual reality

 14 april 2014 17:03:54, door Robert Hagen,  


Startup WeMakeVR uit Amsterdam heeft een camerasysteem ontwikkeld waarmee reëel gefilmde situaties gereproduceerd kunnen worden in 'virtual reality'. Daardoor ervaar je volgens het bedrijf de wereld niet meer als een videogame, maar als een daadwerkelijke realiteit: "je bent écht daar".

Onlangs werd in het tv-programma DWDD de Oculus Rift, een Virtual Reality-bril, uitgetest door Matthijs van Nieuwkerk (zie het filmpje hieronder). Op tv was duidelijk te zien dat het voor de presentator voelde alsof hij écht in een achtbaan zat in plaats van in een virtuele. Met de techniek van WeMakeVR gaat dit mogelijk nog een stapje verder.



WeMakeVR zegt de werkelijheid exact te kunnen reproduceren in VR. Dit zou dus verder gaan dan het Oculus-filmproject dat onlangs op het GoShort-festival is gepresenteerd, waar slechts een 220 graden-beeld te zien was, in plaats van een volledig 360 x 180 graden-zicht.

Bestaande panoramische camerasystemen filmen doorgaans geen natuurlijke diepte, waardoor het plat en onnatuurlijk voelt. Middels het door WeMakeVR ontwikkelde systeem kun je een natuurlijk dieptebeeld ervaren en 360 graden horizontaal en 180 graden verticaal rondkijken. Daarnaast ervaar je ook nog eens realistisch, ruimtelijk geluid. De ervaring is zó realistisch, aldus WeMakeVR, dat sommige gebruikers het idee hebben dat ze de wind of de warmte van de zon kunnen voelen.



WeMakeVR kan iemand de ervaring geven in een bootje door de Amsterdamse grachten te varen, terwijl hij gewoon thuis zit. Maar het bedrijf denkt ook aan therapeutische toepassingen: iemand die pleinvrees heeft, kan veilig vanuit huis wennen aan het idee in een supermarkt te staan. Of je zou een schilderij kunnen bekijken in een museum in New York, zonder er ooit geweest te zijn.

Naar eigen zeggen heeft WeMakeVR de uitvinding al in 2013 gedaan, maar kon dit vanwege een lopende patentaanvraag niet eerder naar buiten worden gebracht. Inmiddels is het proces afgerond en stelt het bedrijf 'baanbrekende technologie' in handen te hebben. Op 24 april zullen de eerste demonstraties voor de pers plaatsvinden.






zie ook Zie ook:
Nieuwe vr-headset Oculus Quest vanaf voorjaar 2019 in de winkels (video)
Oculus laat trailer zien van nieuwe virtual-realityfilm 'Henry' (video)
Oculus lanceert app-winkel voor virtual reality-apps
Nederlands Elftal zet Google Glass en Oculus Rift in bij trainingen



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy